cover image
Egyéb

Az Eger került közelebb a bronzhoz és a BL-induláshoz

2018. május 12. 20:18

Az E.ON Férfibajnokság bronzmérkőzésének első felvonását Dabrowski Norbert csapata a kapus Braniszlav Mitrovics és az ötgólos Sztrahinja Rasovics vezérletével magabiztosan nyerte 11–5-re az OSC ellen.

Tekintettel arra, hogy a bajnoki bronzérem megszerzése mellett a Bajnokok Ligája-indulás is tétje a párharcnak, érthető, hogy mindenfajta puhatolózás nélkül, nagy svunggal estek egymásnak az urak a medencében. Az első negyedben öt-öt lövés ment kapura a nagy hirigben, amiből a hazaiak jöttek ki jobban. Nagy szerepe volt ebben Braniszlav Mitrovicsnak, aki mindent fogott: hiába próbálkozott Erdélyi Balázs ötméteresből, hiába lőtt Salamon Ferenc, Kovács Gábor vagy Hegedüs Gábor, a szerb olimpiai bajnok kapuja érintetlen maradt.

Nem úgy a másikon Biszritsányi Dávidé: a kapus háromszor remekül védett, ám az eltiltott Bedő Krisztián távollétében ezúttal is egyedüli klasszikus centerként harcoló Hárai Balázs, illetve Sztrahinja Rasovics ellen tehetetlennek bizonyult. S miután a második negyedben az egyik oldalon Mitrovics védte Salamon lövését, a másikon pedig Hosnyánszky Norbert szólt hozzá eredményesen szabaddobásból a meccshez, 3–0 állt a táblán.

SER_7193.JPGA negyedik emberelőnyös helyzetét aztán gólra váltotta az OSC (Burián Gergely), sőt Hegedüs még közelebb hozta csapatát – úgy tűnt, meccsbe került a vendég együttes. De jött Angelos Vlachopoulos, akinek előbb ugyan védte Biszritsányi a lövését, ám a görög újra próbálkozott – kétszer is. Kétszer is eredményesen. Sőt a hevesei utána kétszer egymás után adogathattak fórban a 6–2-ért, de rontottak, amit a negyed végén Burián fórból büntetett meg, így nagyszünetben kettő gól volt a különbség (5–3.)

Térfélcsere után a harmadik negyedben a végleg kiállított Lőrincz Balázst, valamint a harmadik személyi hibáját begyűjtő Decker Ádámot is elveszítette ugyan az Eger, ám minden bizonnyal emiatt nem volt ezúttal nagy szomorúság hazai oldalon. Nem, mert egyrészt a védekezés továbbra is pazarul működött, Mitrovics stabil volt (Lukas Seman ziccerét is védte például), elöl pedig jöttek a gólok. Különösen Rasovics volt elemében, aki fórból, akcióból, lefordulásból is betalált, illetve az egyik fórban Hosnyánszky varázsolta a nem hibázó Hárai kezére a labdát. A 9–3-as egri vezetés után lőtte Erdélyi a vendégek egyelten gólját ötösből, ami után túl nagy örömöt érhetően nem láthattunk fővárosi oldalon.

SER_7196.JPGA záró menet annak ellenére feszült volt, hogy voltaképpen sok kérdés már nem maradt nyitva: páros kiállítások, keménykedések jelezték, valóban nagy a tét. Rasovics ötödik gólját jegyezte, betalált Juhász Zsolt, majd Marko Avramovics, így lett a vége 11–5. Folytatás szerdán a Nyéki-uszodában.

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
A 3. helyért, 1. mérkőzés
ZF-Eger–A-Híd-OC-Újbuda 11–5 (2–0, 3–3, 4–1, 2–1)
Gólszerzők:
Rasovics 5, Vlachopoulos 2, Hárai 2, Hosnyánszky, Avramovics, ill. Burián 2, Hegedüs, Erdélyi, Juhász
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Eger javára
Vízilabda hírek
eger
osc