cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Hátul 1, elöl 13 – győzelem Hollandia ellen

2018. március 20. 19:32

A Märcz Tamás irányította férfiválogatott magabiztos játékkal 13–1-re legyőzte ellenfelét a Világliga európai selejtezőjében, így három pont előnnyel áll csoportjában az élen. Ezt majd a záró játéknapon Spanyolországban kell megőrizni.

Pont úgy kezdődött, ahogy egy emlékezetes, soha el nem felejtett mérkőzésnek kezdődni kell. Mármint Sedlamyer Tamás esetében. Az FTC 23 esztendős pólósa itt, ezen a találkozón mutatkozott be a válogatottban, s rögvest a kezdéskor a vízben lehetett, sőt a labdáért úszhatott. És elhozta!

MVLSZ_HUN_ESP_ffi_201320_MaD_004.jpgTámadásban aztán kicsit nehézkesen, mondjuk úgy, az összeszokottság hiányában pontatlanabbul pólózott csapatunk, így eleinte nem sikerült megszórnia ellenfelét. Az első negyedben Bedő Krisztián brusztolt ki egy ötöst (Erdélyi Balázs belőtte), majd Zalánki Gergő balja javított ki egy korábbi hibát. A másodikban is két gólt jegyezhettünk fel, Mezei Tamás centergólja után Bátori Bence pontos lövését egy fór végén – más semmit. De mindezt alaposan kozmetikázta a csapat hátul, ahol rendkívül stabilan tette a dolgát, érezhetően erre fektette a nagyobb hangsúlyt. Az első félidőben kapura ment öt lévést Nagy Viktor védte, így a Szolnok kapusa kapott gól nélkül adta ét a helyét az őt váltó Vogel Somának.

MVLSZ_HUN_ESP_ffi_201320_MaD_007.jpgTérfélcsere után az 5-ös sapkában játszó pólós bizonyította Märcz Tamásnak a meghívó jogosságát – no, ezúttal ugye nem a megszokott sztárunk, Vámos Márton volt ott a vízben ebben a sapkában (balkezes nehéztüzérünk erre a meccsre pihenőt kapott), helyén Sedlmayer próbálkozhatott. S miután lövő pozícióban találta magát, elvállalta, belőtte. Utána a miskolciak balkezese, Vadovics Viktor fejezett be pontosan egy gyors támadást, majd első válogatott gólja után meglőtte rögvest a másodikat is. Azaz mondhatjuk, szép lassan beindult a támadógépezet is, pillanatokig sem volt kérdés, melyik a jobb, sokkal jobb csapat.

Erdélyi szemfüles, lepattanó után szerzett gólja jelentette a nyolcadikat, Mezei kibrusztolt ötméteres után Manhercz Krisztián gólja a kilencediket, Vogel pedig újabb védéssel jelezte, megpróbálja „másolni” kapustársa teljesítményét.

MVLSZ_HUN_ESP_ffi_201320_MaD_011.jpg A záró negyed elején aztán csak megszületett az első holland gólt, Robin Lindhout fej fölé bombázott, isten igazán nem bántuk, bármennyire impozáns lett volna egy kapott gól nélküli parti. Odaát a kapuba Milan de Koff érkezett, de ő sem volt képes megállítani a magyar rohamokat, Zalánki, Erdélyi, majd egy meseszép akció végén Bedő lőtt gólt. A végén betalált még Bátori, így 13–1-re nyertünk. Mindez azt jelenti, hogy három meccs után 9 ponttal vezeti csoportját válogatottunk, és a záró játéknapon (április 10.) Pamplonában kell megőriznie ezt a spanyolok ellen.

Férfi Világliga, európai selejtező, C-csoport, 5. játéknap
Magyarország–Hollandia 13–1 (2–0, 2–0, 5–0, 4–1)
Vezette:
Gomez (spanyol), Letunovsky (orosz)

MAGYAROSZÁG: Nagy V. – Manhercz K. 1, Zalánki 2, Sedlmayer 1, Jansik Sz., Erdélyi 3, Bedő 1. Csere: Török, Mezei 1, Vadovics 2, Bátori 2, Kovács Gergő, Vogel S. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

HOLLANDIA: Wagenaar – van den Burg, Lindhout 1, Gottemaker, Muller, Koopman, Lucas. Csere: Nispeling, Gbadamassi, Reuten, van Ijperen, Veenhius, de Koff (kapus). Szövetségi kapitány: Robin van Galen

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. Magyarország 9, 2. Spanyolország 6, 3. Hollandia 0

További eredmények
A-csoport

Montenegró–Szerbia 11–8
Szabadnapos: Románia
A csoport állása: 1. Szerbia 9, 2. Montenegró 6, 3. Románia 0 pont

B-csoport
Oroszország–Németország 16–12 (a mérkőzés egyik játékvezetője Kun György volt)
Szabadnapos: Horvátország
A csoport állása: 1. Horvátország 9, 2. Oroszország 5, 3. Németország 1 pont
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
férfiak
märcz tamás
hollandia