cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: felsőházi gólözön

2018. március 7. 19:31

Az Eger a BVSC otthonában 9–1-re is vezetett, végül 13–7-re győzött, a Szolnok Miskolcon nyert 16–8-ra, az OSC a Debrecent múlta felül 12–4-re, míg az FTC a Honvéd ellen aratott 14–3-as sikert.

A Szőnyi úton az előző fordulóban egyaránt veszítő felek feszültek egymásnak – tették mindezt azok után, hogy előtte egyperces gyászszünettel emlékeztek Bárány Attila egri ügyvezető elnök napokban elhunyt édesanyjára.

A vendégek kezdtek jobban, sokkal jobban: Hosnyánszky Norbert, majd Sztrahinja Rasovics szerzett gólt, Braniszlav Mitrovics mindent védett, igyekezett Dabrowski Norbert együttese azonnal magához ragadni a kezdeményezést. Az első negyedben Szabó Bence szép góljával még szépített a BVSC, ám utána – ahogy mondani szokták – beleszaladt a késbe.

A hevesiek a második negyedben még magabiztosabban, határozottabban, nyugodtabban pólóztak, érvényesítették nagyobb rutinjukat. Sorrendben Rasovics, Hárai Balázs, újra Rasovics, Angyal Dániel, majd Kovács Gergő jegyzett gólt, mindezt úgy, hogy szegény Szakonyi Dánielnek nem sok esélye lehetett a kapuban. Nem, mert a jól záró egri védelem sorra kontrázta meg ellenfelét.

Nagyszünet után Bedő Krisztián és Lőrincz Bálint is „hozzászólt” a meccshez, 1–9 állt a táblán, mi tagadás, felettébb egyoldalú volt a mérkőzés. Persze Szűcs Levente még ekkor is űzte-hajtott játékosait, akik igyekeztek legalább akarásban megfelelni vezetőedzőjüknek. Aztán talán már játékban is sikerült, hiszen sűrűbben jutottak el a kapuig, gólokig, ugyanakkor érezhető volt az is, az Eger sem harapott már annyira.

Azért persze még Hárai csavart egy gyönyörűt, Angyal is iparkodott tovább, de a hazaiak becsületére legyen mondva, a meccs második felében partiban voltak elllenfelükkel. A végén 13–7-re nyert az Eger, azaz a várakozásoknál könnyebben szerezte meg a számára talán fontosabb pontokat.

MVLSZ_BVSC_Eger_20180307_MaD_002.jpg Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: „Az elején átgázoltak rajtunk. Extra kapusteljesítményt láttunk náluk, igaz erre nálunk sem lehetett panasz. Görcsösek voltunk, hiányzott minden olyan jellemvonás, amivel mi meg tudjuk szorongatni a nagyokat. A harmadik negyedben elkezdtünk talán felszabadultan játszani, kozmetikáztuk az eredményt, ha így nézem, még örülhetünk is, hogy csak hat lett közte… Nem vagyok boldog, de ha ez az ára, hogy legyőzzük a Honvédot, elfogadom.”

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Lehet, hogy kívülről simának tűnt, de ismerem őket, dolgoztam is velük, tudtam, hogy nem adják fel soha. Vízilabdában három-négy-ötgólos előny sem feltétlen nagy előny, örülök, hogy jó meccs kerekedett az egészből. Az eredménytől függetlenül nagy volt az iram, jó felkészülés volt nekünk, próbáltam úgy forgatni a csapatot, hogy ne legyen senki sem túlterhelt – ez nagyjából sikerült.”

A Szolnok Miskolcon hangolt az egriek elleni szombati rangadóra. Cseh Sándor együttese negyedenként emelt egyet a fordulatszámom, a harmadikban már hétig (!) jutott. Avagy a vendégek támadójátéka, centerjátéka ellenállhatatlanul működött, az amúgy erős hazaiak nem tudtak vele mit kezdeni. Sike József csapata mindezt jobb híján elöl próbálta ellensúlyozni, az amerikai Alex Bowen ezúttal is megtette a magét (5 lövés, 5 gól), de rajta kívül nem akadt senki, aki képes lett volna igazán felvenni a versenyt. A végére kétszer annyi gólig, 16-ig jutott a bajnok, mint ellenfele.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: „A mérkőzés előtt nem gondoltam, hogy nyolc gól lesz a két csapat között, utána viszont az a véleményem, tizennégy is lehetett volna, úgy, hogy jól játszottunk! Nekünk nem a Szolnokot kell legyőzni, de a találkozó remekül szolgálta felkészülésünket a folytatásra. Úgy gondolom, a Szolnok felszálló ágba került, amíg bírtuk, jól teljesítettünk, de ez más kategória.”

