cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: két vereség Olaszországban

2018. március 31. 21:45

A Szolnok a Pro Recco otthonában 8–5-ös vereséget szenvedett, míg az OSC a Brescia uszodájában kapott ki 9–5-re.

Miként a szolnoki parti (amelyet emlékezetesen módon Cseh Sándor csapata nyert meg 10–9-re), természetesen ez is hatalmas fizikai ütközetet hozott, minden egyes gólért alaposan meg kellett szenvedni. Különösen igaz volt ez az első két negyedben a címvédőre, mert bizony a Recco kapuját védő Tempesti nem kis bravúrokat bemutatva őrizte kapuját. Hiába harcolt ki fórokat a centerben tarthatatlan, Kis Gábort is pótoló Mezei, ha a fórok kimaradtak. Így Gitto és Ivovics gólja után nagy szükség volt Younger villanására. Erre Mandics választolt fórból, ami után a meccs egyik legszebb kombinációját láthattuk: Alekszics varázsolta a középre beúszó Younger kezére a labdát, az ausztrál pedig pazar mozdulattal jutatta a labdát a kapuba.

Younger volt az, aki a második negyedben is gólt jegyzett, sajnos más nem, Jansik Dávid például kettős fórban lőtte telibe Tempesti kezét. Odaát Figari és Mandics lőtt gólt, így nagyszünetben 5–3-ra vezetett a Pro Recco.

Fordulás után Alekszics szépített, majd a Szolnoknak megvolt a lehetősége az egyenlítésre is, de hibázott. De a Recco sem tudott ellépni újra kettővel, köszönhetően a Nagy által irányított, összeállt védekezésnek. Egy megúszás után jött az egyenlítés, Younger már a negyedik gólját lőtte – sajnos azonban a hazaiak Echenique révén ismét jobban álltak. S miután – már a negyedik negyedben – lemaradt a védelem a beúszó, labdát kapó, s nem hibázó Ivovicsról, 5 perccel a vége előtt 7–5-re vezetett Vujaszinovics együttese. S ugyan Filipovics ötméteresét később védte Nagy, de a szerb balkezes a következő támadásnál megpattanó lövéssel bevette kapuját, ami azok után, hogy a Szolnok támadásai elhaltak a szorításban, eldőlt a játékvezetői közjátékoktól sem mentes mérkőzés. A Recco végül 8–5-re nyert.

Eközben Bresciánban az OSC az egyaránt ujjsérüléssel bajlódó két kulcsembere, az Erdélyi, Ubovics duó nélkül igyekezett helytállni. A meccs eredmény szempontjából a házigazdának volt fontosabb, nem véletlen, hogy azonnal a kezükbe vették az irányítást, és főleg hátul megnehezítve Tóth László együttesének a dolgát a nagyszünetben 5–2-re vezetett.

Ezt az előnyét őrizte a Brescia, s ugyan az OSC becsülettel helytállt, de nem tudott közelebb férkőzni. Kovács Gábor ugyan lőtt három gólt, ám az olaszok magabiztosan pólóztak, N. Presciutti is triplázott, de rajta kívül heten is szereztek gólt, így 9–5-re győztek.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 11. forduló
A-csoport
AN Brescia (olasz)–A-Híd-OSC-Újbuda 9–5 (2–1, 3–1, 1–1, 3–2)
Gólszerzők:
N. Presciutti 3, C. Presciutti, Guidi, Rizzo, Bertoli, Janovics, Vukcsevics, ill. Kovács G. 3, Burián, Gór-Nagy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
CNA Barceloneta (spanyol)–Jug Dubrovnik (horvát) 8–6
Partizan Beograd (szerb)–Olympiakosz Pireusz (görög) 4–7
Waspo Hannover (német)–Dinamo Moszkva (orosz) 11–15

Az állás
1. Olympiakosz 28
2. Barceloneta 24
3. Brescia 20
4. Jug Dubrovnik 19
5. Dinamo Moszkva 19
6. Hannover 9
7. OSC 7
8. Partizan Beograd 0

B-csoport
Pro Recco (olasz)–Szolnoki Dózsa 8–5 (3–2, 2–1, 1–2, 2–0)
Gólszerzők:
Mandics 2, Ivovics 2, Echenique, Figari, Filipovics, Gitto, ill. Younger 4, Alekszics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–Steaua Bucuresti (román) 16–10
Spandau 04 Berlin (német)–AZC Alphen (holland) 14–8

További program
Április 1., vasárnap

CN Sabadell (spanyol)–ZF-Eger, 12:00

Az állás
1. Recco 30
2. Eger 22
3. Szolnok 21

4. Spandau 21
5. Jadran Hercegnovi 16
6. Steaua 12
7. Sabadell 6
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
bl
eger
szolnok
osc
Bajnokok Ligája