cover image
Egyéb

Edzésbe állt a Millennium Masters

2018. május 8. 14:45

Huszonhat olimpiai aranyérem - ennyi ötkarikás medália úszkált ma délben a Szőnyi úti BVSC-uszoda medencéjében. A Millennium Masters csapata újra munkába állt, és megkezdte a felkészülést a július végén megrendezésre kerülő XIXO Water Polo All Star Gálára, melyen bajnokaink Kemény Dénes vezérletével a szintén klasszisokból álló világválogatottal csapnak össze.

Miként arról korábban már beszámoltunk, ismét vízbe ugrik az olimpiai bajnok magyar vízilabdázókból álló Millennium Masters együttese. A nyári, hazai rendezésű FINA Masters világbajnokságot (40+ kategóriában) veretlenül megnyerő alakulat július 31-én, kedden este 19 órától a Duna Arénában mérkőzik meg, méghozzá a korábbi legnagyobb ellenfelekből álló világválogatottal.

A magyar csapat keretében ezúttal is ott lesz az egyformán háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán, a két olimpiai aranyéremmel rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Kósz Zoltán, Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt. A kispadon a magyar együttessel három olimpiai aranyérmet nyerő Kemény Dénes foglal majd helyet.
 
Eközben a túloldalon az ugyancsak nagyágyúkból álló világválogatottat többek közt Frano Vican (horvát), Igor Hinics (horvát), Dubravko Simenc (horvát), Revaz Csomakidze (georgiai-grúz), Georgiosz Afrudakisz (görög), Francesco Postiglione (olasz), Harry van der Meer (holland), Szergej Garbuzov (orosz), Petar Trbojevics (szerb), Alekszandar Szapics (szerb), Irek Zinurov (orosz) erősíti majd, míg a csapatot a partról a legendás Ratko Rudic fogja irányítani.
 
A Kemény-legények meg is kezdték a felkészülést, rögtön egy edzőmérkőzéssel az Oázis ellen, melyet Kásásék 15-4 arányban nyertek meg. Az egyébként sajtónyilvános eseményen nem tudott ott lenni Molnár Tamás, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Zsolt, valamint mesterük, Kemény Dénes
 
"Nagyon jó érzés volt újra vízbe szállni a többiekkel, ezek az edzések üde színfoltjai az ember életének, ilyenkor annyit nevetünk és bohóckodunk, mint amennyit talán egész hónapban nem. Bár most nem voltunk teljesen komplettek - tizenegyen vettünk csak részt az összetartáson -, de ettől függetlenül jó újra vízben lenni, edzeni, játszani, és látni azokat az arcokat, mozzanatokat, szituációkat, passzokat, melyeket hosszú éveken keresztül folyamatosan. Tényleg csukott szemmel is érezzük egymást a medencében, ami a tavalyi világbajnokság óta nem túl sokat kopott, sőt, úgy gondolom, hogy ez még sokáig így is lesz. Amíg bírjuk szuflával és kondícióval, mindig szívesen húzzuk magunkra a szerelést újra és újra." - fogalmazott fülig érő mosollyal Varga Tamás, aki társaival egyetemben valóban szemmel láthatóan nagyon örült a viszontlátásnak, és a közös meccsezésnek.
 
A jegyértékesítés május 21-én veszi kezdetét.

Vízilabda hírek