cover image
Egyéb

Egység, csapatmunka, 23/23 – így lett bajnok az UVSE

2018. május 11. 12:45

Benczur Márton hálás az egyesület vezetőinek, hogy megkapta a bizalmat – mi tagadás, élt is vele: irányításával a csapat százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes, a Magyar Kupát is megnyerte.

Mint beszámoltunk róla, csütörtökön este a női bajnoki döntő 3. mérkőzésén is győzni tudott az UVSE a Dunaújváros ellen, így zsinórban negyedszer lett aranyérmes. Teljesítményét jól jelzi, hogy mindezt százszázalékos produkcióval tette, hiszen a szezon összes bajnokiján, szám szerint 23 találkozón győzött.

A csapat természetesen annak rendje és módja szerint megünnepelte a sikert, a játékosok pedig pihenhetnek, egészen addig, amíg a válogatott felkészülése el nem kezdődik, illetve Bíró Attila szövetségi kapitány meg nem nevezi keretét. Igaz ez a dunaújvárosiakra is: az ezüstérmet megünnepelte a csapat, a játékosok zöme pedig bízik a válogatott behívóban.

Visszatérve a Hajós-uszodában történekre – íme, néhány reakció a főszereplőktől!

Gangl Edina, az UVSE jól védő kapusa így látta a finálét: „Fáradt vagyok nagyon, de boldog is, hogy meg tudtuk nyerni a döntőt három mérkőzésből. Szépen felépítettük a játékunkat, és egységesen tudtunk játszani. Az első mérkőzésen kaptam kilenc blokkot, és volt öt védésem, ami mindenképpen azt jelzi, hogy nagyon egyben volt a védelmünk. A második és harmadik mérkőzésen pedig nagyon sokszor kiszorított helyzetből jöttek már a lövések, ami szintén a védelmünket dicséri, a bekkjeink is jól működtek, a szoros is, a kommunikáció. Örülök, hogy ilyen jól védekezéssel tudtunk nyerni. Hogy mivel tudtunk feléjük kerekedni? Sokszor elhangzott a dunaújvárosiak szájából, hogy egységes a csapatuk – nos, én is ugyanezt érzem rajtunk, és mindamellett a rutinos játékosaink közül mindig megtaláltuk, hogy kinek van jó napja, és próbáltunk alájátszani. A rutin és az egység győzött szerintem.”

Az UVSE szokás szerint sokat dolgozó Európa-bajnoka, Szücs Gabriella így fogalmazott: „Szerintem az volt a kulcsa a sikernek, hogy noha szoros volt az első félidő, nem vitt el bennünket abba az irányba, hogy kapkodjunk, hanem türelmesen játszottunk, jó volt a védekezésünk, és ebből tudtunk előre menni. Megvolt a türelmünk, hogy kivárjuk, mikor jön el a megfelelő pillanat. Nagyon hosszú volt ez a klubszezon, de kellemes, jó érzés így befejezni. Nyilván még boldogabbak lettünk volna, ha az Euroliga jobban sikerül, de az, hogy az összes hazai címet sikerült megszerezni, az mindenképpen nagyon jó zárása a szezonnak.”

Gurisatti Gréta, a dunaújvárosiak válogatottja ekképpen értékelt: „Csalódott vagyok, nálunk mindenki az. Talán azért vagyok egy kicsit kevésbé csalódott, mint a múltkori meccs után, mert most tényleg azt éreztem, hogy mindenki nagyon küzdött, és mindenki nagyon akart. Szerintem ez a csapat még nem védekezett olyan jól, mint az első két negyedben, életünkben nem blokkoltunk ennyit, és a kapuban is nagyon jók voltunk. Nem véletlen, hogy olyan kezdősorunk volt, akik nem meghatározó játékosok, és eddig kevesebb szerep jutott – maximálisan megoldották azt, ami a feladatuk volt. Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindenki szerephez jutott, és azt gondolom, mindenki jól játszott. A harmadik negyedre kicsit elfáradtunk, nem is fizikálisan, inkább fejben, két-három olyan hibát elkövettünk a védekezésben, amiért az UVSE annyira nem dolgozott meg, inkább a mi hibáinkból adódóan maradtak ott. Az UVSE van annyira jó csapat, hogy ezt kihasználta, és gólt szerzett belőle. Sajnálom, hogy így alakult, hogy ha egy mérkőzést tudtunk volna most nyerni, az bárhogy is alakult volna a folytatás, megkoronázta volna az évünket, talán csaj ezt sajnálom, jó lett volna mindenkinek egy visszaigazolás az évre, hogy tudunk meccset nyerni az UVSE ellen. Gratulálok az UVSE-nek!”

Benczur Márton vezetőedző – neki és kollégájának, Mihók Attilának a meccs utáni nyilatkozatát a tudósításban olvashatják – afféle zárszóként a köszönet hangján szólt: „Köszönettel tartozunk az UVSE elnökének, Lovas Péternek, az ügyvezetőnek, Mecseki Attilának, a sportigazgatónknak, Benedek Tibornak, az elnökségnek a rengeteg támogatásért! Ki kell emelnem Áts Bertalant, aki felépítette a csapatot, és egész évben támogatott minket, és engem külön, rengeteget tanultam tőle. Az edzői stábot is név szerint meg kell említenem: Almási-Szabó Marcella a masszőrünk, Ágó Renáta az erőnléti edzőnk, dr. Buday Zoltán az orvosunk, Ábel Zoltán a másodedzőnk. A háttérben rengeteget segített Tóth Erzsébet, Kiss Andrea, Hajas Gábor, Kis József és Csongár István. Köszönöm Bercinek és a vezetőségnek a bizalmat, hogy én lehettem a csapat edzője, igyekeztem legjobb tudásom szerint végezni feladataim. A legfőbb köszönet pedig a lányoknak jár: nagy élmény velük dolgozni, köszönök nekik mindent! A nagy sikerek mindig közös csapatmunka révén születhetnek, ez ránk is igaz. Gratulálok mindenkinek, szép volt UVSE!”

Női OB I, 2017/2018 – a végeredmény
Bajnokcsapat: UVSE (Aubéli Tekla, Czigány Dóra, Gangl Edina, Gyárfás Dorottya, Keszthelyi Rita, Kiss Eszter Lara, Maczkó Lilla, Mucsy Anna Mandula, Pap Médea Rebeka, Pap Mónika, Parkes Rebecca, Rádli Rózsa, Vivian Sevenich, Margaret Ann Steffens, Szegedi Panni, Szücs Gabriella, Takács Vivien, Tóth Ildikó, Tóth-Csabai Dóra; vezetőedző: Benczur Márton),
2. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 3. BVSC-Zugló Diapolo, 4. FTC, 5. Hungerit-Szentes, 6. ZF-Eger, 7. Szegedi TE-T&N, 8. UVSE-Margitsziget, 9. Tatabánya, 10. Racionet-Honvéd
Vízilabda hírek
uvse
dunaújváros
döntő