cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Ők utaznak hétfőn a szentpétervári Világliga-meccsre

2018. április 29. 12:37

Bíró Attila kijelölte csapatát a keddi, oroszországi Világliga-mérkőzésre. Ezúttal nem lesz ott a válogatottban sérülés miatt Kasó Orsolya és Szilágyi Dorottya sem.

A kétnapos, a bajnoki rájátszás tükrében a fizikális felkészítés helyett taktikai elemekre épülő tréningek után vasárnapra szabadnapot kaptak a válogatott keret játékosai, hogy aztán hétfőn újra összejöjjenek és Szentpétervárra, a keddi Világliga-meccs helyszínére utazzanak.

A korábban meghirdetett 17-es keretből a szövetségi kapitány megnevezte azt a 13-at, aki ezen a meccsen szerepet kap – két stabil válogatott nem tarthat a társaival, hiszen Kasó Orsolyának eltört az ujja (az FTC kapusa egy lövésbe nyúlt bele, amikor megtörtént a baj), Szilágyi Dorottya pedig betegség, sérülés miatt drukkol majd itthonról.

S hogy milyen a hangulat a csapatban?

„A két nap alatt azt szűrtem le, hogy feszült bajnoki meccsek ide vagy oda, harmóniában dolgoztak a játékosok, azaz intelligens módon, jó csapatszellemmel álltak a munkához” – fogalmazott Bíró Attila, aki elmondta még, a legjellemzőbb talán az, hogy amikor megkérdezte a 16 esztendős újoncot, Utassy Katát, miként érezte magát, a BVSC ezt a választ adta: „Nagyon jó volt, mindenben segítettek a lányok, csak fejben nagyon elfáradtam.”

Bízunk benne, a taktikai felkészültséggel sikerül majd az oroszok otthonában olyan eredményt elérni, ami elég lesz a Világliga Szuperdöntőjébe jutásra – persze, az is megtörténhet, hogy a majd a madridi spanyol-holland meccs eredménye után „csak” presztízsmeccs lesz a miénk. Ehhez annyi kell, hogy a vb-ezüstérmes listavezető rendes játékidőben nyerjen.

„Bizonyos értelemben nem jó, hogy tudni fogjuk majd a másik meccs eredményét, de mindegy, nem is szabad ezzel foglalkoznunk. Mindenképpen azt szeretném, hogy éles meccsre kényszerítsük az oroszokat, mutassák meg azok a játékosok is kvalitásukat, akik még nem jártak világversenyen. Kint majd még videózunk, átbeszéljük a teendőket” – tette hozzá a kapitány, aki úgy értesült, Szentpéterváron, ahol nagyon rég játszottak ilyen nívós pólómeccset, igencsak megadják majd a módját a magyar idő szerint kedden 18 órakor kezdődő partinak.

Világliga, európai selejtező
6. (utolsó) forduló – május 1.

Spanyolország–Hollandia, Madrid, 13:00
Oroszország–Magyarország, Szentpétervár, 19:00 (magyar idő szerint 18:00)

Az állás: 1. Spanyolország 11 pont (50-45), 2. Magyarország 7 pont (45-47), 3. Hollandia 6 pont (43-44), 4. Oroszország 6 pont (46-48)

A keret
Kapus: Gangl
Edina (UVSE)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga