cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával: „A mi akaratunk érvényesült”

2018. február 17. 21:38

Märcz Tamás sok bíztató jelet látott, nyugodtnak látta csapatát, mégis kellő hőfokon játszott. A végén szerinte „túlkergette” az eredményt a társaság, ebből is lehet tanulni. Folytatás vasárnap 11:30-tól Franciaország ellen. Jegyek a helyszínen és a tex.hu oldalon válthatóak.

Mint beszámoltunk róla, a Volvo által támogatott kecskeméti Európa Kupa-selejtező 3. napján férfiválogatottunk 1–3 után fordítva, 8–4-es vezetés után végül 8–7-nyert Spanyolország ellen.

Märcz Tamás szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzést követően: „Ezúttal noha az ellenfél vezetett, de jobban rápörögtünk a meccsre, a közepétől pedig egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. Inkább rajtunk múlt, hogy nem lett többgólos mérkőzés. Az utolsó negyedben sok volt a hiba, de három negyedig kimondottan bíztató volt a teljesítményünk, nyugodt volt, de megfelelő hőfokon égett a csapat. A végén kicsit még jobban meg akartuk nyerni talán a meccset, túlkergettük az eredményt, amire nem lett volna szükség, lehetett volna rutinosan fixálni a három-négyólos eredményt. A spanyolok hajtottak, jó sportemberekhez méltóan nem adták fel. Láttuk, hogy a franciák is egyre jobbak, napról napra fejlődnek, nem lesz könnyű ellenük sem nyerni, de természetesen ez lesz az elsődleges célunk. Örülnék annak, ha az első pillanattól kezdve mi uralnánk a csatát, és nekik kellene futni az eredmény után.”

A jól védő Nagy Viktor így értékelt: „Csapatmunka volt, örültem, hogy az utolsó erejéig küzdött a csapat, és a végén győzni tudtunk. Fantasztikus közönségünk volt, köszönöm, hogy ilyen sokan kijöttek és szurkoltak nekünk. Jó, hogy ilyen meccseket tudunk játszani, erre van szükség ahhoz, hogy fejlődni tudjunk.”

A kecskeméti viadalra a helyszínen, illetve a tex.hu portálon lehet belépőt vásárolni - a vasárnapi mérkőzésekre 2000 forintos napijegyek válthatóak.

Férfi Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával
A-csoport, Kecskemét, 3. játéknap

Magyarország-Spanyolország 8-7 (2-3, 2-1, 4-0, 0-3)

Vezette: Voevodin (orosz), Dalli (máltai)

MAGYAROSZÁG: Nagy V. - Zalánki 1, Vámos 4, Jansik D., Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő. Csere: Angyal, Manhercz K., Mezei, Jansik Sz., Kovács Gergő 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

SPANYOLORSZÁG: Lorrio - Munarriz, del Toro, Larumbe, Barroso, Espanol 3, Cabanas 1. Csere: Granados, Miguell, Gutierrez 1, Mallarach 2, Bustos. Szövetségi kapitány: David Martin

További eredmények:
Románia-Grúzia 5-5
Franciaország-Spanyolország 9-6
Grúzia-Franciaország 4-10

További program
2018. február 18., vasárnap

Spanyolország-Románia, 10:00
Magyarország-Franciaország, 11:30

B-csoport, Split
3. játéknap

Szerbia-Hollandia 15-7
Görögország-Málta 20-2
Horvátország-Szerbia 9-7

C-csoport, Palemo
2. játéknap

Oroszország-Németország 11-11
Montenegró-Olaszország 5-9
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
Európa Kupa
volvo
spanyolország