cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„A saját játékunkra összpontosítottunk”

2018. március 21. 21:30

A hollandok felett aratott magabiztos, 13-1-es győzelmét követően, három meccs után kilenc ponttal vezeti csoportját válogatottunk a Világliga európai selejtezőjében. A találkozó után nem csak a kapitány, de a játékosok is elégedetten értékeltek.

Mint beszámoltunk róla, a Märcz Tamás irányította világbajnoki ezüstérmes férfiválogatott magabiztos játékkal, 13–1-re győzte le Hollandiát a Világliga európai selejtezőjében, így három pont előnnyel áll csoportjában az élen. A szövetségi kapitány elégedetten értékelt a hajdúsági fővárosban aratott siker után, de boldogan álltak a mikrofonok elé játékosai is.

A Debreceni Sportuszodában debütáló, sőt, élete első felnőttválogatott találatát is megszerző Sedlmayer Tamás boldogan emlékezett vissza a bemutatkozásra és a találkozóra: "Nem tudtuk még az elején, hogy ezúttal ki lesz az az egy kimaradó, aki nem kapja meg a lehetőséget a meccsen - reménykedtem benne, hogy nem én leszek. Nagyon örülök a debütálásomnak, annak meg pláne, hogy góllal sikerült bemutatkoznom, de nem ez volt az elsődleges. Nagyon boldog vagyok! Szerettünk volna agresszíven kezdeni, esélyt sem adni nekik arra, hogy gólt, gólokat szerezzenek, amely sikerült is, ezt az egy kapott találat tükrözi. A védelmünk és a támadásunk egyaránt rendben volt. Mivel nem vagyok balkezes, ezért nem tudtam Vámos Marcit helyettesíteni, inkább Kovács Gergő és Vadovics Viktor kapott nagyobb szerepet ebben. Én igyekeztem a többiek alá játszani, amikor pedig lehetőség adódott előttem, azzal élni. Debütálás és gól után dupla sütemény jár, ám most csak egy süti van nálam, de remélem, hogy hamarosan pótolhatom a másodikat is!"
mvlsz_hun_ned_ffi_vilagliga_20180320_madar_david_005.jpg 
Vadovics Viktor a cívisvárosban második alkalommal ölthette magára a felnőttválogatott szerelését, és az első góljaira sem kellett sokat várni, ámbár bevallotta, egy kicsit még izgult a találkozó előtt. A Miskolc tehetsége eképpen értékelt: "Örülök, hogy sikerült betartani azokat a taktikai utasításokat, melyeket a mérkőzés előtt megbeszéltünk - gondolok itt a védekezésünkre, hiszen egy gólt kaptunk a hollandoktól, elől pedig jól támadtunk, hiszen tudtunk lőni tizenhármat. Nem voltak bonyolult elemek, viszont ezeket az egyszerű elvárásokat kellett százszázalékosan végrehajtanunk, ami úgy gondolom, hogy maximálisan sikerült is. Izgalom mindig van bennem, ezúttal is volt, bár már nem akkora, mint a spanyolok ellen."
mvlsz_hun_ned_ffi_vilagliga_20180320_madar_david_021.jpg
Nagy Viktor
, aki kapott gól nélkül hozta le a meccset, így fogalmazott: "Nem akartunk számolgatni, hogy milyen mérkőzés lesz, a saját játékunkra összpontosítottunk, és arra, hogy ennek a védekezés legyen a legfontosabb eleme. Azt kértem a többiektől, hogy minden negyedet próbáljunk meg legalább két-két góllal megnyerni, ami sikerült is. Ez egy olyan mérkőzés volt hazai medencében, egy nagyszerű közönség előtt - egy nem túl erős ellenféllel szemben -, melyen voltak hibák, de ezek nem feltétlenül mutatkoztak meg gólokban. Örülök, hogy mindig lehetőséget kapnak a fiatalok a bizonyításra, ez fontos lesz a jövő szempontjából. Folyamatosan fejlődnünk kell, hiszen nagyon nehéz hibátlanul, vagy kevés hibával játszani úgy, hogy a csapat mindig alakul, és keveset tudunk együtt gyakorolni. Abban bízom, hogy ezt a nyári felkészülés során sikerül bepótolnunk, összeszoknunk, és mire odakerülünk, mindenki pontosan tudni fogja, hogy mi a feladata."
4Y3A8405-XL.jpg  

Vízilabda hírek
Férfi válogatott