cover image
Egyéb

A negyedik negyedben hengerelt az Eger

2018. március 14. 19:40

A Berlinben elszenvedett egygólos, 10-9-es veresége után az Egernek sikerült revánsot vennie a Spandau csapatán. Dabrowski Norbert együttese a második félidőre látványosan feljavuló játékának köszönhetően 8-4-es győzelmet aratott hazai közönsége előtt!

A Ferencvárossal, majd a Szolnokkal szemben elszenvedett bajnoki vereségei után csalódottan ugyanakkor mégis elszántan szállt harcba a Spandauval az Eger. Dabrowski Norbert tanítványai a németek ellen szerettek volna újra önmagukra találni és a helyes útra visszatérni. Amint Kovács Gergő a mérkőzés előtt elmondta: „Túl fontos találkozó vár ránk ahhoz, hogy sokáig nézegessünk visszafelé”.
 
Nos, a hevesiek ennek megfelelően meggyőzően is kezdtek. Hárai Balázs az első minutum végén centerből szerzett vezetést a hazaiaknak, ám a vendégek Dedovics révén egalizálni tudtak, akárcsak Angyal Dániel megúszásgólját követően - a vendégek nyolcasa fél percen belül bevágta önmaga és csapata második találatát. Az Eger próbált irányítani, de a sok kihagyott helyzet és kapufa megbosszulta magát, így az első játékrész 2-2-es döntetennel ért véget.
 
Hazai gól helyett a vendégek dupláztak a folytatásban, Pjesivacs és Dedovics találataival elhúzott a Berlin kettővel. Próbálkozott a zárkózással a házigazda, azonban a ziccerek rendre kimaradtak, a lövéseknek hol Baksa László, hol pedig a német védők állták útját. Az egri gólcsendet végül Hosnyánszky Norbert törte meg, aki a tőle megszokott csavarral iratkozott fel a gólszerzők közé, és csökkentette egyre a különbséget, 3-4.
 
SER_2888.JPG Félidő után újra az Eger percei következtek. Előbb Avramovics egyenlített ki, majd másfél perccel a harmadik negyed vége előtt Csucskovics góljával vissza is vette a vezetést a tavalyi ezüstérmes. A védelem és Braniszlav Mitrovics is rendre a helyén volt, amikor kellett.
 
A lélektanilag rendkívül fontos egygólos előnyét a negyedik negyedben sikerült tovább növelnie Dabrowski Norbert együttesének, a montenegrói légiós, Csucskovics újabb találatával már kétgólos fórt mutatott a Bitskey-uszoda eredményjelzőt, természetesen a vendéglátók javára. Sőt, Kovács Gergő ezt tovább növelte, a 8-4-es egri sikert jelentő győzelmet pedig Rasovics állította be!
 
A mérkőzést követően Dabrowski Norbert eképpen értékelt: "Felőröltük a németeket, elfáradtak és szürkébbek voltak mint mi, a kellő pillanatokban pedig csapatként működtünk! Elégedett vagyok, a csapat, a klub és a több száz Egerben pólózó gyermek egyaránt megérdemli, hogy ott legyen a Final 8-ben."

SER_2907.JPG Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 10. forduló
ZF-Eger–Spandau 04 Berlin (német) 8-4 (2-2, 1-2, 2-0, 3-0)

Gólszerzők: Csucskovics 2, Angyal, Avramovics, Hosnyánszky, Kovács, Hárai, Rasovics, ill. Dedovics 3, Pjesivacs

További eredmények
Steaua Bucuresti (román)–CN Sabadell (spanyol) 10–9
Szolnoki Dózsa–AZC Alphen (holland) 17–4
Pro Recco (olasz)–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 10–5

Az állás
1. Recco 27
2. Eger 22
3. Szolnok 21

4. Spandau 18
5. Jadran Hercegnovi 13
6. Steaua 12
7. Sabadell 6
8. Alphen 0
Vízilabda hírek