cover image
Egyéb

„Fantasztikus élmény volt"

2018. április 19. 15:30

Csütörtökön, kora délután szerencsésen landolt Budapesten az immáron kétszeres Euro Kupa-győztest szállító gép. A Ferencváros százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a második legnagyobb kupasorozatot, és védte meg címét az olaszországi Busto Arsizióban. Örömszavak a győztesektől.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros címvédőként utazott Olaszországba, az Euro Kupa döntőjének visszavágójára, melyet 8-5-re, összesítésben pedig négy góllal nyert Varga Zsolt legénysége. A zöld-fehér együttes megvédte címét a második számú európai kupasorozat trófeáját - százszázalékos teljesítménnyel!
 
A zöld-fehérek mesterét a landolást követően sikerült utolérnünk: „Összességében nehéz volt megvédeni a címünket! Ha összehasonlítom az első sikerünkkel, akkor tavaly az elődöntőnk, a Hercegnovi elleni párharc volt nagyon nehéz számunkra, idén pedig a döntő. Talán egy picit az is megnehezítette a dolgunkat, hogy a sorozat esélyeseként lettünk elkönyvelve, és a kötelező győzelem éreztette a hatását. Ezt éreztem a hazai mérkőzésünkön, míg a visszavágón már kevésbé. Itthon kaptunk néhány olyan gólt, ami nem lett volna szabad, hogy benne legyen a mérkőzésben, emiatt lett olyan szoros a meccs. Olaszországban nagyon jól kezdtünk, elhúztunk 4-0-ra, ebből lett 4-1, majd úgy éreztem, hogy kapott némi segítséget a Verona, és felzárkózott. Tudtuk, hogy jó csapat az ellenfelünk, az olasz bajnokság második-harmadik együttese, nehéz derbire számítottunk, ezért nem volt meglepő, hogy visszajött a meccsbe. A védekezésünk azonban nagyon jól működött, stabil maradt végig, nem is nagyon hibáztunk, a hajrára pedig kijött a két csapat közötti különbség, többek közt fizikálisan is, a végére elfáradtak. Idegfeszült mérkőzés volt, komoly téttel, mégis azt mondom, hogy nagyon jó döntő volt, és fantasztikus élmény!”

Egy évig újra a Ferencváros őrizheti az Euro Kupa trófeát - Fotó: fradi.hu

Egy évig újra a Ferencváros őrizheti az Euro Kupa trófeát - Fotó: fradi.hu

A Ferencváros csapatkapitánya, Madaras Norbert így nyilatkozott a Fradi Médiának a mérkőzést követően: „A mérkőzés, és a csatakiálltás előtt azt mondtam a csapatnak, hogy szeptemberben itt kezdtük az Euro Kupát, végig vittük, és most itt kell jól befejezni. Nagyon büszke vagyok, hiszen jól játszottunk, az első meccshez képest sokkal jobban, és ma végre kijött, amit valójában tudunk!”

Varga Dánielnek az egyik álma vált valóra: „Nagyon sok mindent nyertem már a pályafutásom során, de edzőt soha nem dobtam még be a vízbe. Azon gondolkoztam, hogyan közelítsem meg Zsoltot, de valahogy sikerült odasomfordálnom, és végre bedobhattam egy edzőt. Noha meg kell jegyezni, hogy nem volt könnyű dolgom, hiszen nagyon jó erőben van, de többet is nyom a kondiban, mint én. Végül megoldottam és szerencsére benne is volt hajlandóság, hogy beugorjon.”

Fotó: fradi.hu

Fotó: fradi.hu

„Egy címet megnyerni nagyon szép, de megvédeni még nehezebb - ezt mondják a nagyok, akik voltak már ilyen helyzetben. Beért a munka, melyet az elmúlt hét évben végeztünk. Meg kell említenem a Ferencváros elnökét, aki az első napon, amikor belépett, azt mondta, nem pénzt és csodákat ígér, hanem rendet, ami hozza a pénzt, a kettő együtt pedig az eredményt. Kupagyőzelmünk ékes bizonyítéka annak, hogy ez a sportban is alkalmazandó szisztéma”  - fogalmazott Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója.

Manhercz Krisztián:

Manhercz Krisztián: "Ez tényleg a miénk?" - Fotó: fradi.hu

Férfi Euro Kupa, döntő, 2. mérkőzés 
SM Verona (olasz)–FTC-PQS Waterpolo 5-8 (1-4, 2-0, 1-1, 1-3)
Gólszerzők: Petkovics 2, Gallo, Mirarchi, Baraldi, ill. Jansik 2, Varga Dénes 2, Madaras, Vámos, Szirányi, Nikics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
A kupát 17-13-as összesítéssel a Ferencváros nyerte
 
A kétszeres Euro Kupa-győztes csapat tagjai: 
Gárdonyi András, Sedlmayer Tamás, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Vámos Márton, Szirányi Balázs, Slobodan Nikic, Nikola Jaksic, Varga Dániel, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Stefan Mitrovic, Német Toni, Pohl Zoltán, Vogel Soma. Vezetőedző: Varga Zsolt. Másodedző: Nyéki Balázs.

A győztesek - Fotó: fradi.hu

A győztesek - Fotó: fradi.hu

És íme a Ferencváros útja a döntőig! 

1. selejtezőkör (Busto Arsizio) 

Az FTC mérkőzései: 
ZPC Amersfoot (holland) 25–4 
Montpellier (francia) 23–7 
Jadran Split (horvát) 8–5 
OSC Potsdam (német) 22–2 
SM Verona (olasz) 11–9 
Pays D’Aix Natation (francia) 18–10 

2. selejtezőkör (Budapest) 
Primorac Kotor (montenegrói 13–10 
Jadran Split (horvát) 17–3 
CN Mataro (spanyol) 11–4 

Negyeddöntő 

Sintez Kazany (orosz) 16–8 (idegenben), 12–9 (otthon) 

Elődöntő 
PannErgy Miskolci VLC 13–9 (otthon), 13–8 (idegenben) 

Döntő 
FTC 9-8 (otthon), 8-5 (idegenben)
Vízilabda hírek