cover image
Egyéb

BL-főtábla: zárszó Szolnokon, Egerben és az OSC-otthonában is

2018. május 9. 9:26

Cseh Sándor együttese a spanyol Sabadellt, Dabrowski Norbert csapata a román Steauát, Tóth László alakulata pedig a szerb Partizant fogadja 18:30-tól. Mindhárom találkozót élőben közvetítik.

A Férfi Bajnokok Ligája főtáblájának utolsó fordulójában is maradtak még nyitott kérdések, speciel az A-csoportban még csupán két csapat helye biztos a genovai nyolcas döntőben (június 7-9.): a görög Olympiakosz már biztos csoportelső, a szintén továbbjutott, pillanatnyilag második spanyol Barceloneta viszont még lejjebb csúszhat eggyel. Már csak azért is, mert a két együttes egymás ellen csatázik Athénban, így a horvát Jug Dubrovnik akár be is előzhet. Feltéve, hogy odahaza legyőzi az orosz Dinamo Moszkvát, amely éppenséggel győzni meg riválisához, amelyet Moszkvában, az 1. fordulóban már legyőzött, így újabb sikerével megelőzhetné a tavalyi BL-ezüstérmest. Szóval, többismeretlenes még az egyenlet a csoportban – ahol sajnos a magyar résztvevő, az OSC két győzelmével és egy döntetlenjével, 7 ponttal pusztán a 7. helyen áll, s marad is a forduló végén. A csapat a záró fordulóban a nulla pontos Partizan Beogradot fogadja a Nyéki-uszodában (18:30, tv: Digi Sport1), nem titkoltan afféle ráhangolódásképpen a magyar bajnoki, következő szezonbeli BL-szereplésről is döntő bronzmeccsre.

„Elsősorban a hangulat, az önbizalom miatt fontos, hogy nyerjünk a Bajnokok Ligájában, ahol nem termett sajnos sok babér számunkra. A mérkőzés főpróba az Eger elleni bajnoki bronzmeccsre, illik komolyan venni, arról nem beszélve, hogy a Partizan noha pont nélkül áll, egyáltalán nem lebecsülendő csapat, számunkra aztán különösen nem” – ecsetelte Tóth László vezetőedző, aki hosszú idő után számíthat az ujjtörése után visszatérő Erdélyi Balázsra.

A B-csoportban magyar szempontból jobb a helyet: mind az Eger, mind a Szolnok már biztosította helyét a nyolcas döntőben – pusztán az a kérdés, hányadik helyen. A táblázaton momentán a hevesiek egy ponttal jobban állnak, s másodikak, ami látva az utolsó forduló meccseit, aligha változik, ám pont az említett másik csoport körbeverésének köszönhetően nincs is akkora jelentősége. Persze azért önmagában a második pozíció megszerzése felettébb dicséretes produkció!

Konkrétan: az Eger ezt úgy érheti el, hogy ma 18:30-tól a Bitskey-uszodában (tv: M4 Sport) legyőzi a Steaua Bucurest csapatát, amelyet idegenben 8–3-ra tett meg. „Nem készülünk külön a mérkőzésre, hanem beillesztjük az OSC elleni felkészülésbe” – vallotta be Dabrowski Norbert vezetőedző, aki Bárány Attila klubelnökkel együtt kiemelte, természetesen megadják a módját a BL-meccsnek, annak fényében különösen, hogy a bukarestiek októberi vendéglátása kifogástalan volt, amit feltétlen viszonozni akarnak.

Az egrieket a magyar bajnoki elődöntőben ki-ki meccsen legyőző, így a vasárnapi, FTC elleni fináléra készülő Szolnok a spanyol CN Sabadellt fogadja (18:30, tv: Sport2) – az odavágón 16–5-re nyert Cseh Sándor együttese. A vezetőedző a meccset megelőzően többek között így fogalmazott: „Egyelőre nem a Ferencváros elleni bajnoki döntőre készülünk, hanem edzésperiódusban vagyunk, amelyben egy nagyon erős kétkapuzásként fogom fel a Sabadell elleni mérkőzést.”

A mai forduló után alakulnak ki a nyolcas döntő párosításai – a csoportelsők a negyedik helyzetekkel, a másodikak a harmadikakkal játszanak keresztbe.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 14., utolsó forduló
A-csoport

Olympiakosz Pireusz (görög)–CNA Barceloneta (spanyol), 17:30
A-Híd-OSC-Újbuda–Partizan Beograd (szerb), 18:30 – tv: Digi Sport1
AN Brescia (olasz)–Waspo Hannover (német), 20:00
Jug Dubrovnik (horvát)–Dinamo Moszkva (orosz), 20:30

Az állás
1. Olympiakosz 34
2. Barceloneta 27
3. Jug Dubrovnik 25
4. Brescia 23
5. Dinamo Moszkva 22
6. Hannover 12
7. OSC 7
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
ZF-Eger–Steaua Bucuresti (román), 18:30 – tv: M4 Sport
Szolnoki Dózsa–CN Sabadell (spanyol), 18:30 – tv: Sport2

Spandau 04 Berlin (német)–Jadran Hercegnovi (montenegrói), 19:30
AZC Alphen (holland)–Pro Recco (olasz), 20:30

Az állás
1. Recco 36
2. Eger 28
3. Szolnok 27

4. Spandau 24
5. Jadran Hercegnovi 19
6. Steaua 12
7. Sabadell 9
8. Alphen 0

Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája