cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Ők utaznak az Európa Kupa Hatos Döntőjére

2018. március 16. 10:35

Bíró Attila szövetségi kapitány kihirdette 15-ös keretét, amely Pontevedrában nem titkoltan a győzelemre tör.

A korábban oly sokat hangoztatott csapatépítés lassan ahhoz a fázisához ér, amikor ugyan még közel sem nevezhető befejezettnek, ugyanakkor elér egy olyan szintet, hogy bátran nekimehetünk egy világversenynek. Avagy kialakult az a mag, amelyre számít a kapitány.

Bíró Attila megnevezte azt a 15 játékost, aki szerepet kap a jövő heti Európa Kupa Hatos Döntőjében – bizony, már ott tartunk, hogy a LEN által életre hívott sorozat végjátéka következik, csütörtöktől három napon keresztül a spanyolországi Pontevedrában küzdenek majd a csapatok. A mieink először az elődöntőbe jutásért játszanak, méghozzá Oroszország ellen – utána következhetne a házigazda, vb-ezüstérmes elleni csata. (Nem mellékesen március 27-én, kedden szintén ott Pontevedrában a Világligában játszik majd a magyar és a spanyol válogatott, így csapatunk az EK-finálé után nem utazik haza.)

„Három mérkőzésre készülünk!” – jelentette ki határozottan női válogatottunk szövetségi kapitánya, aki a sűrű menetrend miatt a keddi utazás előtt csak hétfőn tud két edzést tartani. „Az UVSE és a Dunaújváros szombaton Olaszországban játszik Euroliga-negyeddöntő visszavágót, nem lesz egyszerű dolguk, de legyen példa előttük a Sopron női kosárlabda-csapatának Final Fourba jutása!” – tette hozzá.

Az Európa Kupa Hatos Döntőjén játszó keret
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női válogatottunk márciusi programja
Európa Kupa Hatos Döntő – 2018. március 22-24., Pontevedra

Az elődöntőbe jutásért – március 22.
Hollandia–Olaszország, 17:00
Magyarország–Oroszország, 18:45
Az 5. helyért, 17:00 – március 23.
Elődöntő – március 23.

Hollandia/Olaszország–Görögország, 18:45
Magyarország/Oroszország–Spanyolország, 20:30
Helyosztók – március 24.

A 3. helyért, 12:00
Döntő, 14:00

Világliga, európai selejtező, 5. forduló, 2018. március 27.
Spanyolország–Magyarország, Pontevedra, 21:30
Az állás:
1. Spanyolország 9 pont (38-33), 2. Hollandia 6 pont (31-31), 3. Magyarország 6 pont (33-35), 4. Oroszország 3 pont (33-36)
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
Európ Kupa
pontevedra