cover image
Egyéb

Három magyar győzelem a Bajnokok Ligájában

2018. május 9. 19:48

Az A-csoportban az OSC a Partizant (14–6), a B-ben az Eger a Steauát (12–9), a Szolnok pedig a Sabadellt (14–4) győzte le. Az egriek a második, a szolnokiak a harmadik helyen jutottak a nyolcas döntőbe, amelyet június 7-9. között Genovában rendeznek meg.

A Férfi Bajnokok Ligája főtáblájának utolsó fordulójában egyaránt 18:30-tól játszott odahaza a három magyar csapat.

Az A-csoportban az OSC jól kezdett, 3–0-ra vezetett egy negyedet követően (Seman, Burián és Kovács G. talált be akcióból), ám a folytatásban a Partizan feljött egy gólra. Ezt követően az ujjtörése után visszatért Erdélyi jegyzett gólt, sőt Seman második találatát szerezte, s alakította 5–2-re az állás Tóth László együttese. A szakvezető szép búcsúban reménykedett a parti előtt, no és abban, hogy győzelemmel hangolhat csapata az Eger elleni bajnoki bronzmérkőzésre. Szép fokozatosan növelte a különbséget az OSC, amely 10–6-tal kezdte a záró menetet, majd 14–6-tal zárta a meccset, s búcsúzott végül sikerrel a BL idei szezonjától.

„Az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk. Jó, hogy nagy különbséggel sikerült, de ha eggyel győzünk volna, annak is örülnénk, hiszen az volt a célunk, hogy pozitív élménnyel kezdhessük el a bajnoki bronzcsatát. Helyén kell kezelni a sikert, hiszen szombaton már fontos mérkőzés vár ránk. Volt összjáték, voltak szép megoldások elöl és hátul is, remélem, tudunk ezekből építkezni” – értékelt Tóth László vezetőedző a lefújás után.

A B-csoportban az Eger a Steauát fogadta, és eleinte bizony jelentősen megnehezítette a román együttes a dolgát. Futott az eredmény után a hevesi alakulat, amely szintén afféle felkészülési meccsnek tekintette a partit a bajnoki bronzmeccsre. Arra persze odafigyelve, hogy meglegyen a győzelem, s ezzel a csoportban a dicséretes második pozíció. Eleinte túlzottan a centerbejátszásokra épült talán a hevesei játék, amit Buljabasics vezérletével egészen jól kivédekeztek a vendégek, sőt elöl gólokat lőttek. Még szerencse, hogy a társainál jóval aktívabb Vlachopoulos kézbe vette az irányítást – úgy vezetett a nagyszünetben az Eger 5–4-re, hogy a görög pólós már négy gólnál járt, rajta kívül a centergólt jegyző Bedő nevét jegyezhettük fel.

Térfélcsere után Hárai is követte, így végre kettővel vezetett Dabrowski Norbert csapata, ám a szívósan küzdő Steaua képes volt egyenlíteni, sőt egy lefordulás után (Ghiban) fordítani is! A vérszagot érző rivális ellen megnehezítette saját maga dolgát az Eger, érezhető volt a társaságon a Szolnok elleni magyar bajnoki elődöntős eredmény… Hosnyánszky és Vlachopoulos révén vette vissza a vezetést, és ha szenvedve is, de révbe ért valahogy(12–9).

SER_6811.JPG „Sorozatban elszenvedett három vereség után fontos volt számunkra, hogy végre győzelemnek tudjunk örülni. A célkitűzésünket teljesítettük, megszereztük a csoportban a második helyezést. A bukarestiek ellen ilyen meccsre számítottam, Küzdenünk kellett a sikerért, amely a végén jó játékkal is párosult” – fogalmazott a meccs után Dabrowski Norbert vezetőedző.

A Szolnok lett így a harmadik: a címvédő a Sabadellt fogadta, és miként az októberi odavágón, ezúttal is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. Cseh Sándor – amúgy szint a bajnoki meccsre, az FTC elleni döntőre készülő – együttese különösen hátul vette szigorúra a figurát, 3–0 és 5–1 után talált csak be az első félidőben a spanyol együttes. A harmadik menetben egyszer sem, avagy ne, csökkent a hazai koncentráció, ami támadásban is kamatozott, s 5–0-s etappal mélyítette a sabadelli árkot. A végén meglett közte a tíz is (14–4), így hangolt tehát a bajnoki fináléra a csapat.

„Úgy alakult a mérkőzés, ahogy reméltük. Voltak pontatlanságaink, de végig jó hozzáállással játszottunk. Azt kértem a csapattól, hogy fegyelmezetten védekezzünk és így is tettünk” – értékelt Cseh Sándor vezetőedző.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 14., utolsó forduló
A-csoport
A-Híd-OSC-Újbuda–Partizan Beograd (szerb) 14–6 (3–0, 2–3, 5–3, 4–0)
Gólszerzők:
Ubovics 3, Seman 2, Kovács G. 2, Bundschuh 2, Brguljan, Burián, Hegedüs, Erdélyi, Tóth M., ill. Andrejevics 2, Akszentijevics 2, Vucsinics, Lazics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Olympiakosz Pireusz (görög)–CNA Barceloneta (spanyol) 14–10
AN Brescia (olasz)–Waspo Hannover (német) 11–9
Jug Dubrovnik (horvát)–Dinamo Moszkva (orosz) 15–10

A végeredmény
1. Olympiakosz 37
2. Jug Dubrovnik 28
3. Barceloneta 27
4. Brescia 26
5. Dinamo Moszkva 22
6. Hannover 12
7. OSC 10
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
ZF-Eger–Steaua Bucuresti (román) 12–9 (2–2, 3–2, 4–4, 3–1)
Gólszerzők:
Vlachopoulos 5, Hosnyánszky 4, Bedő, Hárai, Csucskovics, ill. Murisics 2, Buljabasics 2, Delgado 2, Gheorge, Teohari, Ghiban
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa–CN Sabadell (spanyol) 14–4 (3–1, 2–1, 5–0, 4–2)
Gólszerzők:
Younger 3, Alekszics 3, Zalánki 2, Mezei 2, Jansik D., Prlainovics, Csuk, Fülöp, ill. Gorria, Bustos, Fenoy, Carrasco
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Spandau 04 Berlin (német)–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 13–13
AZC Alphen (holland)–Pro Recco (olasz) 5–24

A végeredmény
1. Recco 39
2. Eger 31
3. Szolnok 30

4. Spandau 25
5. Jadran Hercegnovi 20
6. Steaua 12
7. Sabadell 9
8. Alphen 0

Nyolcas döntő, Genova, június 7-9.
A negyeddöntő párosítása

Olympiakosz Pireusz–Spandau 04 Berlin
ZF-Eger–CN Barceloneta
Pro Recco–AN Brescia
Jug Dubrovnik–Szolnoki Dózsa

Az elődöntő párosítása
Olympiakosz Pireusz/Spandau 04 Berlin–ZF-Eger/CN Barceloneta
Pro Recco/AN Brescia–Jug Dubrovnik/Szolnoki Dózsa
Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája