cover image
Egyéb

„Szeretnénk ezt a lendületet átmenteni a harmadik mérkőzésre is"

2018. május 17. 9:30

A trónkövetelő FTC csapata a Szolnok otthonában is nyerni tudott, mindez pedig azt jelenti, hogy a zöld-fehérek 2-0-ra vezetnek az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Szombaton akár már bajnokot is avathat a Komjádi-uszoda közönsége, ám Varga Zsolt tanítványai szerint ehhez még a címvédőnek is lesz egy-két szava.

Mint arról beszámoltunk, Varga Zsolt együttese fantasztikus játékkal kerekedett felül a Tisza-parton és győzte le 14-9-re a címvédő Szolnokot az E.ON Férfibajnokság döntőjének második mérkőzésén. A trónkövetelő zöld-fehérek szombaton, a Komjádi-uszodában a bajnoki cím reményében ugorhatnak medencébe.
 
„Jól kezdtünk, mi irányítottuk a mérkőzést, és végig vezettünk, ellenfelünk egyszer sem tudott fordítani. Vasárnap, az első mérkőzésen tompábban kezdtünk, ami szerintem a két és fél hetes kihagyás számlájára írható, ám ezt most sikerült teljesen kiküszöbölnünk, sőt, ezt a lendületet szeretnénk átmenteni a harmadik meccsre is. Tudtam, hogy az utolsó negyedben mindent bele fognak adni, és óriási rohamot is indítottak ellenünk, amit óriási küzdéssel és akarással el tudtunk hárítani, melynek következtében nem tudtak felzárkózni két gólra, ami két-három perccel a lefújás előtt még sorsdöntő is lehet. Én már nem húznám tovább, de a Szolnok képes bármikor összekapni magát és nagyon jó játékkal még versenyben is tarthatja magát, ugyanakkor ha mi ilyen fegyelmezetten játszunk, szombaton eldönthetjük a párharcot” - vélekedett Vámos Márton, aki ezúttal kétszer volt eredményes.
 
MVLSZ_Szolnok_FTC_donto2_20180518_MaD_002.jpg Madaras Norbert így látta az aranyrangadó második felvonását: „Belülről nem volt annyira könnyű mérkőzés, mint amilyennek kívülről tűnhetett. Az első találkozó után, melyen három góllal tudtunk csak nyerni, nehezebb és szorosabb összecsapásra számítottam. Meghatározó volt, hogy jól kezdtünk, nagyon pontosak voltunk elől és jók voltak a lövéseink, s ezt szinte végig sikerült is tartanunk, míg a Szolnok elkezdett kapkodni, ahogy mi megléptünk több góllal. Azon vagyunk, hogy szombaton, hazai környezetben megszerezzük a bajnoki címet, ám ez sok mindenen múlhat. Mi lendületben vagyunk, míg ők az elmúlt két mérkőzésen messze a tudásuk alatt teljesítettek, de biztos vagyok benne, hogy a trónfosztáshoz nekik is lesz még egy-két szavuk.”
 
Zalánki Gergő csalódottan nyilatkozott: „A döntő előtt sokáig ment a találgatás, hogy melyik lesz a jobb: az, hogy mi komoly meccsekből jövünk, vagy éppen, hogy ők rá tudtak pihenni és volt egy két hetes felkészülésük erre a három, négy, öt meccsre. Egyelőre úgy néz ki, utóbbi jött be, túl azon, hogy keményen készülhettek, fejben sokkal frissebbek, míg mi a sokadik mérkőzésünkön vagyunk már túl. Ez lehetett itt a baj, emellett hátul elkerülhető gólokat kaptunk, elől pedig nem tudtuk a helyzeteinket, pedig így is kilenc gólt lőttünk. A harmadik felvonás ugyanolyan lesz mint bármelyik másik, felutazunk, bemelegítünk, játszunk, és természetesen remélem, hogy nyerünk. Abban biztos vagyok, hogy nem adjuk fel.”

E.ON Férfibajnokság, döntő, 2. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-FTC-PQS Waterpolo 9-14 (2-4, 3-4, 1-3, 3-3)
Szolnok Aréna, vezette:
Mucskai P., Németh A.

SZOLNOK: Nagy V. - Gocics 1, Zalánki 1, Mezei, Younger 3, Prlainovics 1, Jansik D. Csere: Bátori, Hangay Z., Alekszics 1, Csuk 2, Kis G., Fülöp, Kardos (kapus). Vezetőedző: Cseh Sándor

FTC: Vogel - Szirányi, Jaksics 3, Varga Dániel, Varga Dénes 4, Jansik Sz., Mitrovics 2. Csere: Sedlmayer, Madaras 1, Pohl, Vámos 2, Nikics 2, Német. Vezetőedző: Varga Zsolt

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az FTC javára

A döntő további programja
3. mérkőzés - május 19., szombat, 15:00

FTC-PQS Waterpolo-Szolnoki Dózsa
4. mérkőzés - május 23., szerda, 18:15 - ha szükséges
Szolnoki Dózsa-FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés - május 26., szombat, 17:00 - ha szükséges
FTC-PQS Waterpolo-Szolnoki Dózsa
Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport!
Vízilabda hírek