cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, felsőház: újra győzött a Ferencváros Miskolcon!

2018. március 17. 20:20

Hatodik alkalommal csapott össze az idényben egymással a Ferencváros és a Miskolc együttese - a találkozót nagy csatában ezúttal is a zöld-fehérek nyerték, zsinórban hatodjára. Az OSC Zuglóban, a Szolnok a Kőér utcában, az Eger pedig Debrecenben gyűjtötte be a három pontot.

A felsőház hétvégi küzdelmeinek sorát a BVSC-OSC találkozó nyitotta, melyet az újbudaiak kezdek jobban. A házigazda zuglóiaknak az első játékrész végére még sikerült egyre zárkózniuk (3-4), azonban a második negyedtől megléptek a vendégek. Szűcs Levente tanítványai az utolsó etapban kapcsoltak újból magasabb fokozatra (3-4), azonban nem sikerült megközelítenük a 11-7-es sikert arató OSC-t. 
 
A Honvéd a Szolnokot fogadta - a Tisza-partiak az újbudaiakhoz hasonlóan hétközben BL-találkozót vívtak, ám fáradtságnak legapróbb nyoma sem látszódott a vendégeken, sőt. A szolnoki gólok záporoztak a Kőér utcában, Cseh Sándor legénysége tizenhatszor volt eredményes, míg Vad Lajos együttesének mindössze három találatra futotta - a végeredményt Irmes Márton állította be az utolsó minutumban. 

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: „Sajnos, amikor ilyen meccsek jönnek, összetojjuk magunkat. Meg is lett az eredménye, de a mi meccsünk nem ez, hanem a jövő heti.”

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Nagyon jól védett a kapusunk, elégedett voltam a hozzáállással, kifejezetten azzal, ahogy védekezésben játszottunk.”

A középszakasz első fordulójában a Debrecen 16-8-as vereséget szenvedett Egerben. Komlósi Péter csapata ezúttal szerette volna megközelíteni a hevesieket és szépíteni az eredményen, amely egész sokáig úgy tűnt, sikerülni is fog a cívisvárosiaknak - a második félidőre egygólos egri ezetésnél fordultak rá a felek -, ám a vendégek jobban bírták a hajrát.

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: „Nem hasonlíthatjuk magunkat az Egerhez, teljesen más célokért küzdenek. Nem örülök, hogy ennyi gólt kaptunk, annak viszont igen, hogy ma küzdeni, harcolni láttam a csapatot. A felsőházban először láttam ilyen jó teljesítményt a játékosaimtól, most tényleg vízilabdázni akartak.”

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Nézőszórakoztató mérkőzést láthatott a kilátogató közönség. Bár én egy kicsit beleőszültem. Úgy látszik, hogy már hagyomány, hogy a két csapat mindig sok gólos összecsapást játszik egymással. Nem vagyok teljesen elégedett, de a bajnokság ezen szakaszában még elfogadható ez a teljesítmény.”

Varga Zsolt alakulata a 2017/2018-as idényben a Miskolccal találkozott a legtöbbször - a zöld-fehérek öt mérkőzésükből ötöt megnyertek a borsodiakkal szemben. Nos, bár a vendéglátók akárcsak a korábbiakban, ezúttal is becsületesen küzdöttek és tartották a lépést a fővárosiakkal szemben, az FTC (amelyben Madaras Norbert 4 perces kiállítást kapott 3-6-nál) ezúttal is jobbnak bizonyult - s zsebelte be a hatodik győzelmét a Miskolc ellen.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: „A BVSC-től elszenvedett vereség után azt kértem játékosaimtól, hogy térjünk magunkhoz. Úgy gondolom, hogy megfeleltek ennek a várakozásomnak. Szoros csatában, jó mérkőzést vívtunk a kiváló játékerőt képviselő Ferencvárossal. Úgy vélem, hogy méltó partnerei voltunk az egyik bajnokesélyesnek. Jelentős különbség van a két csapat között, de most nem volt okunk szégyenkezésre.”

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: „Eddig hat mérkőzést játszottunk a Miskolc ellen, és kijelenthetem, hogy ezen tanúsították a legnagyobb ellenállást, kifejezetten jó teljesítménnyel rukkoltak elő. Nálunk öt–kettőig rendben mentek a dolgok, akkor viszont leálltunk, ráadásul megzavart bennünket a négyperces kiállítás is. Komoly nehézségeink támadtak és csak hatalmas küzdelemben sikerült megnyerni a találkozót.”
 
E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 5. forduló


BVSC-Zugló-A-Híd-OSC-Újbuda 7-11 (3-4, 0-1, 1-2, 3-4)
Gólszerzők: 
Czigány 2, Mészáros, Szabó B., Várnai, Létay, Sugár, ill. Tóth M. 3, Erdélyi 2, Burián 2, Kovács G., Gór-Nagy, Seman, Ubovivcs
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

RacioNet-Honvéd-Szolnoki Dózsa 3-16 (0-4, 1-3, 1-3, 1-6)
Gólszerzők:
Simon R., Gyárfás, Irmes, ill. Fülöp 3, Younger 3, Hangay 2, Aleksics 2, Prlainovics 2, Bátori, Zalánki, Kis, Mezei
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debrecen-ZF-Eger 10-16 (1-4, 5-3, 2-5, 2-4)
Gólszerzők:
Szőke 2, Fekete 2, Obradovics 2, Vidovics 2, Dienes, Durik, ill. Vlachopoulos 4, Kovács G. 3, Hosnyánszky 3, Hárai, Avramovics 2, Lőrincz, Bedő
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-MVLC-FTC-PQS Waterpolo 7-9 (1-3, 1-2, 2-1, 3-3)
Gólszerzők:
Bowen 4, Misics 2, Halek, ill. Vámos 2, Madaras, Szirányi, Jaksics, Pohl, Varga Dénes, Jansik Sz., Német
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Szolnok 54
2. FTC 54
3. Eger 49
4. OSC 42
5. Miskolc 29
6. Honvéd 29
7. BVSC 29
8. Debrecen 17
Vízilabda hírek