cover image
Egyéb

Komjádi-kupa: kezdődik a négyes döntő!

2018. március 26. 10:55

A hagyományoktól eltérő módon idén nem a főváros és a Komjádi-uszoda, hanem Pécs és az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda ad otthont a Komjádi-kupa fináléjának. Hétfőn az elődöntőket, kedden pedig a helyosztókat rendezik Mecsekalján - melyekről élő streames közvetítés is lesz!

A magyar vízilabdázás úttörőjéről, és az első magyar olimpiai bajnok csapat kapitányáról, Komjádi Béláról elnevezett Komjádi-kupa 1933 óta a sportág egyik legfontosabb klubeseménye, a sorozatot rangjában a Férfibajnokság és a Magyar Kupa múlja csak felül. A 21 éven aluliak számára kiírt küzdelmek nívóját pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy évről-évre korosztályos- és felnőtt válogatott tehetségeket vonultat fel. Számos olimpiai bajnok mellett Komjádi-kupa elsőséggel büszkélkedhet Märcz Tamás nemzeti együttesének gerince, többek közt Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Német Toni, és Vogel Soma is.

A 2017-es sorozat fináléjában a címvédő Pécs mellett az FTC, a fennállásának tizedik jubileumát ünneplő UVSE, valamint a Vasas száll harcba a vándorserlegért, akik mindannyian az utánpótlás bajnokságok meghatározó tagjai és számtalan reménységet sorakoztatnak fel.

A Ferencváros útja a Kaposvár, a Szombathely és a Szentes csapatán keresztül vezetett a négyes döntőbe, a PVSK a DVSE és a Honvéd legyőzésével jutott be, míg az UVSE a Miskolcot és az Egert, a Vasas pedig a Szegedet és a BVSC-t verte meg.

A címvédő PVSK vezetőedzője, Lukács Gergely így vezette fel a kétnapos viadalt: "Nagyon örülünk annak, hogy egyedüli vidéki csapatként sikerült bejutnunk a négyes döntőbe, ahol már nagyon nehéz esélyeket latolgatni. Címvédőként nem is lehet más a célunk, mint megvédeni az elsőségünket, azt azonban a kupa előtt is hangsúlyoztam, hogy ezt a csapatot nem lehet összehasonlítani a tavalyi garnitúrával, hiszen hat játékos öregedett ki. Az OB I-es meccseinken nagyon-nagyon sokat szokott segíteni a közönségünk, így remélem, hogy ma is megtöltik az uszodát, és ha segítségre lesz szüksége a csapatnak, átlendítenek bennünket a holtponton. A négy együttes közel hasonló játékerőt képvisel, ezért úgy gondolom, hogy apróságok dönthetnek majd mind a négy mérkőzésen."
 
A Vasas mestere, Plézer János és csapata először az elődöntőre összpontosít: "Az elődöntőn túl egyelőre nem nézünk, első lépésént szeretnénk bejutni a döntőbe. Tisztában vagyunk vele, hogy a Pécs milyen játékerőt képvisel, ráadásul hazai medencében játszanak címvédőként. Pontosan tudjuk, milyen nehézségek várnak ránk, de készen állunk!"

Fotó: Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Facebook

Fotó: Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Facebook

Németh Zsolt utánpótlás játékosokkal megerősített UVSE-vel indul neki a négyes döntőnek: "Viszonylag fiatal kerettel vágunk neki a négyes döntőnek, hiszen annak ellenére, hogy több játékosunk is az élvonalban játszik, két serdülővel, és három ifivel utazunk Pécsre. Az elődöntőben a Ferencvárossal játszunk, ahol nem tudjuk, hogy a már OB I-ben is meghatározó játékosaik, Nikola Jaksics, Manhercz Krisztián és Vogel Soma szerepet kapnak-e. Elvárások velünk szemben nincsenek, szeretnénk kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtani, és minél tovább jutni."
Fotó: Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Facebook

Fotó: Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Facebook

 
A Ferencváros szakvezetője, Péter Imre pedig így fogalmazott: "Sajnos az "ászaink", Manhercz Krisztián, Vogel Soma és Jaksics nem tart velünk Mecsekaljára, hiszen hétvégén Euro Kupa döntő vár rájuk. Így a célkitűzéseink is módosulnak, mivel egy ificsapattal állunk ki, megpróbáljuk beverekedni magunkat a döntőbe, ott pedig bármi megtörténhet."
Fotó: Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Facebook

Fotó: Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Facebook

 
A 85 éves sorozat névadójára születésnapja előtt emlékeztek meg a róla elnevezett uszodában, melyet a magyar vízilabda egyik bölcsőjének is neveznek.

Komjádi Kupa négyes döntő
Pécs - Abay Nemes Oszkár Sportuszoda, 2018. március 26-27.

A program

2018. március 26., hétfő - elődöntők
17:30 
FTC - UVSE 
19:00 PSN Zrt.- PVSK-Vasas SC

2018. március 27., kedd

Bronzmérkőzés - 17:30
Döntő - 19:00
Vízilabda hírek