cover image
Egyéb

Az Olympiakosz nem adott esélyt az OSC-nek

2018. március 14. 17:43

A Bajnokok Ligája A-csoportjában a listavezető görög együttes két negyed alatt eldöntötte a partit, Tóth László csapata utána már csak szépíteni tudott, így „csak” 10–7-re kapott ki.

„Az OSC az utolsó lehetőséget igyekszik megragadni, hogy bejusson a négy közé. De mi is győzni akarunk, hogy még közelebb kerüljünk a továbbjutáshoz, azon belül a csoportelsőséghez. Dinamikusan kell játszanunk, hogy végig uraljuk a mérkőzést”.

Theodoros Vlachos vezette fel a mérkőzést a LEN által küldött anyagban – nos, csapata teljes mértékben megvalósította elképzeléseit. Az Olympiakoszt ugyanis négy akciógóllal (Fountoulis, Gounas, Mourikis, Obradovic) gyakorlatilag már az első negyedben „odapakolt” az OSC-nek.

Annak az OSC-nek, amelyből hiányzott Kovács Gábor, Drasko Brugljan és Barabás Botond is, és amelyben BL-meccsen mutatkozott be a Vasastól igazolt balkezese Burián Gergő. Tóth László vezetőedző abban bízott, az esélytelenség nyugalmával játszva kihozza magából csapata azt, amit tud – nos, sajnos a megpróbáltatások aztán a második negyedben sem értek véget: Genidounias lőtte az ötödiket, Fountoulis a hatodikat, bármihez nyúlt az OSC, semmi sem sikerült. Első gólját végül Szava Randjelovics révén a 15. percben lőtte a vendég együttes, végül 1–7-tel ment nagyszünetre.

A folytatásra valamelyest magára talált az OSC, a harmadik negyedet 3–2-re megnyerte, a negyedikben Erdélyi Balázs és Gór-Nagy Miklós akciógóljával felzárkózott 9–6-ra, ami után azért kapcsolt az alaposan és érthetően a ritmusból visszavevő házigazda, Dervisis talált be. Az Olympiakosz győzelme nem forgott beszélyben, Lukas Seman állította be a végén a 10–7-es végeredményt.

Tóth László, az OSC vezetőedzője: „Ugyanazt a hibát követtük el, mint a Ferencváros ellen: nagyon rosszul kezdtünk. A mérkőzés második felére már helyreállt a játékunk, de az már egy másik szituáció volt. Mindenesetre akkor már nem csak hajtottunk, hanem eredményesen is vízilabdáztunk, így tudtunk kozmetikázni az eredményen.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 10. forduló
A-csoport
Olympiakosz Pireusz (görög)–A-Híd-OSC-Újbuda 10–7 (4–0, 3–1, 2–3, 1–3)
Gólszerzők:
Fountoulis 2, Gounas 2, Mourikis 2, Obradovic, Mylonakis, Genidounias, Dervisis, ill. Seman 2, Erdélyi 2, Gór-Nagy, Randjelovics, Ubovics

További eredmények
Dinamo Moszkva (orosz)–CNA Barceloneta (spanyol) 5–9
Partizan Beograd (szerb)–Waspo Hannover (német) 11–15
Jug Dubrovnik (horvát)–AN Brescia (olasz) 10–7

Az állás
1. Olympiakosz 25
2. Barceloneta 21
3. Jug Dubrovnik 19
4. Brescia 17
5. Dinamo Moszkva 16
6. Hannover 9
7. OSC 7
8. Partizan Beograd 0
Vízilabda hírek
osc
bl