cover image
Egyéb

Mindent bele, UVSE!

2018. április 19. 19:45

A magyar bajnok és kupagyőztes az előző idényben LEN-kupát nyert, most az Euroligában tör a csúcsra. Benczur Márton vezetőedző kiemelte a stáb és a lányok profizmusát, valamint azt, hogy a négy legjobb között nincsenek nagy különbségek. Az elődöntőben ellenfél a spanyol Sabadell – a pénteki meccset 16:30-tól közvetíti az M4 Sport!

Újra nekifutnak.

Nem titkolják, már a szezon előtt sem tették: fő céljuk az Euroliga megnyerése. Fontos, persze hogy fontos a bajnoki cím megvédése, ám ez a csapat a nemzetközi fronton szeretne igazán nagyon alkotni. Ezüstérmük már van, most eggyel feljebb lépnének. Az előző idényben nem volt lehetősége a társaságnak megpróbálni az áhított serleget megkaparintani, hiszen a negyeddöntőben a spanyol Mataro kiejtette – afféle „dühből” a LEN-kupát megnyerte az együttes. De már akkor megfogadták a játékosok, egy év múlva az Euroliga négyes döntője után akarnak ünnepelni.

Átalakult azóta a csapat, hiszen családalapítás miatt Kisteleki Hanna, Czigány Dóra és Tóth Ildikó, három Európa-bajnok nincs a keretében. Helyükön a holland Vivan Sevenich, az amerikai Maggie Steffens, illetve válogatottunk centere, Parkes Rebecca játszik, avagy továbbra is komplett, kimagasló a keret, hiszen a Gangl Edina, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, Csabai Dóra gerincre, illetve Takács Vivienre, az egyre több szerepet kapó fiatalokra építhet a vezetőedző. A vezetőedző, aki a korábbi tréner, a jó barát, eggyel hátrébblépő Áts Bertalan helyét vette át. Benczur Márton nem is felejtette el megemlíteni a válogatott kapusedzőjének a nevét, mint a remélt siker egyik letéteményese, mint ahogy kiemelte a teljes stáb profizmusát.

Így, önbizalommal felvértezve, jó hangulatban utazott ki az UVSE a finálé helyszínére, az oroszországi Kirishibe. Előtte az FTC elődöntőt roppant magabiztosan nyerte oda-vissza a csapat – „Ez az Euroliga-hétvége miatt volt fontos, jó volt látni a lányok teljesítményét” – tette hozzá a szakvezető, aki hozzátette: „Nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok az Euroligában, lehetetlenség volna megmondani, ki nyert. Természetesen nekünk is ez a célunk, mindennél fontosabb célunk.”

Benczur Márton gratulált a Dunaújvárosnak a LEN-kupa megnyeréséhez, éskifejtette,  bízik benne, az Európai Szuperkupában majd találkozik egymással a két csapat. (Amely az idényben még a bajnoki döntőben összetalálkozik, mint tudjuk.) Mert ez azt jelentené ugye, hogy…

Az elődöntős ellenfél, a spanyol Sabadell játékát alaposan kielemezte az UVSE, jól ismeri egymást a két csapat, nagy meglepetések nem várhatóak. Mint Gangl Edina megemlítette: „Ez női vízilabda, itt nem beszélhetünk esélyekről, nehéz bárkit is kiemelni.”

A mérkőzés fontosságát jelzi, hogy az M4 Sport élőben közvetíti pénteken 16:30-tól a Sabadell-UVSE összecsapást, majd a csapat másnapi meccsét is.

Női Euroliga, négyes döntő, Kirishi
2018. április 20., péntek
Elődöntő

Astrapool Sabadell (spanyol)–UVSE, 16:30 – tv: M4 Sport
Orizzonte Catania (olasz)–Kinef Kirishi (orosz), 18:00
2018. április 21., szombat
A 3. helyért, 11:30
Döntő, 13:00


Vízilabda hírek
uvse
euroliga