cover image
Egyéb

Az OSC otthonában is jobb volt az FTC, a BVSC megelőzte a Miskolcot

2018. április 21. 20:14

Az E.ON Férfibajnokság felsőházának utolsó fordulójában Varga Zsolt szerdán Euro Kupát nyerő csapata magabiztosan 10–6-ra győzte le az OSC-t. A BVSC Pásztor Mátyás vezetésével 11–10-re legyőzte a Miskolcot, és megelőzte ellenfelét a táblázaton.

Tekintettel arra, hogy megeshet, az OSC és az FTC egymással csatázik az elődöntőben, így mindkét oldalon rájátszás meccsként álltak oda a csatához. A hazaiak BL-vereségből, a vendégek Euro Kupa ünneplésből érkeztek. Mindez – miként élő közvetítésünkben is láthatták – látszott az első negyeden rögvest: Vámos Márton és Sedlamyer Tamás akcióból talált be, és ugyan Bundschuh Erik szépített, egy remekül megkomponált fór végén Varga Dániel varázsolta a falban kiemelkedő Pohl Zoltán kezére a labdát, aki nem hibázott. S miután a második negyed elején a Fradi csapatkapitánya, Madaras Norbert is villant, 1–4 állt a Nyéki-uszoda tábláján.

Tóth László keményebb játékos, pontosságot várt, és végül elkezdhetett reménykedni. Burián Gergő, majd Hegedüs Gábor talált be emberelőnyből, azaz zárkózott csapata. Varga Zsolt Varga Dénes, Szirányi Balázs kettőst nélkülöző együttese azonban gyorsan kapcsolt, Vámos újabb bombája, majd egy megúszás következett, amelynek végén a hátul is magabiztos Jansik Szilárd volt rendkívül önzetlen, s lövetett gólt Szlobodan Nikiccsel. Úgy vezetett 6–3-ra az FTC, hogy Gárdonyi Andrásnak nem is kellett a kapuban bravúrokat bemutatni, előtte remekül zárt a retesz.

Nagyszünet után Német Toni centergólja írta tovább a forgatókönyvet (az OSC kapujába Bisztritsányi Dávid helyett Barabás Botond érkezett), amire ugyan Drasko Brguljan válaszolt, ám egyértelműen kézben tartotta a meccset a Fradi. Varga Dániel duplázása után már öttel vezetett (4–9), a játék minden elemében nagy volt a különbség a felek között. Gárdonyi védett egy-két nagyot, majd Juhász Zsolt ötméteresét is hatástalanította, ő is hozzájárult a fölényes vezetéshez.

És a sikerhez, hiszen nem lehetett kérdéses a győztes kiléte. A záró menetet 2–0-ra hozta ugyan az OSC , így végül 10–6-re nyert a roppant magabiztos FTC. Hogy hányadikként zárt, és kivel játszik majd az elődöntőben, az a vasárnapi Eger–Szolnok (15 óra, tv: M4 Sport) rangadó után derül ki.
Tóth László, az OSC vezetőedzője: „A Fradi minden tekintetben jobb volt nálunk.”

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: „Mentálisan és fizikailag is fáradt volt a csapat, de jól reagáltak a fiúk a mérkőzés közbeni szituációkra. Örülök, hogy fiatalabb játékosaim is jól játszottak, hiszen még az utolsó pillanatokban is kulcsembereink estek ki.”

A Szőnyi úton a várakozásoknak megfelelően hatalmas csatát vívott a BVSC és a Miskolc. Sokáig fej-fej mellett haladtak, majd az Euro-kupában a legjobb négyig jutó vendégek remek játékkal, Alex Bowen vezérletével 7–4-re elléptek. A zuglóiak zsinórban lőtt három góllal egyenlítettek, sőt a záró negyed elején Csapó Miklós találatával 3–2 után újra vezettek, méghozzá 9–8-ra. Pásztor Mátyás növelte aztán az előnyt, de a Miskolc Nagy Ádám előnygóljával (Szasa Misics harcolt ki egy fórt), majd Berta József akciógóljával 41 másodperccel a vége előtt egyenlített. De jött ismét a mezőny legjobbja, Pásztor, aki szabaddobásból talált be, ötödik gólját jegyezve eldöntötte a meccset. Mindez azt jelent, hogy a BVSC megelőzte riválisát, így a rájátszásban, a 7 pont eléréséig tartó párharcban a Debrecennel 3–3-ról csatázhat, de pályaelőnyt élvez, mint ahogy majd a folytatásban is. A Miskolc pedig 4–1-ről indul majd a Honvéd ellen.

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: „Továbbra is tartom, hogy a Miskolcot legyőzni bravúr, még hazai pályán is. A mérkőzés képe hullámvasútra hasonlított, többször is lehetősége volt mindkét csapatnak ellépni a másiktól. Tény és való, hogy az nevet, aki a bajnokság végén nevet, de úgy gondolom, hogy az ilyen pillanatokat is meg kell ragadni. Szeretném kiemelni a csapataikat roppant szimpatikus módon buzdító fiatalokat, akik remek hangulatot varázsoltak az uszodába.”

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: „Ez a típusú vízilabda a BVSC-nek jobban feküdt. Szeretném, ha mindkét csapat a tükörbe nézne, majd alkotna magáról egy jövőképet. Az eredménytől függetlenül is a következőket nyilatkoztam volna: a helyosztók dátumai: május 12., 16. és 19.”

E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 8. forduló
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS Waterpolo 6–10 (1–3, 2–3, 1–4, 2–0)
Gólszerzők:
Hegedüs 2, Brguljan, Burián, Bundschuh, Ubovics, ill. Varga Dániel 2, Vámos 2, Sedlmayer, Manhercz K., Madaras, Nikics, Pohl, Német
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló–PannErgy-Miskolci Vízilabda Club 11–10 (2–2, 2–5, 4–1, 3–2)
Gólszerzők:
Pásztor 5, Czigány 2, Ambrus, Csapó, Várnai, Létay, ill. Bowen 4, Berta 2, Sánta, Vadovics, Nagy Á., Kuzmenko
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További program
Április 22., vasárnap

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa, 15:00 – tv: M4 Sport
Debrecen–RacioNet-Honvéd, 18:00

Az állás
1. FTC 63
2. Szolnok 60
3. Eger 52
4. OSC 42
5. BVSC 34
6. Miskolc 32
7. Honvéd 29
8. Debrecen 17
Vízilabda hírek
ftc
osc
férfibajnokság