cover image
Egyéb

BL-meccs Budapesten, Egerben és Szolnokon

2018. április 17. 21:25

A sorozat főtábláján már a 12. fordulót rendezik szerdán: az OSC a Barceloentát, az Eger a Jadran Hercegnovit, a Szolnok pedig a Spandaut fogadja. Mindhárom találkozóról lesz közvetítés.

Amellett, hogy az FTC Euro Kupa-döntőt játszik a Verona otthonában, a legrangosabb európai klubsorozatban, a Bajnokok Ligájában is fordulót rendeznek. Ráadásul mindhárom csapatunk itthon játszik.

Az A-csoportban a továbbjutásról már letehet az OSC, amely a Nyéki-uszodában 18:30-tól a Barcelonetát fogadja. Tóth László továbbra sem számíthat kulcsemberére, a sérült Erdélyi Balázsra, nem lesz ott természetesen a csapatban a távozó Gór-Nagy Miklós, ugyanakkor ott lehet a vízben Nemanja Ubovics, szerb center – „Más kérdés, ennyi kihagyás után, még közel sem száz százalékosan mire lehet képes. Ami fontos, hogy bizonyítsa a csapat a tartását, ne szaladjon megint bele egy nagy pofonba, ha ne adj isten meg kell hajolni a spanyol csapat előtt, tegyük ezt nagy, kiélezett küzdelemben. Persze a célunk nem ez, hiszen nyerni akarunk, így is megyünk neki a csatának, ugyanakkor a helyzetünk ismert, azaz a Bajnokok Ligájában hátralévő meccseink egyfajta ráhangolódást jelentenek a bajnoki hajrára” – fogalmazott a szakvezető, akinek csapat szombaton az FTC-vel játszik fontos rangadót (19 óra), amelyet facebook-oldalunkon élőben lehet majd nyomon követni!

Chus Martin, a Barceloneta vezetőedzője így vezette fel a meccset a LEN-nek: „A moszkvai és a Jug elleni otthon győzelem után még három pontra van szükségünk ahhoz, hogy bekerüljünk a nyolcas döntőbe. Az OSC jó csapat, otthon játszik, így nagyon nehéz meccs vár ránk. De így is a három pontot célozzuk meg, nem kevesebbet!”

A Bajnokok Ligája B-csoporjában jobb a magyart helyzet: az Eger és a Szolnok is jó eséllyel pályázik a nyolcas döntőbe jutásra!

A hevesiek montenegrói ellenfelükkel találkoznak a Bitskey-uszodában (18:30, tv: M4 Sport), vezetőedzőjük, Dabrowski Norbert így vezette fel a meccset a klub honlapján: „A szombati, BVSC elleni bajnoki óta csak és kizárólag a Herceg Novival foglalkozunk, nem gondolunk még a Szolnokra, egyedül a hétközi találkozóra. Másként nem is lehetne, hiszen olyan hosszú a szezon, hogy ezeknél az állomásoknál meg kell állni, és nem szabad előbbre nézni. Ettől függetlenül, nekem, mint edzőnek már nyilván tovább kell gondolkodnom, de most mégis száz százalékban a Jadrannal kelünk és fekszünk. Azért is kell ennyire komolyan venni a mérkőzést, mert biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan agresszívan vízilabdázó ellenfelünk lesz, mint az őszi találkozón. Riválisunk tele van fiatal montenegrói válogatottal, akik ráadásul nagyon ambiciózusak, és kemények, nem is csoda, hogy sikerült ránk erőltetniük ezt a stílust tavaly. A 4-4-es meccsen ezért szereztünk ilyen kevés gólt, de mi is jól védekeztünk, ezért ők sem tudtak eredményesebbek lenni. Egyébként hogyha megnézzük az elmúlt éveket, amikor ellenük játszottunk, rendre kevésgólos mérkőzések születtek. Azt gondolom, hasonló lehet az összecsapás felépítése, mint a Spandau ellen, fejben ott kell lenni végig. Amennyiben pedig sikerül rájuk erőltetni az akaratunkat, akkor meg lesz a három pont és a továbbjutás is, már szerda este.”

Vladimir Gojkovics, a Jadran vezetőedzője szerint „Fontos meccs lesz számunkra, jó eredménnyel versenyben maradnánk. Az Eger otthon favorit, ráadásul a továbbjutás is meglehet számára, de felkészültünk mindenre, jó meccsre számítok.”

A Szolnok a Spandaut fogadja (16:30, tv: Sport2), amely ellen az egriekhez hasonlóan meglepő vereséget szenvedett el Berlinben. Az Eger már javított odahaza, most Cseh Sándor együttesén a sor.

„Azt gondolom, hogy januárban egy kicsit belehibáztunk ebbe, hiszen ott volt két- három hét, amikor gyengén játszottunk és elvesztegettünk pontokat. Hogyha szeretnénk harmadikok lenni, akkor a Spandaut mindenképpen meg kell verni, tehát nem szabad ezen túlságosan sokat gondolkodni. Nyilván itt azért nagy kérdés, hogy a Kis Gábor játszik-e” – fogalmazott Cseh Sándor vezetőedző, utalva arra, hogy az olimpiai bajnok center a Recco elleni meccs első percében szenvedett combsérülése után még közel sincs topon, és ugyan a Miskolc ellen vízbe ugrott, de látszott rajta, hogy nem egészséges.

Peter Kovacevics, a Spandau vezetőedzője amondó: „Nagyon koncentrált ellenfélre számítok. A Szolnok a Bajnokok Ligájában folyamatosan magas színvonalon játszik, remélem, képesek leszünk négy negyeden keresztül mi is így tenni, akkor lehet esélyünk.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 12. forduló
A-csoport

Dinamo Moszkva (orosz)–Partizan Beograd (szerb), 17:15
A-Híd-OSC-Újbuda–CNA Barceloneta (spanyol), 18:30 – tv: Digi Sport1
Jug Dubrovnik (horvát)–Waspo Hannover (német), 18:30
Olympiakosz Pireusz (görög)–AN Brescia (olasz), 18:45

Az állás
1. Olympiakosz 28
2. Barceloneta 24
3. Brescia 20
4. Jug Dubrovnik 19
5. Dinamo Moszkva 19
6. Hannover 9
7. OSC 7
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
Szolnoki Dózsa–Spandau 04 Berlin (német), 16:30 – tv: Sport2
ZF-Eger–Jadran Hercegnovi (montenegrói), 18:30 – tv: M4 Sport

Steaua Bucuresti (román)–Pro Recco (olasz), 18:30
AZC Alphen (holland)–CN Sabadell (spanyol), 20:30

Az állás
1. Recco 30
2. Eger 25
3. Szolnok 21

4. Spandau 21
5. Jadran Hercegnovi 16
6. Steaua 12
7. Sabadell 6
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája