cover image
Egyéb

A Népligetben is nyert, döntős az UVSE

2018. április 14. 19:45

A női bajnokság elődöntőjének második meccsén Benczur Márton csapata magabiztosan 9–6-ra győzött, így címvédésért ugorhat majd medencébe a ma LEN-kupát nyerő Dunaújváros ellen.

A címvédő pont úgy kezdte el a mérkőzést, ahogy eltervezte: avagy azonnal kézbe vette az irányítást, s jelezte, ellenfelének ezúttal sem lehet esélye. Csabai Dóra, Parkes Rebecca, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, az annyi, mint négy gól – kicsit több mint négy és fél perc alatt. Gangl Edina védte, ami kapujára megy, az UVSE-fel pedig előtte tette a dolgát, miként azt Benczur Márton kérte.

ÉS ugyan Muzsnay Fanni megtörte a hazai gólcsendet, Keszthelyi a negyed végén még „odapörkölt” egyet, így 5–1-gyel nyitott a vendégcsapat. Az alaphang pedig egyúttal garantálta az izgalommentességet, és ugyan Béres Gergely csapata becsülettel tette a dolgát továbbra is, és a második negyedet 1–1-re lehozta, közelebb nem tudott férkőzni.

MVLSZ_FTC_UVSEnoi_elodonto_20180414_MaD_016.jpgAz UVSE zónája ezúttal is megoldotta Bujka Barbara semlegesítését, vízbe ugrott betegsége után az amerikai Maggie Steffens, három etap után 3–9 állt a táblán, Gangl helyett a záró menete érkezett Maczkó Lilla, egyre több szerepet kapott a cseresor, haladt a meccs a maga medrében.

A Fradi, igazolva, hogy egyáltalán nem véletlen az elődöntőbe jutása, a negyedik negyedben 3–0-val zárt, jelezve ezzel, a bronzmeccsen a BVSC ellen nagy csatára készül.

MVLSZ_FTC_UVSEnoi_elodonto_20180414_MaD_015.jpgA 9–6-os vendéggyőzelem pedig azt jelenti, hogy UVSE–Dunaújváros bajnoki finálé következik majd. Előtte azonban a címvédőre még egy nagy feladat vár: pénteken-szombaton Kirsihiben az Euroliga négyes döntőjében lép fel, s játszik majd előbb az elődöntőben a házigazda orosz együttessel.

Női OB I., rájátszás
Elődöntő, 2. mérkőzés
FTC–UVSE 6–9 (1–5, 1–1, 1–3, 3–0)
Népliget,
vezette: Marjay, Füzesi

FTC: Kasó – Kisteleki D. 2, Kövesdi, Illés H. 1, Huszti, Bujka 1, Kövér-Kis. Csere: Péter, Vogt, Ármai, Muzsnay 1, Gerendás 1, Gémes. Vezetőedző: Béres Gergely

UVSE: Gangl – Parkes 1, Szücs 2, Keszthelyi 3, Sevenich 1, Csabai 1, Takács V. Csere: Mucsy 1, Pap Méda, Gyárfás, Steffens, Kiss E., Pap Mónika. Vezetőedző: Benczur Márton

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az UVSE javára


Vízilabda hírek
uvse
ftc
női bajnokság