cover image
Egyéb

A százszázalékos trónon ülő és a trónkövetelő – kezdődik a női döntő!

2018. április 25. 11:21

Az UVSE és a Dunaújváros ma megkezdi az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcát. A Hajós-uszodában 19 órakor kezdődő első összecsapást az M4 Sport netes felülete élőben közvetíti.

Európa, s talán nyugodtan kijelenthetjük, a világ negyedik és ötödik legjobb női klubcsapata megkezdi ma az egyik fél harmadik győzelemig tartó bajnoki finálé párharcát. Önmagában ez a tény kristálytisztán világít rá a honi sorozat erősségére: az Euroliga négyes döntőjébe jutó, ott a bronzmeccset csak ötméteresekkel elveszítő UVSE, és az Euroliga-negyeddöntőben ötméteresekkel alulmaradó, vigaszképpen a LEN-kupában diadalmaskodó Dunaújváros csatája a női pólórajongók számára különösen pikáns, várva várt ütközetet jelent. De visszatérve a bajnokság erejére, ne felejtsük el megemlíteni, hogy nem sokon múlt a BVSC döntőbe jutása sem, hiszen hárommeccses, rendkívül kemény erőpróbára kényszerítette, s kis híján felülmúlta az újvárosiakat, szóval senki sem dőlhet itt hátra.

„A játéké legyen a főszerep!” – fejezte ki kívánságát Bíró Attila szövetségi kapitány, aki bízik a jó vízilabdában, a sportszerű, de értelemszerűen kemény küzdelemben. Tekintettel arra, hogy a két csapatban válogatott játékosok sokassága található, s hogy a játékosok jövő héten kedden Szentpéterváron az oroszok ellen játszanak közösen fontos Világliga-meccset, különösen fontos párharcuk tisztasága.

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesz szikrázó a csata, egy bajnoki döntőnek annak is kell lennie, különösen akkor, ha sokak célja megmutatni a kapitánynak, hogy helyül van az Eb-keretben. A csapatok más-más úton érkeztek el a döntő első összecsapásához: az UVSE minden szempontból kimerítő oroszországi túrán van túl, hiszen a két Euroliga-meccs és az utazás is sokat kivett a társaságból, ugyanakkor természetesen a finálé megnyerése mozgósít minden erőtartalékot. Benczur Márton vezetőedző joggal bízhat abban, profi játékosai már csak dacból is megmutatják, a bajnoki százszázalékos mérlegük hű tükörképe az erőviszonyoknak. Az újvárosiak a LEN-kupa megnyerése, nagy menetelés után kaptak négy nap pihenőt Mihók Attilától, így a játékosoknak volt kelő idejük ráhangolódni a csatára – nem titkolt céljuk, ebben a szezonban letaszítják a trónról a zsinórban negyedik sikerére hajtó riválist.

Szóval, valóban nagy csata lesz! Az M4 Sport netes oldala élőben közvetíti, a tv 23:30-tól felvételről leadja.

A finálén kívül a bronzéremét zajló, az egyik fél második győzelméig tartó bronzmeccs is elkezdődik ma – a BVSC 18 órától fogadja az FTC-t. A párharc győztese a dobogós helyezés mellett kivívja az Euroliga-indulást is, szóval dupla tétről beszélhetünk.

Női OB I.
Döntő, 1. mérkőzés – április 25.

UVSE–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Hajós-uszoda, 19:00 – ÉLŐBEN: ezen a felületen
(további játéknapok: május 5., 10., ha szükséges: 12., 16.)

A 3. helyért, 1. mérkőzés – április 25.
BVSC-Zugló Diapolo–FTC, Laky-uszoda, 18:00


Vízilabda hírek
női döntő
uvse
dunaújváros