cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: előnyben a BVSC

2018. május 12. 18:45

Míg Szombathelyen a 13., a Kőér-uszodában pedig a 7. pozíció volt a tét a rájátszás utolsó körének első mérkőzésén, addig a Szőnyi úton az Euro-kupa indulást érő 5. helyért játszottak. A BVSC szoros meccsen egyetlen góllal tudta csak legyőzni a Miskolcot, így Szűcs Levente legényei kerültek közelebb a nemzetközi porondhoz.

A Szőnyi úton a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyért szálltak harcba az alakulatok. Az Euro-kupa indulásról döntő rangadón a kezdeti tapogatózást követően Török Béla törte meg a gólcsendet a negyedik percben, majd Létay Krisztián váltotta gólra a zuglóiak Alex Bowen ellen megítélt emberelőnyét, mellyel már kétgólos hazai előnyt mutatott a Laky-uszoda eredményjelzője. Az utolsó minutumban a vendég borsodiak is betaláltak - jelezvén ők is megérkeztek a meccsbe -, Alex Bowen volt eredményes, 2-1.
 
A második játékrészben megnyitották a gólcsapot a csapatok - Nagy Ádám egalizált, majd Mészáros Csaba, Csapó Miklós és Czigány Károly löketeivel meglépett hárommal a BVSC. Berta József szépített, ám újfent villant a házigazda, ezúttal Pásztor Mátyás iratkozott fel a gólszerzők közé. A félidei részeredményt a hajrában Szasa Misics állította be, 6-4.
 
A harmadik felvonásban megrázták magukat Sike József tanítványai, előbb Kuzmenko Aleksey akciógóljával egyre zárkózott a Miskolc, majd hat másodperccel a játékrész vége előtt Alex Bowen tüzelt fórból. Az MVLC amerikai légiósának góljával 6-6-os döntetlenről várhatták a negyedik negyedet a felek.

A záró etapban Szűcs Levente együttese kezdett jobban, Pásztor Mátyás és Kovács Péter góljaival ellépett a BVSC, de Szasa Misics és Alex Bowen találataival újfent döntetlenre módosított az MVLC. A találkozót végül Létay Krisztián hajrában szerzett találata döntötte el, vagyis 9-8-as sikerével az egyik fél második győzelméig tartó párharcban a fővárosi alakulat került előnybe. Folytatás szerdán, Miskolcon.
 
Eközben a Kőér utcai uszodában a 7. pozícióért a Honvéd és a Debrecen feszült egymásnak. A találkozót Vad Lajos legénysége kezdte jobban - Manhercz Ádám fórból juttatta vezetéshez a vendéglátókat. Nem örülhetett azonban sokáig a hazai kispad, a hajdúsági együttes két fiatalja révén, Macsi Patrik duplájával és Smitula Gergő akciógóljával fordított, majd elhúzott 3-1-re.
 
A cívisvárosi gólok a második etapban is potyogtak, Szőke Szabolcs és Boros Tamás is megduplázta találatainak a számát, míg a túloldalon Irmes Pál csak szépíteni tudott. A játékrész végén még ötméterest lőhetett a Honvéd, azonban Manhercz Ádám elvétette a büntetőt, így a csapatok ötgólos debreceni vezetés mellett várhatták a folytatást.

Nagyszünet után zárlatot kapott a Debrecen - a Honvéd Illés Sándor, Manhercz Ádám, Kiss Bálint, Simon Adrián valamint Kiss Gergely góljaival kiegyenlített.
 
Egyenlő állásról következhetett tehát a negyedik játékrész, melyet ott folytatott a házigazda, ahol a harmadik felvonás végén abbahagyta. Manhercz Ádám, Balakirev Andrei valamint Simon Roland találataival már három volt a különbség - immáron nem a DVSE, hanem a Honvéd javára. Az utolsó percben még megrázta magát a hajdúsági együttes, és Boros Tamás valamint Smitula Gergő révén lőtt két szépségtapaszt a Debrecen, ám egalizálnia már nem sikerült. Vad Lajos alakulata ötgólos hátrányból kapaszkodott fel, fordított és került előnybe a 7. helyért folytatott párharcban.
 
Az újonc Szombathely hazai medencében 11-6-ra győzte le  a Tatabányát Ivan Basara vezérletével, noha félidőben még 4-4 állt az eredményjelzőn, a második félidőben hengerelt az AVUS. Ez pedig azt jelenti, hogy Matajsz Márk együttese várhatja előnyből a szerdai folytatást.
 
E.ON Férfibajnokság, rájátszás, 1. mérkőzések – május 12., szombat

Az 5. helyért
BVSC-Zugló–PannErgy-Miskolci VLC 9-8 (2-1, 4-3, 0-2, 3-2)
Gólszerzők:
 Pásztor 2, Létay 2, Kovács P., Mészáros, Csapó, Czigány, Török, ill. Bowen 3, Misics 2, Berta, Nagy Á., Kuzmenko
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a BVSC javára

A 7. helyért
RacioNet-Honvéd–Debrecen 10-9 (1-3, 1-4, 5-0, 3-2)
Gólszerzők: 
Manhercz 3, Kiss B., Kiss G., Simon R., Simon A., Illés, Irmes, Balakirev, ill. Boros 3, Macsi 2, Szőke 2, Smitula 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Honvéd javára

A 13. helyért
AVUS–Tatabánya 11-6 (2-2, 2-2, 3-1, 4-1)

Gólszerzők: Basara 5, Juhász 2, Garancsy, Baj, Ekler, Kurucz, ill. Kolozsi 3, Szentesi, Katonás, Kolarik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az AVUS javára
Vízilabda hírek