cover image
Egyéb

A soproni kosarasok példája

2018. március 17. 8:10

Az UVSE Padovában, a Dunaújváros Cataniában játszik Euroliga-negyeddöntő visszavágót. A helyzet nem egyszerű, de Bíró Attila szerint adott a példa.

„Legyen példa előttük a Sopron női kosárlabda-csapatának Final Fourba jutása!”

Bíró Attila mondta ezt honlapunknak, utalva két Euroligás-csapatunk, az UVSE és a Dunaújváros szombati feladatára. Amely cseppet sem egyszerű. De ugye citált együttesnek, a soproni alakulatnak sem volt egyszerű a kosaras Euroligában, amelyben végül az esélyesebb Fenerbahce alakulatát kiejtve jutott a sorozat négyes döntőjébe.

Azt nem mondjuk, hogy a Padova esélyesebb lenne a magyar bajnoknál, ugyanakkor a budapesti 7–7 figyelmeztető jel. Az akkor négy gólt jegyző Alessia Millót semlegesíteni kell, illetve természetesen Benczur Márton vezetőedző joggal bízhat abban, hogy csapata ezúttal jobban, sokkal jobba pólózik majd.

„Jobb csapat az UVSE, bízom benne, hogy nem ad esélyt a meccsen arra, hogy a hazaiak bízhassanak a győzelemben” – tette hozzá szövetségi kapitányunk, aki jelenlétével a helyszínen igyekszik erősíteni a magyar vonalat.

„A hazai háromgólos vereség után a Dunaújvárosnak értelemszerűen még nehezebb a dolga Cataniában, de semmi sem elképzelhetetlen” – állapította meg Bíró Attila.

A párharcok továbbjutói az Euroliga négyes döntőjébe, vesztesei a LEN-kupa négyes döntőjébe kerülnek.

A címvédő orosz Kirishi mindenesetre már ott van a legjobb négyben, miután Eketerina Prokofyeva révén 9 másodperccel a vége előtt továbblőtte csapatát az Olympiakosz otthonában.

Női Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzések
La Sierena Mataro (spanyol)–CN Sabadell (spanyol), 12:45 – 1. mérkőzésen: 3–12
Orizzonte Catania (olasz)–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 18:00 – 1. mérkőzésen: 13–10 – ÉLŐ STREAM: itt
Plebiscito Padova (olasz)–UVSE, 19:00 – 1. mérkőzésen: 7–7 - ÉLŐ STREAM: itt

Pénteken játszották
Olympiakosz Pireusz (görög)–Kinef Kirishi (orosz) 10–11
Négyes döntőbe jutott: Kirishi, 21–20-as összesítéssel



Vízilabda hírek
női euroliga
euroliga
uvse
dunaújváros