cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Csapatkapitányi intelem: alázat, bátorság

2018. március 23. 20:41

Női válogatottunk vezére, kétség kívüli ásza, Keszthelyi Rita figyelemre méltó szavakkal, mondhatjuk építő jellegű kritikával értékelte az Európa Kupa-szereplést.

Miként beszámoltunk róla, női válogatottunk a helyosztón 7–6-os vereséget szenvedett Olaszországtól, így a 6. helyen zárta a LEN által ebben a szezonban életre hívott Európa Kupát. A mérkőzés után Bíró Attila és Gurisatti Gréta értékelését már közöltük.

Ezúttal a csapatkapitány, egyértelműen vezérszerepet betöltő Keszthelyi Rita szavait közöljük. Az UVSE klasszisa sokatmondóan értékelt: „Azt gondolom, ez a két mérkőzés miután idegenben volt, sokkal inkább többet mutat arról, hol is tartunk valójában, mint az eddigi találkozók. Azok szerintem is csak altatások voltak. A mai meccs kicsit jobban hasonlított arra, amit játszani akarunk, de öt gólt lőtt az egyik játékosuk, amit megbeszéltünk előtte, hogy nem történhet meg. Úgy tűnik, ez túl nagy feladat a rutintalanoknak, úgy tűnik, rutinos embert kell ezekre a játékosokra állítani, csak akkor meg máshonnan veszünk el egy rutinos embert… Nagyon sok mindenben fejődni kell, ha fizikálisan ezt már nem lehet, akkor fejben kell többet hozzátenni. Mindig azt mondom, hogy a fiataloknak a védekezéssel kell kezdeni, onnan kell bátran előbbre lépni. Én is ezt az utat jártam ki, mindenki ezt az utat járta ki. Elöl türelmetlenek voltunk, előnyből rögtön elgondolásból ellőttük a labdát csak azért, mert megszállt az ihlet, közben nem az volt az igazi helyzet. Nem voltunk türelmesek lóbálni egyet, hogy megnézzem, rám esnek-e, s ha nem, akkor ellövöm – rengeteg ilyen szituáció volt ezen a két napon. Fontos lenne, hogy különbséget tudjunk tenni a válogatott és a klubmérkőzések között azzal kapcsolatban, hogy hol mi is a feladatunk! Ezek fejbeli kérdések, ezeket le kell tisztázni, alázatosnak lenni, mert enélkül nem fog menni. Alázat és bátorság kell.”

A „Milyen érzések kavarognak benned?” kérdésre pedig így válaszolt Rita: „Vegyes érzések... Leginkább fáradtnak érzem magam. De a remény mindig ott van, ez élteti az összes sportolót. A hitet soha nem szabad elveszíteni. Tovább kell dolgozni.”
 
Női Európa Kupa, hatos döntő, Pontevedra
Az 5. helyért

Olaszország–Magyarország 7–6 (3–1, 0–0, 2–3, 2–2)
Vezette:
Duthil-Dumas (holland), Ortega (spanyol)

OLASZORSZÁG: Gorlero – Tabani, Garibotti 1, Queirolo, Aiello, Bianconi 5, Emmolo 1. Csere: Dario, Picozzi, Palmieri, Cotti, Avegno. Szövetségi kapitány: Fabio Conti

MAGYAROSZÁG: Kasó – Szilágy, Szücs G., Parkes 1, Keszthelyi 2, Leimeter, Csabai. Csere: Kuna, Gurisatti 3, Horváth B, Gyöngyössy, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

További eredmények
Elődöntő

Hollandia–Görögország 6–8
Oroszország–Spanyolország 9–8 – a mérkőzés egyik játékvezetője Marosvári Attila volt
További program
Helyosztók – március 24.
A 3. helyért:
Hollandia–Spanyolország, 12:00
Döntő:
Görögország–Oroszország, 14:00




Vízilabda hírek
Női válogatott
keszthelyi rita
Európa Kupa
Bíró Attila
pontevedra