cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával: újabb hegyépítés, hegymászás

2018. február 17. 19:30

A Märcz Tamás irányította férfiválogatott ezúttal 1–3-mal kezdett, de így is legyőzte végül 8–7-re a spanyolokat Kecskeméten – folytatás vasárnap 11:30-tól Franciaország ellen. Jegyek a helyszínen és a tex.hu oldalon válthatóak.

Khm.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Hozzávetőleg így kommentáltuk a szombat délelőtt lezajlott eseménysorozatot Kecskeméten. Már a Románia–Grúzia 5–5 is meglepő eredménynek hatott, no, de mit mondjuk akkor a Franciaország–Spanyolország 9–6-ra? Főleg azok után, hogy a franciák még csütörtökön 7–4-re kikaptak a románoktól… Most azonban a Szolnokról jól ismert, előző szezonban a BL-győztes magyar csapatban szereplő, azóta otthon, az Aix en Provence-ban játszó Ugo Crousillat (4 gól) és a Kazanyban légióskodó Mehdi Marzouki (3 gól) vezérletével végig magabiztosak, majd este a grúzokat is legyőzték jobbak voltak, alaposan összekuszálva ezzel a csoportot.

Felevezetésül úgy számoltunk, hogy a spanyolok elleni szombat esti parti lesz a torna fináléja – ehhez képest délután Märcz Tamás is úgy számolt már, hogy „Le kell győznünk a spanyolokat, és akkor vasárnap a franciák ellen az első helyért mérkőzünk.”

Mi tagadás, eddig nem meggyőző spanyol rivális ide vagy oda, a feladat azért nem ígérkezett könnyűnek. „Összeszokott, kellemetlen csapat, mindig akkor a legjobb, amikor van tét, izgalmas meccs lesz, amely építő a jövőre nézve” – mondta a kapitány.

MVLSZ_VOLVO_20180216_116.jpgTermészetesen igaza lett. Azt nem tudjuk, hogy számított-e arra, hogy dr. Kemény Dénes klasszikus megjegyzésével élve ezúttal is hord csapata maga elé egy kis hegyet, hogy legyen mit megmászni (lásd 1–3-as kezdés), de bármennyire veszélyesnek tűnt mindez Spanyolország ellen, becsülettel megmászta.

Megmászta, amiben sokat segített Bátori Bence szépítő bombagólja a nyitó negyed végén, majd két „szokásos” Vámos Márton-bomba. Máris itt volt az előny! Koncentráltabb lett a védekezés, nem voltak olyan spanyol ellépések, mint Espanol révén Kovács Gergőről az elején, ráadásul Nagy Viktor is kezdte elkapni a fonalat. Mallarach egyenlítő gólja előtt is nagyot hárított hátrányban, Gutierrez húzásánál pedig szerencséje volt.

Nagyszünet után Bedő Krisztián „szállított” egy ötöst, amelyet Vámos tett be, újra megvolt az előny, majd nem sokkal később (többek között emberhátrány kivédekezése után) újra villant a „gyilkos bal”. Ez nagyon rendbe volt persze, de az igazán örömteli a hátsó alakzat stabilitását említenénk, hiszen ezekben a percekben első osztályúan zárt a retesz. Erre lehetett alapozni, így Kovács Gergő blokkról megpattant lövése is utat talált a kapuba – talán azért, mert a hátsó nagy akarást elől is jutalmazta Fortuna. Egy elpattintott akció után Zalánki Gergő talált megúszás után a spanyol kapuba, 8–4-gyel mehettünk a záró menetre, kézben volt a parti.

A záró menetben (maradjunk annyiban, megállt a csapat… )egy újabb hegyet kezdett maga elé hordani a társaság, szerencsére nem tudta teljesen megtenni – így egy gól megmaradt az előnyből, s végül 8–7-tel nyerte meg a keretbe foglalt meccset.

Zárás vasárnap 11:30-tól Franciaország ellen.

A kecskeméti viadalra a helyszínen, illetve a tex.hu portálon lehet belépőt vásárolni – a vasárnapi mérkőzésekre 2000 forintos napijegyek válthatóak.

Férfi Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával
A-csoport, Kecskemét, 3. játéknap

Magyarország–Spanyolország 8–7 (2–3, 2–1, 4–0, 0–3)

Vezette: Voevodin (orosz), Dalli (máltai)

MAGYAROSZÁG: Nagy V. – Zalánki 1, Vámos 4, Jansik D., Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő. Csere: Angyal, Manhercz K., Mezei, Jansik Sz., Kovács Gergő 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

SPANYOLORSZÁG: Lorrio – Munarriz, del Toro, Larumbe, Barroso, Espanol 3, Cabanas 1. Csere: Granados, Miguell, Gutierrez 1, Mallarach 2, Bustos. Szövetségi kapitány: David Martin

További eredmények:
Románia–Grúzia 5–5
Franciaország–Spanyolország 9–6
Grúzia–Franciaország 4–10

További program
2018. február 18., vasárnap

Spanyolország–Románia, 10:00
Magyarország–Franciaország, 11:30

B-csoport, Split
3. játéknap

Szerbia–Hollandia 15–7
Görögország–Málta 20–2
Horvátország–Szerbia 9–7

C-csoport, Palemo
2. játéknap

Oroszország–Németország 11–11
Montenegró–Olaszország 5–9
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
Európa Kupa
volvo
spanyolország