cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Ingyenes a belépés a magyar-hollandra – regisztrálni kell!

2018. február 19. 20:03

A két felejthetetlen hangulatú győzelem után harmadszor is színre lép a Hajós-uszodában női válogatottunk: Bíró Attila csapata február 27-én, kedden 20:30-tól Hollandiát fogadja a Világliga európai selejtezőjében.

Az olimpiai bajnoki ezüstérmes (Spanyolország) és az olimpiai bajnoki bronzérmes (Oroszország) legyőzése után a riói játékokra nem kvalifikált, ám az említett csapatokhoz hasonló kvalitással rendelkező, mindig nagy rivális Hollandia ellen játszik a Hajós Alfréd Sportuszodában női válogatottunk! Jól jelzi, milyen kemény összecsapás vár a lányokra, hogy a Világliga-sorozat 1. fordulójában legyőzte a mieinket Hollandia. Igaz, akkor a szokottnál is fiatalabb együttest küldött vízbe Bíró Attila.

A szövetségi kapitány ezúttal várhatóan ismét a lehető legjobb összeállításban igyekszik csatába küldeni csapatát – igaz, a kerethirdetés még kicsit arrébb van. A meccs kulcsfontosságú lehet, hiszen egy rendes játékidőben aratott győzelem esetén hatalmas lépést tenne válogatottunk a továbbjutás, a Nyolcas Döntőbe jutás felé – hiszen ezzel két fordulóval az európai selejtező előtt hat ponttal előzné meg ellenfelét. Ismeretes, a négy résztvevő közül három kvalifikál a Szuperdöntőbe, amelyet várhatóan ismét Kínában rendeznek.

A hazai női válogatott meccseken a hangulatra sohasem lehet panasz – sőt! A csapat mellett jó ideje kiálló, fergeteges miliőt teremtő hű szurkolótábora, a Carpathian Brigade ezúttal is ott lesz a lelátón!

A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak további 650 fő számára ingyenessé tette a belépést a mérkőzésre, ugyanakkor a megszokott regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok és az igényelt belépők számának felsorolásával a regisztracio@waterpolo.hu címre lehet elküldeni, egy email címről négy ingyen belépő igényelhető. A regisztrációhoz feltétlen szükséges a név megadása!

Világliga, nők, európai selejtező
1. forduló: 2017. november 21.:
Hollandia-Magyarország 7-6, Spanyolország-Oroszország 9-8
2. forduló: 2017. december 19.: Magyarország-Spanyolország 10-9, Oroszország-Hollandia 9-6
3. forduló: 2018. január 29-30.: Magyarország-Oroszország 12-9, Hollandia-Spanyolország 8-11
4. forduló: 2018. február 27.: Magyarország-Hollandia, 20:30, Oroszország-Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27.: Spanyolország-Magyarország, Hollandia-Oroszország
6. forduló: 2018. május 1.: Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont (29–26), 2. Magyarország 6 pont (28–25), 3. Oroszország 3 pont (26–27), 4. Hollandia 3 pont (21–26)

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga