cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott: Spanyolország következik

2018. április 9. 20:45

Vasárnap este Rijekából Budapestre vezetett a magyar férfiválogatott útja, kedden reggel pedig már repül is tovább Märcz Tamás együttese. Célállomásuk a spanyolországi Pamplona, az Európa Kupa Szuperdöntője után ugyanis ezúttal Világliga-mérkőzés vár Vámosékra.

Miként arról beszámoltunk, a magyar férfiválogatott a rijekai Európa Kupa Szuperdöntőjének helyosztóján kikapott Montenegrótól, így Märcz Tamás legénysége a hatodik helyen zárta a négynapos horvátországi megmérettetést - melyet követően érthető módon csalódottan nyilatkozott a kapitány. Nincs sok idő azonban csüggedni, hiszen kedden este már Spanyolországban, Világliga-mérkőzésen csobbannak tanítványai, méghozzá az európai selejtező utolsó játéknapján. Magyar győzelem, vagy egy esetleges egygólos vereség esetén Magyarország kvalifikálja magát a nyolcas Szuperdöntőbe (június 18-23.), míg kétgólos spanyol győzelem esetén már Spanyolország.

Csapatának a hódmezővásárhelyi Világliga-mérkőzés (9-8), valamint a kecskeméti Európa Kupa-selejtezője (8-7) után harmadjára, Rijekában is (13-7) sikerült legyőznie David Martin együttesét. Vajon sikerül-e negyedjére is?

"Körülbelül tudjuk, hogy mire számíthatunk a spanyolok ellen, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban többször is összecsaptunk velük, legutóbb szombaton este Rijekában. Biztos vagyok benne, hogy erősebb lesz a motivációjuk, mint legutóbb, mikor már eldőlt a helyezésük a csoportban. Ugyanakkor kétszer úgy találkoztunk velük, hogy volt motivációjuk, mégis elvertük őket. Bízom benne, hogy újra sikerül majd nyernünk, ezúttal Pamplonában, spanyol közönség előtt, ami hatványozottan nehezíti a dolgunkat. Erős csapattal érkezünk Spanyolországba, lehetőségeimhez mérten a legrutinosabb gárdát viszem a 15-ös keretből" - bizakodott a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
 
A kerettel ezúttal a Miskolc két fiatalja, Nagy Ádám és Vadovics Viktor nem utazik.
 
A spanyolok elleni keret
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
 
Világliga, férfiak, európai selejtező, C-csoport
Következik:
6. (utolsó) játéknap, 2018. április 10. 
Spanyolország-Magyarország, 19:15
Az állás: 1. Magyarország 9, 2. Spanyolország 6, 3. Hollandia 0
Vízilabda hírek
Férfi válogatott