cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Hatodik helyen végzett a férfiválogatott Rijekában

2018. április 8. 18:40

A magyar férfiválogatott a rijekai Európa Kupa Szuperdöntőjének helyosztóján 15-7-re kapott ki Montenegrótól, így Märcz Tamás legénysége a hatodik helyen zárta a négynapos horvátországi tornát.

Négy nap alatt a negyedik ütközet várt a magyar együttesre a rijekai Kantrida-uszodában, a három csoportmeccs - a görögök elleni döntetlen, az olaszok elleni vereség, valamint a Spanyolország felett aratott győzelem után immáron a helyosztó Montenegróval, az Európa Kupa Szuperdöntőjének ötödik pozíciójáért. Märcz Tamás együttese az A csoport küzdelmeit zárta a harmadik helyen, Vladimir Gojkovics legénysége pedig a B jelű kvartettben végzett a harmadik pozícióban - tanítványai Szerbiától és Horvátországtól vereséget szenvedtek, míg Franciaország ellen nyerni tudtak. A magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya az összecsapás előtt elmondta, zárásként végre délszláv vízilabda vár rájuk, míg Manhercz Krisztián rangadóként vezette fel a derbit... A derbit, melyet Montenegró már a félidőre eldöntött, és amelyet magabiztosan nyert meg.
 
A vezetést Montenegró együttese szerezte meg, Bogdan Durdics tüzelt akcióból a harmadik minutumban, egy perc múlva pedig az OSC légiósa, Drasko Brguljan módosította kettőre az előnyt. Nem sokkal később Manhercz Krisztián szerezte meg a magyar csapat első találatát, ám az ugyancsak Magyarországon pólózó Szasa Misics visszaállította a kétgólos különbséget - a Miskolc játékosa centerből volt eredményes. Újabb Manhercz Krisztián lövés végezte az ellenfél kapujában, de Djuro Radovics találatával 4-2-es montenegrói vezetés mellett ért véget az első felvonás.

A második etapot Vadovics Viktor találata nyitotta, azonban akciógóljára két löket is érkezett a végig fölényben játszó Montenegrótól. Bogdan Durdics duplázott, önmaga harmadik-, csapata hatodik gólját szerezte, mindkettőt emberelőnyben. A nagyszünetre 6-3-as montenegrói vezetésnél vonulhattak a felek.

Félidőben a magyar, és a montenegrói szövetségi kapitány is cerberust cserélt, Nagy Viktort Vogel Soma, míg a túloldalon Dejan Lazovicsot Milos Scepanovics váltotta a kapuban. A kapuscsere a riválisnak jött be jobban, míg Vogel Soma hatot kapott - Bogdan Durdics kétszer, Drasko Brguljan, Uros Csucskovics és Dragan Draskovics pedig egyszer-egyszer volt eredményes -, addig montenegrói kollégájának portáját csak kétszer tudta bevenni a magyar együttes. Előbb a még mindig méretes monoklival "büszkélkedő" Vámos Márton bombázott, majd Bátori Bence váltotta gólra csapata emberelőnyös helyzetét.
Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

 
A negyedik negyedben Vogel Soma és Nagy Viktor újból helyet cserélt a kapuban. A feltartóztathatatlan Bogdan Durics a hatodik gólját lőtte, majd Aleksandar Radovics duplázott, tetemes előnyre téve szert. A mérkőzés végére Bedő Krisztián és Mezei Tamás is feliratkozott a gólszerzők közé - szépítő találatukkal 15-7-es montenegrói győzelemmel ért véget. Mindez azt jelenti, hogy Vladimir Gojkovics együttese az ötödik, Märcz Tamás csapata pedig a hatodik helyen zárta az Európa Kupa rijekai Szuperdöntőjének küzdelmeit.

A magyar alakulat nem lazíthat sokáig, hiszen kedden már Spanyolországban vívnak újabb nagy csatát, a Világliga következő fordulójában. A kerettel ezúttal Nagy Ádám, és Vadovics Viktor nem tart Pamplonába.
 
Férfi Európa Kupa Nyolcas Döntő - 2018. április 5-8., Rijeka
Helyosztók, 5. helyért

Magyarország-Montenegró 7-15 (2-4, 1-2, 2-6, 2-3)
Vezette: David (francia), Vlasics (horvát)
 
MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Török, Manhercz 2, Zalánki, Vámos 1, Mezei 1, Jansik D., Angyal, Nagy Á., Bátori 1, Bedő 1, Vadovics 1, Vogel S. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

MONTENEGRÓ: Lazovics - Brguljan 2, Banicsevics, Petkovics, Radovics D. 1, Radovics A. 2, Draskovics 1, Durdics 6, Popadics, Misics 2, Csucskovics 1, Spaics, Scepanovics (kapus). Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
7. helyért: Görögország-Franciaország 12-4
3. helyért: Olaszország-Szerbia 10-9
Döntő: Spanyolország-Horvátország 9-12

Korábbi eredmények:
1. forduló
A-csoport:
Magyarország-Görögország 9-9

Olaszország-Spanyolország 4-11
B-csoport:
Franciaország-Horvátország 5-20
Szerbia-Montenegró 9-5

2. forduló
A-csoport:
Magyarország-Olaszország 5-10
Spanyolország-Görögország 7-6
B-csoport: 
Horvátország-Montenegró 10-5 
Szerbia-Franciaország 13-2

3. forduló
A-csoport:

Magyarország-Spanyolország 13-7
Olaszország-Görögország 10-7

A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 6 pont
2. Olaszország 6 pont
3. Magyarország 4 pont
4. Görögország 1 pont

B-csoport:
Franciaország-Montenegró 6-10
Szerbia-Horvátország 7-8

A csoport végeredménye:

1. Horvátország 9 pont
2. Szerbia 6 pont
3. Montenegró 3 pont
4. Franciaország 0 pont
 
A spanyolországi Világliga-mérkőzés magyar kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott