cover image
Egyéb

Szombaton OSC–FTC élőben nálunk, vasárnap Eger–Szolnok az M4 Sporton

2018. április 21. 9:51

Az E.ON Férfibajnokság felsőházában és alsóházában is a 8., utolsó fordulót rendezik – mindkét felsőházi rangadót élőben nyomon követhetik a szurkolók!

Az utolsó fordulót rendezik a felsőházban és az alsóházban egyaránt, és bizony főleg az előbbiben módfelett nagy izgalmak várhatóak. Már csak azért is, mert a négy nagy egymás ellen csatázik, és előfordulhat, a szombati párosítások egyben nem csak az elődöntőt befolyásoló ütközetek, hanem annak eredményébe beleszámító összecsapások is egyben. Ismeretes, a döntőbe jutásért majd az egyik fél hetedik pontjáig tart a párharc, méghozzá úgy, hogy a felek továbbhozzák az egymás elleni eredményeik alapján megszerzett pontokat.

Szóval, ha az FTC nyeri a felsőházat, akkor biztosan a negyedik OSC-vel mérkőzik – azzal az együttessel, akivel ma 19 órától a Nyéki-uszodában találkozik. „Fantasztikus volt megélni a veronai napot, joggal ünnepelt a csapat, ám van annyira profi, hogy mindezt nem tolt túl, hiszen tudják a játékosok, fontos mérkőzések előtt állunk” – fogalmazott az Euro Kupa-győzelemre is utaló Varga Zsolt, akinek csapata a szezon végére állt talán igazán össze, akkora, amikor nagyon nagy szükség van rá.

Tudják ezt az OSC oldalán is, ahol viszont akadnak gondok – továbbra sem ugorhat például vízbe az ujjtörése után Erdélyi Balázs, de a szerb center, Nemanja Ubovics is messze még a csúcsformájától a sérülése után. „A Barceloneta ellen volt tartásunk, noha vesztes mérkőzés után nem lehet elégedett az ember. Most talán még nehezebb feladat előtt állunk, a Ferencváros erejét nem kell bizonygatnom, szóval nem könnyű a helyzet. Az viszont nem kérdés, keményen oda kell állni, és mindent megtenni a győzelemért” – említette Tóth László vezetőedző.

A mérkőzés televízió nem adja, Facebook-oldalunkon azonban a megszokott többkamerás közvetítésünkkel jelentkezünk!

A másik rangadót, a szintén nagy téttel bíró Eger–Szolnok összecsapást (vasárnap, 15 óra) élőben közvetíti az M4 Sport.

MVLSZ_UVSE_BVSC_noi_TIPPMIX_Szuperkupa_20171222_Madar_David_010.jpgA Szolnok célja a felsőház megnyerése, az Egernek pedig az, hogy a címvédővel elődöntőzhessen, lehetőség szerint 3–3-ról, amihez holnap feltétlen nyernie kellene. A két szakvezető, Dabrowski Norbert és Cseh Sándor egyaránt rájátszás-meccsként fogja fel a csatát, a szerdai Bajnokok Ligája-győzelmek után (mindkét csapat kvalifikálta magát a genovai nyolcas döntőbe!) abszolút az egymás elleni parti került fókuszba. A BL-ben kétszer az egriek nyertek, a bajnokin a szolnokiak voltak a jobbak, szóval van miben bízni, egyben van mit elemezni mindkét oldalon. Még akkor is, ha a két együttes jól ismeri egymást, meglepetéssel készülni nem egyszerű feladat számukra.

"Átbeszéljük, hogy mi volt szerdán a hiba, miket nem követhetünk el az Eger ellen, mert akkor valószínűleg gólokkal büntetnek, a meccs végén meg nem fogunk jól járni ezzel. Szóval nagyon komolyan vesszük" - idézte a Szolnok honlapja Nagy Viktort.

A nemzetközi kupaszereplést érő 5. helyre többen pályáznak a szezonban, így az sem mellékes, a felsőház alsóbb régiójában ki-ki ellen csatázik majd az első rájátszás körben, a BVSC–Miskolc mérkőzés sorsdöntő ebből a szempontból, arról nem beszélve, hogy a győztes a későbbiekben pályaelőnnyel startolhat.

Az alsóházban a Tatbányát fogadó szombathelyiek reménykednek abban, hogy győznek, illetve a Vasas Szentesről hozza el a pontokat, hiszen ez esetben a 9-12. helyért játszanának a rájátszásban.

E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 8. forduló
Április 21., szombat

MKB Euroleasing-BVSC-Zugló–PannErgy-Miskolci Vízilabda Club, 17:00
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-PQS Waterpolo, 19:00 – ÉLŐBEN NÁLUNK EZEN A FELÜLETEN!
Április 22., vasárnap
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa, 15:00 – tv: M4 Sport
Debrecen–RacioNet-Honvéd, 18:00

Az állás
1. Szolnok 60
2. FTC 60
3. Eger 52
4. OSC 42
5. Miskolc 32
6. BVSC 31
7. Honvéd 29
8. Debrecen 17

Alsóház, 8. forduló
Április 21., szombat

AVUS–Tatabánya, 17:00
Metalcom-Szentes–VasasPlaket, 18:00
UVSE–ContiTech-Szeged, 19:00
PVSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK, 19:00

Az állás
  9. Pécs 35
10. Kaposvár 33
11. Vasas 30
12. Szentes 23
13. AVUS 21
14. Tatabánya 18
15. UVSE 7
16. Szeged 0
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház