cover image
Egyéb

„Most még örülünk, de megyünk tovább”

2018. május 13. 22:10

Vasárnap este kezdetét vette az E.ON Férfibajnokság fináléja, melynek első mérkőzésén a címvédő felett aratott 12-9-es győzelmével a Ferencváros csapata tette meg az első lépést a bajnoki cím felé. Folytatás szerdán, Szolnokon, a párharc pedig az egyik fél harmadik sikeréig tart.

Miként arról beszámoltunk, vasárnap este kezdetét vette az E.ON Férfibajnokság 2017/2018-as kiírásának döntője, amely az egyik fél harmadik győzelméig tart. Nos, az első lépést a bajnoki cím felé Varga Zsolt együttese tette meg, miután csapata a harmadik negyedben „robbantott”, s előnyét megtartva 12–9-re legyőzte a címvédő Szolnokot. Messze még azonban az út vége, a felek szerdán Szolnokon folytatják a küzdelmet.

„Úgy gondolom kijött a találkozón az, hogy pihentebbek voltunk, s míg mi két és fél hét alatt nem játszottunk mérkőzést, addig ők többet is. Amint lejátszottuk az utolsó meccsünket is, nagy hangsúlyt fektettünk a fizikális felkészülésre, majd szép fokozatosan visszavettük a terhelést, pont jó volt tehát a formaidőzítés. Mindemellett betartottuk, amit előzetesen megbeszéltünk, az volt a cél, hogy ne pörögjünk túl, ne kapkodjunk, és a második félidőben felőröljük őket - szerencsére sikerült! Most még örülünk, de megyünk tovább, talán holnap már nem is nagyon kell ezzel a mérkőzéssel foglalkozni. Szerdán Szolnokra utazunk, ahol biztos vagyok benne, hogy szörnyen nehéz dolgunk lesz, de annak örülök, hogy nálunk van az előny, ez ad némi önbizalmat nekünk, de túl nagy jelentőséget sem tulajdoníthatunk neki. Tudjuk, hogy a végső sikerhez még kétszer nyernünk kell” - összegzett Jansik Szilárd, a szeme körül éktelenkedő monokli ellenére boldogan.

„A mérkőzés elején hagytuk a Szolnokot ellépni, ami részben az én hibám is volt. Nehezen tudtam meccsbe rázódni, ez talán betudható annak, hogy már régen játszottunk tétmeccset. A második félidőben azonban már teljesen másként kezdtünk el játszani, melyben lehet közrejátszott az ellenfél fáradtsága is, de mi is más arcunkat mutattuk, a végére pedig felőröltük őket, és magabiztosan győztünk. Örülök, hogy egyre többen jönnek ki a mérkőzéseinkre, rengeteget segít. Erről álmodtam, hogy egyszer a Fradi színeiben, ilyen közönség előtt fogok döntőt játszani. Szerdán már egy teljesen más mérkőzés vár ránk, melyhez a Szolnok is biztosan másképpen áll majd hozzá, ráadásul ezúttal nehezíti a dolgunkat, hogy Szolnokon lesz a találkozó” - értékelt elégedetten Vogel Soma.
 
Kollégája Nagy Viktor, a Tisza-partiak hálóőre érthető módon csalódottabban fogalmazott: „Az első félidő nyugodtabb, a második pedig nagyon idegesítő volt. Szemembe sütött a nap, ráadásul szinte csak abból a sávból érkeztek a kapumat célzó lövések. De nem ezért kaptunk ki, hanem azért, mert sajnos túl sok a 12 kapott gól, közte pedig nagyon sok olyan is volt, ami elkerülhető lett volna. Nagyon sajnálom, és fáj, hogy kikaptunk, de ilyen a sport, hol nyer az ember, hol veszít. Ennek ellenére nem dől össze a világ, megyünk haza, pihenünk és készülünk a szerdai mérkőzésre, melyen ugyanúgy mint itt, győzni akarunk, ezért pedig mindent meg is fogunk tenni!”
 
E.ON Férfibajnokság, döntő, 1. mérkőzés 

FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa 12–9 (2–3, 3–2, 4–2, 3–2)
Komjádi-uszoda, vezette:
 Marosvári A., Csanádi Zs.

FTC: Vogel – Szirányi, Jaksics, Varga Dániel, Varga Dénes 4, Jansik Sz. 1, Mitrovics 3. Csere: Sedlmayer, Madaras 1, Pohl, Vámos 1, Nikics 2, Német. Vezetőedző: Varga Zsolt

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Zalánki 1, Mezei 1, Younger 2, Prlainovics 3, Jansik D. Csere: Bátori 1, Hangay Z., Alekszics, Csuk 1, Kis G., Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az FTC javára

A döntő további programja
2. mérkőzés – május 16., szerda, 19:00

Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo
3. mérkőzés – május 19., szombat, 15:00
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa
4. mérkőzés – május 23., szerda, 18:15 – ha szükséges
Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo
5. mérkőzés – május 26., szombat, 17:00 – ha szükséges
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa
Valamennyi mérkőzést közvetíti az M4 Sport!


Vízilabda hírek