cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Pontért, pontokért mennek Szentpétervárra

2018. április 27. 17:48

Női válogatottunk a Világliga európai selejtezőjének utolsó fordulójában Oroszország ellen játszik kedd – Bíró Attila bízik abban, csapata kiharcolja a Szuperdöntőbe jutást.

Válogatott edzés újra a Margitszigeten (Szilágyi Dorottya némi fájdalom miatt kénytelen volt kihagyni), végre a szabad ég alatt. Avagy a sátor már természetesen nincs fent a 33-as medence felett sem, így a napsütésben a kemény munka is könnyebb valamelyest.

Persze jelen helyzetben kemény munkáról szó sem lehet, értelmetlen is volna, a behívott játékosok már pontosan tudják, mit vár el tőlük a kapitány.

„Kicsit fáradtan mozogtak a lányok, mivel nagy menetelésen vannak túl, ráadásul a neheze még hátravan, és remélem, ez május végén nem is ér véget. Ez azt jelentené, hogy ott leszünk a Szuperdöntőben, ami azért is fontos, hogy megtaláljam az Európa-bajnokságon éremesélyes csapatot" – fogalmazott Bíró Attila, aki ismét nyomatékosította, a nyári kontinensviadalra való minél jobb szereplés érdekében szükség van arra, hogy a társaság kiharcolja a kínai torna részvételét.

MVLSZ_Noi_valogatott_edzes_20180427_Madar_David_006.jpgNos, ehhez kedden, Szentpéterváron Oroszország ellen kell olyan eredményt elérni, ami feljogosít erre. Persze ha a meccsünk előtt Madridban a spanyolok ellen nem szerez pontot Hollandia, akkor tét nélkül játszhatnak a mieink, hiszen biztos továbbjutók. Meglátjuk.

A két csapat legutóbb Pontevedrában, az Európa-kupa hatos döntőjében találkozott egymással, az oroszok akkor 11–9-re nyertek.

„Alapvetően azzal lennék elégedett, ha azokat a hibákat, amelyeket azon a mérkőzésen elkövettünk, most kijavítanánk. Ugyanakkor ezúttal fontos az eredmény is, ezért pontot vagy pontokat akarunk szerezni" – fogalmazott a szakember, aki Utassy Kata személyében újoncot meghívott keretébe, igaz a 13-ma kerülésére még nem sok esély mutatkozik, de valahol el kell kezdeni ugye…

„Balkezesként jobbszélsőként vehető számításba, ez pedig minden korosztályban gyakorlatilag kulcskérdés. Másfél éve figyelem már, úgy éreztem, most jött el annak a pillanata, hogy meg tudom hívni. Jól mozgott az edzésen, s annak külön örülök, hogy az idősebbek folyamatosan biztatták" – tette hozzá Bíró Attila, aki vasárnapra megnevezi az utazó csapatát.

MVLSZ_Noi_valogatott_edzes_20180427_Madar_David_015.jpgVilágliga, európai selejtező
6. (utolsó) forduló - május 1.

Spanyolország-Hollandia, Madrid, 13:00
Oroszország-Magyarország, Szentpétervár, 19:00 (magyar idő szerint 18:00)

Az állás: 1. Spanyolország 11 pont (50-45), 2. Magyarország 7 pont (45-47), 3. Hollandia 6 pont (43-44), 4. Oroszország 6 pont (46-48)
(Három csapat jut a Szuperdöntőbe)

A keret
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Kövesdi Vivien (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Utassy Kata (BVSC), Vályi Vanda (Dunaújváros)
Vízilabda hírek
Női válogatott