cover image
Egyéb

Az UVSE nem menne már többet a szezonban Dunaújvárosba

2018. május 10. 9:00

A női bajnoki döntő harmadik mérkőzését ma 18 órától rendezik a Hajós-uszodában (tv: M4 Sport) – Benczur Márton csapata a párharcban 2–0-ra vezet a Dunaújváros ellen, s ma este ünnepelni szeretne.

„Most vagyunk a legközelebb hozzájuk” – nyilatkozták a dunaújvárosiak a finálé előtt, utalva arra, érzésük szerint ezúttal jó sanszuk van arra, hogy letaszítsák a trónról fővárosi ellenfelüket. Nos, az UVSE eddig a vízben adott frappáns választ, hiszen magabiztos, taktikus játékkal az első és a második meccsen is ellenfele fölé nőt, a 7–5-ös és a 11–8-as győzelme nem is tükrözte híven a különbséget.

„Az esélyünk százalékban kifejezve nem túl nagy…” – vallotta be Mihók Attila, a Dunaújváros vezetőedzője, aki már annak is örülhetett, ha a hetekben, napokban olyan edzést tarthatott, amelyen játékosai közül a legtöbben ott lehettek. A sérült Szilágyi Dorottya, vagy a betegségéből még nem teljesen felépülő, amúgy pedig érettségiző Vályi Vanda sem tudott teljesértékű edzésmunkát végezni, a szakvezető mindazonáltal bízik abban, ezúttal képesek lesznek a húzóember szerepkörre. Újvárosban nem titkolják, nem gondolkodnak öt összecsapásban, megpróbálják a mai találkozót egyfajta egymeccses kupadöntőként felfogni, s ha sikerrel teljesítik, akkor lépnek tovább.

„Kemény mérkőzésre számítok, talán a legkeményebbre. Úgy fogunk bemenni a vízbe, mintha nulla-nulláról indulna a párharc” – jött persze a válasz a túloldalról Csabai Dóra csapatkapitánytól, aki az klub kommunikációs csatornáján jelezte, az UVSE egyáltalán nem tartja lefutottnak a párharcot. Az Európa-bajnok pólós az előző két meccsen nem csupán védekezésben jeleskedett, hanem feltűnően aktívan vette ki a részét a támadásokból is, három-három góllal terhelte az ellenfél kapuját, Keszthelyi Rita mellett egyértelműen kiemelkedett eddig a mezőnyből.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője játékosához hasonlóan igyekszik ébren tartani csapatűban a tüzet, mint nyilatkozta: „Igazi bajnoki döntőre számítok továbbra is. Nem altat el bennünket, hogy 2–0-ra vezetünk a sorozatban, nekünk meg kell nyerni a harmadik meccset, erre van három esélyünk, de természetesen szeretnénk az elsőt kihasználni. Biztos vagyok abban, hogy a Dunaújváros szeretné megmutatni, hogy ahogy Mihók Attila is fogalmazott, egy meccset azért tudnak nyerni. Nekünk ezt meg kell akadályoznunk mindenféleképpen, nem szeretnénk már Újvárosba menni.”

watch?v=W7Pzjw_LpKc&feature=youtu.beNői OB I.
Döntő, 3. mérkőzés

UVSE–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk, 18:00 – tv: M4 Sport
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az UVSE javára
(további játéknapok – ha szükséges: 12., 16.)
Vízilabda hírek
uvse
dunaújváros
döntő