cover image
Egyéb

És ez itt már a rájátszás!

2018. április 24. 23:29

Az FTC akár már szerdán kivívhatja a döntőbe jutást – az OSC elleni elődöntőjét (19.30) Facebook-oldalunkon élőben közvetítjük. A másik elődöntőben a Szolnok és az Eger párharca (kezdés 16 óra) döntetlenről indul.

„Újratervezés.”

Dabrowski Norbertet, az egriek edzőjét idéztük, aki így, ezzel az egyetlen szóval zárta a középszakaszt, és vezette fel a rájátszást. Merthogy már itt tartunk. Szombaton még előbbiben mérkőztek a csapatok, szerdától azonban élesedik a helyzet.

Minden páros meccs ebben a körben az egyik fél 7. pontjának megszerzéséig tart, méghozzá úgy, hogy a felek magukkal viszik az eddigi lejátszott egymás elleni két mérkőzésük eredményét, egészen pontosan annak pontszámát.

Így az FTC már csak egy győzelemre van attól, hogy 18 esztendő után újra bajnoki döntőt játsszon. Varga Zsolt Euro Kupagyőztes csapata a Komjádi-uszodában 19:30-tól fogadja az OSC-t, a mérkőzést Facebook-oldalunkon, ezen a felületen élőben közvetítjük!

A másik ágon is folytatódik a „szombati” párharc: ezúttal Szolnok–Eger a leosztás. Utóbbi meccsen egyértelműen a heveseik domináltak, ám ebből nem feltétlen szűrhetünk le semmit a szerdai meccsel kapcsolatban, lévén Cseh Sándor együttese odahaza különösen veszélyes ellenfél. Tippelni képtelenség, még úgy is, hogy Hárai Balázs, az Eger játékosa (akinek gipszben a keze…) minden bizonnyal ezúttal is a lelátón ül majd – bár ki tudja… A csata 3–3-ról indul, az első mérkőzés az Olaj TV ezen a felületen élőben közvetíti!

Fotó: Fehér Anna

Fotó: Fehér Anna

Az 5–8. helyért a BVSC–Debrecen is döntetlenről kezdődik, míg a Miskolc 4–1-ről kezd a Honvéd ellen – ezekben a párharcokban a nemzetközi kupaindulás a tét, hiszen a bajnokság végén az 5. helyezett Euro Kupa-indulást szerez. Emellett a Honvéd Vad Lajostól, a Debrecen pedig Komlósi Pétertől szeretne szépen búcsúzni a bajnokság után - mert ismeretes, a két szakvezető távozik majd.

A 9–12. helyért egyaránt 3–3-ról indul a Pécs–Szentes és a Kaposvár–Vasas csata, míg a 13–16. helyért, tehát a kiesés (16. hely) és az osztályozó (15. hely) elkerüléséért a Tatabánya–UVSE és az AVUS–Szeged párviadal egyaránt 6–0-ró kezdődik, ergo a hazaiak máris megnyerhetik a párharcot.

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
Elődöntő

Szolnoki Dózsa–ZF-Eger, 16:00 – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS EZEN A FELÜLETEN!
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 3–3

FTC-PQC Waterpolo–A-Híd-OSC-Újbuda, 19:30 – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS EZEN A FELÜLETEN!
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–0

Az 5–8. helyért
MKB Euroleasing-BVSC-Zugló– Debrecen, 20:00
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 3–3

PannErgy-Miskolci Vízilabda Club–RacioNet-Honvéd, 19:30
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 4–1

A 9–12. helyért
Pécs-Mecsek Füszért–Metalcom-Szentes, 19:00
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 3–3

Kaposvári VK–Vasas Plaket, 19:30
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 3–3

A 13–16. helyért
Tatabánya–UVSE, 17:30
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–0

AVUS–ContiTech-Szeged , 19:00
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–0


Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
szolnok
eger
ftc
osc