cover image
Egyéb

Előnyből várhatja a folytatást a címvédő

2018. március 31. 22:00

Varga Zsolt együttese fantasztikus hangulatban, telt ház előtt fogadta az olasz Verona gárdáját az Euro-kupa fináléjának első mérkőzésén. A vendéglátók hatalmasat küzdöttek a vendégekkel, akiket óriási csatában, 9-8-ra sikerült legyőzniük.

Mint arról korábban beszámoltunk, a címvédő Ferencváros az SM Verona csapatával nézett farkasszemet az Euro-kupa döntőjének első mérkőzésén. A két együtes 2017. őszén Olaszországban már egyszer összecsapott, akkor Varga Zsolt együttese az egyaránt triplázó Vámos Márton, Varga Dénes, Nikola Jaksics, illetve a két gólig jutó Szlobodan Nikics vezérletével 11–9-re nyert. Biztató előjelekkel várhatták tehát a zöld-fehérek a finálé első felvonását.   
 
A mérkőzést a vendégek kezdék jobban, a harmadik minutumban Cristiano Mirarchi szerezte meg a vezetést az olaszoknak, ám a Ferencváros rögtön a következő támadás végén kiegyenlített, sőt, Varga Dénes perceken belül meg is duplázta találatainak a számát, mellyel a Fradi átvette a vezetést. Pietro Figlioli még egalizálni tudott, ám előbb Varga Dénes növelte önmaga és csapata góljainak a számát háromra, majd Stefan Mitrovics köszönt be Dejan Lazovics kapujába, egy nagyszerű összjáték végén, néhány másodperccel a nyitó játékrész vége előtt, 4-2.

Forrt a víz és a birkózás sem hagyott alább, de a második játékrész 0-0-as döntetlennel ért véget, így a Komjádi-uszoda eredményjelzője a félidőben továbbra is kétgólos ferencvárosi vezetést mutatott.
 
A nagyszünet után újra beindult a gólgyártás, a harmadik etapot veronai találat nyitotta, az első roham végén Andrea Fondelli iratkozott fel a gólszerzők közé, ám azonnal a fordulás után érkezett is a Fradi válasza, Madaras Norbert módosította újfent kettőre a különbséget. A negyed közepén Fabio Baraldi és Romain Blary szállított egy olasz duplát, góljaikkal két perc alatt kiegyenlített a vendégegyüttes. Vámos Márton visszavette a vezetést a zöldeknek, Andrea Fondelli ismét betalált, ám Nikola Jaksics löketével 7-6-nál ért véget az etap.
 
A záró játékrész olasz találattal vette kezdetét - Pietro Figlioli villant -, melyre válaszul hamarosan érkezett egy dupla az FTC-től, Nikola Jaksics és Madaras Norbert góljaival meglépett kettővel a címvédő. A ferencvárosi győzelmet jelentő 9-8-as végeredményt Stefano Luongo állította be. A zöld-fehérek tehát egygólos előny birtokában utazhatnak a visszavágóra, melyre április 18-án, Olaszországban kerül sor.

MVLSZ_FTC_Busto_EuroKupa_20180331_MaD003.jpg Varga Zsolt így értékelt a találkozó után: "Az elején jól indultunk, elmentünk 4-2-re, majd egy kicsit megakadt a játékunk és a magabiztos támadásunk elkezdett akadozni. Eközben hátul kaptunk néhány olyan gólt, melyek többnyire a pillanatnyi koncentráció kiesésnek voltak betudhatóak. Ezeket helyre kell tennünk, és akkor egészen más mérkőzés lehet a mindent eldöntő, utolsó összecsapás. A visszavágón is nehéz dolgunk lesz, hiszen kint játszunk velük, de ha ezeket a találatokat le tudjuk szűrni, nem lehet baj."  

Férfi Euro Kupa, Döntő, 1. mérkőzés
FTC-PQS Waterpolo-SM Verona (olasz) 9-8 (4-2, 0-0, 3-4, 2-2)
Gólszerzők:
 Varga Dénes 3, Madaras 2, Jaksics 2, Vámos, Mitrovics, ill. Figlioli 2, Fondelli 2, Blary, Mirarchi, Luongo, Baraldi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek