cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa: vereség Olaszországtól

2018. április 6. 17:15

A rijekai Európa Kupa Szuperdöntőjének második játéknapján Märcz Tamás együttese 10-5-re kikapott ellenfelétől. Folytatás szombaton Spanyolország ellen.

A magyar férfiválogatottat szerdán, késő délután szakadó eső várta, sőt, a változatosság kedvéért még tegnap este, a görög meccs után is eleredt az égi áldás Rijekában. Ma reggel azonban már szikzáró napsütés, és közel húsz fok fogadta a csapatot. Märcz Tamás legénysége ennek örömére a reggeli után még gyorsan magához vett egy kis D-vitamint, majd elindult a délutáni mérkőzés helyszínére. Míg tanítványai az átmozgató edzéseken a szokásos penzumot úszták, a kapitány elmondta, Olaszország ellen ezúttal Nagy Ádám és Török Béla nélkül mennek csatába. A nemzeti együttes mestere tegnap a görög ütközet után egyébként úgy fogalmazott, a folytatás szempontjából lélektanilag fontos lehet a hellének ellen kiharcolt döntetlen, míg Vámos Márton arra számított, hogy a spanyoloktól a nyitónapon 11-4-es vereséget szenvedő olaszok felpaprikázva csobbannak medencébe az Európa Kupa Szuperdöntőjének második játéknapján. Igaza volt...
 
Iksz ide vagy oda, Olaszország ellen mintha a vártnál tompábban kezdett volna az együttes. Az első játékrészben mindössze egyetlen találat született, azt is az olaszok szerezték, Angyal Dánielt kiállították, Echenique Gonzalo Oscar pedig büntetett, és gólra váltotta csapata emberelőnyét. 

Hasonló forgatókönyv alapján vette kezdetét a második negyed is, ám ezúttal az olaszok rögtön az első minutumban növelték immáron kettőre az előnyüket - Angyal Dániel ismét kiállt, Velotto Alessandro pedig kihasználta a fórt. Zalánki Gergő akcióból azonnal szépített, de az olimpiai bronzérmes Bodegas Michael Alexandre, Damonte Luca és Di Fulvio Francesco közreműködésével félidőre berámolt hármat, 1-5.
Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

Fotó: Deepbluemedia/Giorgio Scala

 
A nagyszünetet követő játékrészben már kiegyenlítettebb küzdelem folyt a Kantidra-uszoda medencéjében, felváltva potyogtak a gólok, szám szerint kettő-kettő. Előbb Di Fulvio növelte kettőre találataianak a számát, míg a túloldalon Manhercz Krisztián iratkozott fel a gólszerzők közé. Figlioli Pietro akciógóljával újfent öt volt a különbség, melyet a negyed végére a 24. születésnapját ünneplő Jansik Szilád csökkentett le eggyel.
 
A záró felvonás magyar góllal indult, Manhercz Krisztián talált be - villanására Di Fulvio, míg Bedő Krisztián góljára Bodegas válaszolt. A végeredményt Molina Rios állította be az utolsó pillanatban büntetőből, így Campagna legénysége 10-5-ös győzelmet aratott. Folytatás szombaton, Spanyolország ellen.
 
Férfi Európa Kupa Nyolcas Döntő - 2018. április 5-8., Rijeka
2. forduló
A-csoport:

Magyarország-Olaszország 5-10 (0-1, 1-4, 2-2, 2-3)

Vezette: Stanojevics (szerb), Ivanovski (montenegrói)
 
MAGYARORSZÁG:
Nagy - Manhercz 2, Zalánki 1, Vámos, Mezei, Angyal, Bátori. Csere: Vadovics, Jansik D., Jansik Sz. 1, Bedő 1, Kovács Gergő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: Del Lungo - Di Fulvio 3, Figlioli 1, Velotto 1, Echenique 1, Presciutti, Bogedas 2. Csere: Molina 1, Fondelli, Renzuto Iodice, Damonte 1, Bertoli. Szövetségi kapitány: Campagna Alessandro
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények:
Spanyolország-Görögország 7-6

A csoport állása:
1. Spanyolország 6 pont
2. Olaszország 3 pont
3. Görögország 1 pont
4. Magyarország 1 pont
 
B-csoport:
Horvátország-Montenegró 10-5
Szerbia-Franciaország 13-2

A csoport állása:  
1. Horvátország 6 pont
2. Szerbia 6 pont
3. Montenegró 0 pont
4. Franciaország 0 pont
 
Korábbi eredmények:
1. forduló
A-csoport:
Magyarország-Görögország 9-9

Olaszország-Spanyolország 4-11
B-csoport:
Franciaország-Horvátország 5-20
Szerbia-Montenegró 9-5

További program:                                                                            
Április 7., 3. forduló
A-csoport:

Olaszország-Görögország, 16:00
Magyarország-Spanyolország, 20:30 - tv: M4sport.hu - élő, M4 Sport - 23:00 felvételről
B-csoport:

Franciaország-Montenegró, 17:30
Szerbia-Horvátország, 19:00

Április 8., helyosztók
Mérkőzés a 7., 5., 3., 1. helyért 
- 16:00, 17:30, 19:00, 20:30 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott