cover image
Egyéb

A Szolnok magabiztosan hozta a kötelezőt

2018. március 14. 18:38

A Bajnokok Ligája B-csoportjában a címvédő a csoportutolsó holland Alphen ellen 17–4-re győzött.

Kis Gábort pihentette Cseh Sándor, a kapuban ezúttal Kardos Gergely kapott szerepet – aki védett, amit csak lehet. Tekintettel arra, hogy a csoportutolsó, pont nélkül álló Alphent (amely vasárnap a háromgólos Maklári Ádámmal felálló De Zijl Zwemsporfot 12–11-re győzte le a hazai kupadöntőben) fogadta a címvédő, sok izgalomra nem lehetett számítani. Ráadásul idegenben is magabiztosan, 17–6-ra nyert a Szolnok, szóval afféle kötelező házi feladat várt rá a sorozat 10. fordulójában.

Ennek megfelelően azonnal magához ragadta a kezdeményezést – és ugyan Milos Csuk és Zalánki Gergő akciógóljára még érkezett válasz (Miralis), újabb dupla következett: Fülöp Bence és Aaron Younger talált be hat a hat ellen.

A folytatásban sem igazán hagyta kibontakozni ellenfele támadásait a házigazda, a center semlegesítése okán maximum mindegy-mindegy alapon elvállalt távoli befejezések következhettek csak, ami borítékolta akár még a lefordulásokat is. Csuk, majd Andrija Prlainovics talált be, Mezei Tamás centerben küzdött nagyot, ha ő nem volt bent, Younger vagy Fülöp helyettesítette Kis Gábort. Zalánki villanása, szerelése, majd megúszása után már 8–1 állt a táblán, nem volt, nem lehetett sok kérdés a meccsen.

Nagyszünetig 10–2-ig jutott a Szolnok, a harmadik negyedben aztán alaposan belassítva (nem igaz ez a védekezésre, mert ott továbbra is "harapott" a csapat) már csak kettőt tett hozzá az előnyhöz, 13–3-mal kezdődött a záró menet. Ebben Bátori Bence, majd Mezei csavargólja következett pillanatok alatt, Zalánki távolról bombázott a kapuba,Youngeré volt az uttolsó szó, különösebb megerőltetés nélkül 17–4-re győzött a Szolnok.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Azt kell mondanom, hogy a holland csapat egy nagyon szimpatikus benyomást kellett. Összességében azt adta a mérkőzés, amit szerettem volna, sok lőtt és kevés kapott gólt. Voltak lassabb támadásaink, és emberelőnyös helyzetkihasználásaink.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 10. forduló
B-csoport
Szolnoki Dózsa–AZC Alphen (holland) 17–4 (4–1, 6–1, 3–1, 4–1)
Gólszerzők:
Zalánki 4, Csuk 3, Younger 3, Bátori 2, Mezei 2, Hangay Z., Fülöp, Prlainovics, ill. Indjics 2, Miralis, M. Filipovics

További eredmények
Steaua Bucuresti (román)–CN Sabadell (spanyol) 10–9
ZF-Eger–Spandau 04 Berlin (német) 8–4
Pro Recco (olasz)–Jadran Hercegnovi (montenegrói) 10–5

Az állás
1. Recco 27
2. Eger 22
3. Szolnok 21
4. Spandau 18
5. Jadran Hercegnovi 13
6. Steaua 12
7. Sabadell 6
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
szolnok
bl