cover image
Egyéb

Steinmetz Ádámot búcsúztatták; bajban a Szeged

2018. május 12. 20:48

Az E.ON Férfibajnokság rájátszásában a 11. helyért küzd a Vasas és a Szentes. A fővárosiaknál ezúttal sportvezetők búcsúztatták a visszavonuló olimpiai bajnok centert. A kiesési meccsen az UVSE 11–5-re győzte le a Szegedet.

A Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésen Markovits László, a Vasas elnöke búcsúztatta az idény végén visszavonuló Steinmetz Ádámot, ezúttal sportvezetők, edzők köszönetek el tőle. Az olimpiai bajnok center elmondta, új kihívások várnak rá.

„Ennek érdekében meg kellett hoznom ezt a fájó döntést. Azért mondom, hogy fájó döntés, mert 28 éve vízilabdázom, ebből 24 évet töltöttem a legjobbak között az első osztályban. Egy hosszú és egy nagyon komoly karrier ért véget. Sokat köszönhetek a kluboknak. Ettől függetlenül a vízilabda ezután is a szívem csücske marad és nem zárom ki, hogy sportvezetőként vagy edzőként visszatérek”nyilatkozta az M4 Sportnak.

A 194 cm magas vízilabdázó úgy gondolja, a sok fájó vereség mellett talán még több szép sportsikerben volt része. „Nincs hiányérzetem. Amit igazából lehetett, azt elértem. Teljes embert kívánó civilpályára léptem, parlamenti képviselőként, több bizottság tagjaként, választókerületi vezetőként, úgy gondolom, nem fér bele az, hogy rendszeresen teljes értékű edzéseket végezzek, anélkül pedig vízilabdában az ember nem él meg .“

S hogy mit tart a legnagyobb sikerének? „Egyértelműen az athéni olimpiai győzelem a legemlékezetesebb, klubszinten pedig, ha ki kellene emelnem egyet, akkor kettőt emelnék ki. Az egyik a Bajnokok Ligája-győzelem a Primorac Kotor csapatával, ahol három szezont játszottam. A másik, amikor a Vasassal 18 év után szereztünk bajnoki címet, a válogatott derékhadát felmutató Honvédot sikerült leküzdenünk, azt hiszem, talán öt zsinórban elvesztett döntővel. Ott történt meg az áttörés és jött a Vasas-korszak, ha nem is sorozatban, de öt bajnoki győzelemmel.“

Csapata a Szentessel játszott a 11. helyért, s győzött 8–7-re a párharc első felvonásán. Az ünnepelt gólt is szerzett!

Sokkal nagyobb volt a tét az UVSE–Szeged meccsen, hiszen a párharc vesztese kiesik az első osztályból. Nos, az egykor sokkal szebb napokat látott vendég együttes került bajba, hiszen képtelen volt felvenni a hazaiak által diktált iramot: a szezon végén a csapat éléről távozó Németh Zsolt (helyét Benedek Tibor veszi át) alakulata már a nagyszünetre 6–1-es előnyt harcolt ki, amelyre alapozva magabiztosan nyerte 11–5-ra meccset. Ki kell emelni, hogy Vogel Simon négy gólt is jegyzett.

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
A 11. helyért, 1. mérkőzés
VasasPlaket–Metalcom-Szentes 8–7 (2–0, 1–1, 3–2, 2–4)
Gólszerzők:
Bencz 3, Bóbis 2, Sélley-Rauscher, Marnitz G., Steinmetz Á., ill. Somogyi 3, Nagy M. 2, Hegedűs B., Pellei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Vasas javára

A 15. helyért, 1. mérkőzés
UVSE–ContiTech-Szeged 11–5 (4–1, 2–0, 2–2, 3–2)
Gólszerzők:
Vogel Simon 4, Korényi 3, Dala D. 2, Keresztúri, Baksa, ill. Irmes M., Fodor R., Böcsök, Mekkel, Micskics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UVSE javára
Vízilabda hírek
steinmetz ádám
szeged