cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: rangadók újabb napja

2018. március 10. 10:57

A Szolnok–Eger és az FTC–OSC összecsapást is élőben lehet követni!

A szerda-szombat ritmus folytatódik: ma fordulót rendeznek az E.ON Férfibajnokság felső- és alsóházában is. Szolnokon ráadásul az előző idény két legjobbja csap össze! A felek a Bajnokok Ligájában mér megmérkőztek ebben az idényben kétszer is – mindkét találkozón az Eger bizonyult jobbnak. Igaz, a Tippmix Szuperkupában viszont a Szolnok győzött.

„Itt csak sablonok vannak, mindenki azt fogja erre mondani, hogy az első és legfontosabb, hogy a saját játékunkat jól játsszuk. Emellett természetesen ezek a csapatok nagyon sokat készülnek egy- egy meccsre. Az újdonság egy- egy passz lehet, egy- egy mozdulat. Mind a két csapat készül ilyesmire, ez lehet akár döntő is, de én azt gondolom, az lesz a döntő, hogy ki hogyan tudja a saját játékát játszani, ki milyen napi formában lesz. Én ugyanolyan jó csapatnak tartottam az Egert mondjuk decemberben is, amikor játszottuk velük a Szuperkupát és nyertünk. Ezek a dolgok folyamatosan változnak, de itt se a közönségnek, se a csapatnak nem kell bemutatni az Egert és nyilván minket sem nekik” – fogalmazott Cseh Sándor a szolnokiak honlapján.

Az egriek „Helycserés támadásra felkészülve” című írásukban vezették fel a mérkőzést, utalva arra, hogy ezúttal is győzelemre törnek riválisuk otthonában. Miként Dabrowski Norbert elmondta: „Tavaly általában az volt a forgatókönyv a Szolnok ellen, hogy mindig ők nyertek, ráadásul sajnos elég simán. Idén annyiban változott a helyzet, hogy közelebb kerültünk hozzájuk. Már a Szuperkupán éreztem, hogy nincsenek messze, a Bajnokok Ligájában pedig sikerült is mindezt a mi javunkra fordítani. Az is látszik, hogyha jó ritmusban játszanak és a kulcsjátékosaik magas szinten teljesítenek, akkor bárkit képesek megverni idén is. De, hogy kicsit még magunkról is beszéljek, azért tartanám nagyon fontosnak a három pont megszerzését, mert előzetesen úgy terveztem, hogy azon csapatok ellen, akikkel szemben elődöntőt játszhatunk, próbáljunk meg minimálisan ötven-ötven százalékban állni. Szóval, hogyha sikerülne ez a szolnoki diadal, akkor velük szemben már ilyen szempontból meg is lennénk. Nyilván utána jön majd megint egy Ferencváros elleni meccs, ahol mindenképpen nyernünk kell, a legjobb viszont értelem szerint az lenne, ha az OSC-vel kerülnénk össze az elődöntőben, mert akkor mi indulhatnánk 6-0-ról. Ilyen szempontból fontos tehát a pontok száma, és most van két labdánk, hogy minimum ötven százalékosan álljunk a Szolnok ellen.”

A rangadót az Olaj TV szombaton 16 órától ezen a linken élőben közvetíti!

A nagy négyes másik két tagja, az FTC és az OSC is egymás ellen ugrik medencébe. A Komjádi-uszodában 20:30-kor kezdődő összecsapást az Facebook-oldalunkon élőben közvetítjük!

Ferencvárosi részről a szerbek olimpiai bajnoka, Stefan Mitrovics nyilatkozott.

Az OSC részéről Erdélyi Balázs fogalmazta meg gondolatait.

Szombaton rendezik még a Honvéd és a Debrecen találkozóját, míg vasárnap este kerül sor a Miskolc–BVSC csatára.

Az alsóházban mind a négy mérkőzést ma rendezik.

E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 4. forduló, szombat

Szolnoki Dózsa–ZF-Eger, 16:00 – ÉLŐBEN ITT!
RacioNet-Honvéd–Debrecen, 19:00
FTC-PQS Waterpolo–A-Híd-OSC-Újbuda, 20:30 – ÉLŐBEN A FACEBOOK-OLDALUNKON!
Vasárnap
PannErgy-Miskolci VLC–BVSC-Zugló, 20:00

Az állás
1. Szolnok 48
2. FTC 48
3. Eger 46
4. OSC 39
5. Miskolc 29
6. Honvéd 26
7. BVSC 25
8. Debrecen 17

Alsóház, 4. forduló, szombat
Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért, 16:00
Tatabánya–AVUS, 16:00
VasasPlaket–Metalcom Szentes, 18:00
ContiTech-Szeged–UVSE, 18:30

Az állás
9. Pécs 26
10. Vasas 21
11. Kaposvár 19
12. Szentes 19
13. Tatabánya 14
14. AVUS 12
15. UVSE 4
16. Szeged 0
Vízilabda hírek
szolnok-eger
ftc-osc
e.on férfibajnokság
felsőház