cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: nagy vereséget mért a Szolnok az Egerre!

2018. március 10. 17:15

A hétvégi fordulóban helycserés támadásra készült az Eger, erre azonban a címvédő Szolnok esélyt sem adott. Cseh Sándor tanítványai meglepetésre egy gólzáporos rangadón kilencgólos, 16-7-es győzelmet arattak a vendég hevesiek felett, sikerükkel pedig továbbra is őrzik előnyüket.

Az idényben a mérkőzés előtt 2–1-re az Eger vezetett. Dabrowski Norbert együttese a Bajnokok Ligájában oda-vissza legyőzte riválisát, így teremtette mag magának a lehetőséget a Nyolcas Döntőbe jutásra. A BL-ben pillanatnyilag mögötte álló, de szintén jó eséllyel továbbjutó Szolnok a TippMix Szuperkupában viszont legyőzte a hevesieket, szóval mindkét társulatnak van sikerélménye a másikkal szemben.

A szombati, 16 órakor kezdődő összecsapásuk tétje talán az eddigieknél is nagyobb volt, hiszen nem lehet tudni, hogy az elődöntőben összekerülnek-e. Mert ha igen, a 7 pont eléréséig tartó párharcba beleszámítanak a középszakasz egymás ellen eredményei is! Szóval ki tudja, lehet, éppen elődöntőt vívtak a felek…

„Egy-egy mozdulat, passz is eldöntheti a mérkőzést” – utalta a várható izgalmakra Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője. Kollégája, a hevesiek trénere az említett rájátszás miatt gondolta rendkívül fontosnak a derbit, mint megjegyezte: „Most van két labdánk, hogy minimum ötven százalékosan álljunk a Szolnok ellen.”

SER_2682.JPGNos, a rangadót a házigazdák kezdték jobban, a szolnoki közönség rögtön az első támadás végén hazai gólnak örülhetett - Mezei Tamás fórból köszönt be Braniszlav Mitrovics kapujába. Fülöp Bence akcióból hamarosan kettőre növelte a különbséget, majd lassan megérkezett az első vendég találat is, miután Bedő Krisztián váltotta gólra csapata emberelőnyét, Cseh Sándor pedig begyűjtött egy sárgalapot reklamálásért. Nem sokkal később egyenlítésért támadhatott az Eger, ám a helyzet kimaradt, az egalizálás pedig elmaradt, amely meg is bosszulta magát, Milan Alekszics triplájával ellépett a Dózsa. Vlachopoulos Angelos a hajrában szépített, de Bátori Bence révén visszaállt a négygólos különbség a kisszünetre.
 
A Tisza-partiak a második játékrészben ott folytatták, ahol az első felvonás végén abbahagyták, a vendéglátók gyakorlatilag megsemmisítették az egri védelmet. Andrija Prlainovics duplájával és Aaron Younger fórgóljával tovább nőtt a címvédő előnye, míg a túloldalon mindössze egyetlen találatra futotta, Vlachopoulos Angelos vágott egy szépségtapaszt. A csapatok 9-3-as szolnoki vezetés mellett vonulhattak félidőre.
 
A hevesieknek egy félidő kellett, hogy megérkezzenek a meccsbe - a harmadik etapban megosztozkodtak a gólokon a csapatok. Milan Alekszics és Bátori Bence találataira Decker Ádám és Kovács Gergő akciógólja volt a válasz, Milos Csuk lövésére pedig Vlachopoulos Angelos felelt, 12-6.
 
SER_2692.JPG A negyedik negyedet Csucskovics gólja nyitotta - úgy tűnt, Dabrowski Norbert legénysége nem adta fel a reményt -, ám az egri találat után négy szolnoki gól következett - Andrija Prlainovics, Bátori Bence, Zalánki Gergő és Fülöp Bence volt eredményes, mellyel a címvédő megsemmisítő, kilencgólos vereséget mért az Egerre.

E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 4. forduló, szombat
Szolnoki Dózsa–ZF-Eger 16-7 (6-2, 3-1, 3-3, 4-1)
Gólszerzők:
 Alekszics 4, Bátori 3, Prlainovics 3, Fülöp 2, Zalánki, Mezei, Younger, Csuk, ill. Vlachopoulos 3, Decker Á., Bedő, Kovács G., Csucskovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
FTC-PQS Waterpolo–A-Híd-OSC-Újbuda 11–5
RacioNet-Honvéd–Debrecen 12–3
További program
Vasárnap

PannErgy-Miskolci VLC–BVSC-Zugló, 20:00

Az állás
1. Szolnok 51
2. FTC 51
3. Eger 46
4. OSC 39
5. Miskolc 29
6. Honvéd 29
7. BVSC 25
8. Debrecen 17
Vízilabda hírek
szolnok-eger
ftc-osc
e.on férfibajnokság
felsőház