Egyéb

E.ON Férfibajnokság: dunántúli rangadó a 9. helyért

2018. május 5. 20:20

Szombaton este az E.ON Férfibajnokság alsóházában is véget ért a play off első felvonása. A Kaposvár és a Pécs egyaránt hazai medencében döntötte el a helyosztók párosításait, előbbi a Vasas, utóbbi pedig a Szentes felett aratott győzelmet, és folytathatja a küzdelmeket a 9. helyért. A vesztes felek a 11. pozícióért szállhatnak harcba.

Akárcsak a Kaposvár a Vasassal, úgy a Pécs a Szentessel is nagy csatát vívott a rájátszás első felvonásában. Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharcban nem bírtak egymással a csapatok, melyet hűen tükröz, hogy a négy együttes a végletekig húzta (6-6) a küzdelmeket, ma pedig döntésre is vitték, már ami a folytatás párosításait illeti.

A Kaposvár hazai medencében aratott magabiztos sikert a Vasas felett, míg a Pécs a Szentesen elszenvedett csúfos, 16-2-es veresége után fel tudott állni, és Mecsekalján kétgólos győzelmet arattak Lukács Gergely tanítványai a Kurca-partiak felett. Mindez azt jelenti, hogy a 9. helyért dunántúli rangadót rendeznek - a Pécs a Kaposvárral csap össze -, a 11. pozícióért pedig a Vasas a Szentessel harcolhat.
 
E.ON Férfibajnokság, rájátszás 
A 9-12. helyért, 3. mérkőzések
 
Kaposvári VK-Vasas Plaket 11-4 (2-0, 3-2, 4-1, 2-1)
Gólszerzők:
Dobos 3, Giga 3, Sántavy, Tóth, Lukács Á., Pataki, Palotás, ill. Marnitz 2, Simon H., Fazekas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Kaposvár javára

Pécs-Mecsek Füszért-Metalcom-Szentes 7-5 (1-1, 3-1, 1-1, 2-2) 
Gólszerzők:
Csacsovszky E. 2, Csaba 2, Csacsovszky A., Chilkó, Szatmári, ill. Nagy M. 3, Somogyi, Vörös
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Pécs javára
Vízilabda hírek