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Jól játszottunk, elöl és hátul is jelentős energiát mozgósítottunk. A Miskolcot nem könnyű kevés lőtt gólon tartani, ezért elégedett vagyok azzal, hogy csak nyolcszor sikerült neki. A tizenhat lőtt gólnak örülök, a medencében az történt, amire számítottunk, harcos mérkőzés volt, amelyen rászolgáltunk a győzelemre.”

Harmadik Bajnokok Ligája-csapatunk, az OSC meglepetésre 3–1-re elveszítette az első negyedet a Debrecen ellen, ám utána Tóth László ráncba szedte csapatát, különösen a társaság védekezését, ami azt eredményezte, hogy a folytatásban már mindössze csak egyetlen gólt kapott. S miután erre támaszkodva a támadások is sikeresebbek voltak (hármat lőtt Erdélyi Balázs, Tóth Márton és Gór-Nagy Miklós), végül magabiztos 12–4-es hazai győzelem született.

Tóth László, az OSC vezetőedzője: „A kezdéssel elégedetlen voltam, de utána olyan mederbe tudtuk terelni a mérkőzést, amilyenbe akartuk. A második negyedtől jó sebességben játszottak a fiúk, de ilyen rövidzárlat, mint az elején, máskor nem fér bele."

Komlósi Péter, a Debrecen vezetőedzője: „Örülök, hogy a felsőházba kerültünk, mert ilyen csapatok ellen játszhatunk. Nem volt veszítenivalónk ezen a mérkőzésen, jól kezdtük a találkozót, de a folytatásban sokkal jobban játszott nálunk az OSC.”

Az Euro-kupadöntős FTC sem maradt el a többiektől: Varga Zsolt együttese a Honvéd ellen tartottak erődemonstrációt, a nagyszünetben 9–1-re, a harmadik negyed után 13–2-re vezettek, avagy komolyan vették a Honvédot. A vége 14–3 lett.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: „Megfelelően összpontosítottunk a mérkőzésen az első pillanatoktól kezdve, ennek köszönhető a végeredmény.”

Vad Lajos, a Honvéd vezetőedzője: „Sajnos nem bírjuk a szerda-szombat ritmust, az eredmény tudatában pihentettem is a „menőimet”. Elismerésem az FTC-nek.”

E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 3. forduló

BVSC-Zugló–ZF-Eger 7–13 (1–2, 0–5, 3–3, 3–3)
Gólszerzők:
Létay 2, Szabó Bence, Ambrus, Kovács P., Mészáros Cs., Sugár, ill. Angyal 3, Rasovics 3, Hárai 2, Bedő, Hosnyánszky, Kovács G., Csucskovics, Lőrincz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC–Szolnoki Dózsa 8–16 (2–3, 2–4, 3–7, 1–2)
Gólszerzők:
Bowen 5, Berta, Halek, Misics, ill. Csuk 4, Prlainovics 3, Bátori 2, Mezei 2, Younger 2, Hangay, Alekszics, Fülöp
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–Debrecen 12–4 (1–3, 3–0, 4–0, 4–1)
Gólszerzők:
Erdélyi 3, Gór-Nagy 3, Tóth M. 3, Randjelovics 2, Brguljan, ill. Somlai 2, Boros, Vidovic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC-PQS Waterpolo–RacioNet-Honvéd 14–3 (3–1, 6–0, 4–1, 1–1)
Gólszerzők:
Vámos 3, Pohl 3, Sedlmayer 2, Mitrovics 2, Madaras, Manhercz, Nikics, ill. Kiss B., Gyárfás, Balakirev
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Szolnok 48
2. FTC 48
3. Eger 46
4. OSC 39
5. Miskolc 29
6. Honvéd 26
7. BVSC 25
8. Debrecen 17
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
felsőház