cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával: felőröltük a románokat

2018. február 16. 20:57

A Märcz Tamás irányította férfiválogatott a nagyszünetben még 5–4-es hátrányban volt, innen fordítva győzött végül 10–7-re Kecskeméten – folytatás szombaton 20 órától Spanyolország ellen. Jegyek a helyszínen és a tex.hu oldalon válthatóak.

Nyilvánvalóan intő jelkének számított, hogy a hét elején a románok Világliga-meccsen két negyedig abszolút partiban voltak a szerbekkel, mindazonáltal ennek tudatában sem sikerült jól kezdeni a meccset. Nagyon nem. Elég volt néhány pontatlan labda, figyelmetlenség, és a rivális nem kegyelmezett: Negrean kezdte, Radu folytatta a gólgyártást, 2 és fél perc után 0–3 állt a kecskeméti táblán.

Naná, hogy az amúgy nehéz meccsre számító Märcz Tamás időt kért, és igyekezett ráncba szedni a csapatot. Mondhatjuk, hogy sikerrel tette, lévén nem sokkal később feljöttünk egy gólra (Német Toni harcolt ki kiállítást, amelyet a falból a lécre húzott, de a kipattanót Angyal Dániel gyömöszölte be, majd Jansik Szilárd szerzett labdát, és lépett el vele gólhelyzetig, s gólig), ám hátul Chioveanu lövése ellen tehetetlen volt Nagy Viktor emberhátrányban, így kétgólos mínusszal záruk ez etapot.

MVLSZ_VOLVO_20180216_100.jpgHogy messze nem volt tökéletes a koncentráció, jól tükrözte a második negyed eleji történéshalmaz: az egy dolog, hogy emberelőnyben Manhercz Krisztián lövését kivédte a jól védő Tic kapus, ugyanakkor az már kissé fájdalmas volt, hogy majdnem ebből kaptunk gólt… Fulea fordult le, és csak képzetlenségén múlt, hogy nem használta ki a helyzetet. Ez a periódus ettől eltekintve hátul mondhatjuk, hogy rendben volt, sőt elöl is jött két gól (Vámos Márton lőtte be a Mezei Tamás által „szállított” fórt, majd Kovács Gergő labdalopása után a 28. születésnapját ünneplő Erdélyi Balázs egyenlített szintén fórból), ám nem tűnt élesnek a társaság. Fulea emberelőnyben visszaszerezte Romániának a vezetést (most nem ejtett…), így nagyszünetben is az ellenfél állt jobban (4–5).

A harmadik negyedtől húzott egyet azon a bizonyos nadrágszíjon a válogatott, bár hozzá kell tenni, abban, hogy 7–6-nál végre nálunk volt az előny, jelentősen benne volt Nagy Viktor is: világbajnok kapusunk többször védett emberhátrányban óriásit. Elöl a két center, Mezei és Német is hozta a kiállításokat, lévén jó ütemben mentek be hozzájuk a labdák – Erdélyi pedig belőtt kettőt. S miután közte Manhercz megúszását is feljegyezhettük, hiába volt 6–4 oda az elején, előnnyel mentünk a záró menetre.

MVLSZ_VOLVO_20180216_108.jpg Szépen, fokozatosan őrölte fel riválisa erejét végül a társaság, Vámos bombája akadt be, majd Német „hozott a konyhára” egy ötöst, amelyet Manhercz lőtt be, s hátul sem engedett már sok levegőt a magyar fal. Szabó István szépített ugyan, de Manhercz emberelőnyből is precíz volt, avagy ha nem is játszott feltétlen jól, de végül magabiztosan nyert a csapat. Ez is egy erény - sőt, nem kis erény!

Folytatás szombaton 20 órától Spanyolország ellen.

A kecskeméti viadalra a helyszínen, illetve a tex.hu portálon lehet belépőt vásárolni – a szombati és vasárnapi mérkőzésekre 2000 forintos napijegyek válthatóak, illetve a szombat délelőtti program 1200 forintért megtekinthető.

Férfi Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával
A-csoport, Kecskemét, 2. játéknap

Magyarország–Románia 10–7 (2–4, 2–1, 3–1, 3–1)
Vezette: Bianco (olasz), Haentschel (német)

MAGYAROSZÁG: Nagy V. – Manhercz K. 3, Zalánki, Vámos 2, Mezei, Jansik D., Erdélyi 3, Csere: Angyal 1, Jansik Sz. 1, Salamon, Kovács Gergő, Német. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

ROMÁNIA: Tic – Radu 3, Negrean 1, Fulea 1, Cretu, Ghiban, Georgescu. Csere: Szabó I. 1, Gergelyfi, Vancsik, Chioveanu 1, Oanta. Szövetségi kapitány: Dejan Sztajonevics

További eredmény:
Grúzia–Spanyolország 5–11

További program
2018. február 17., szombat

Románia–Grúzia, 10:00
Franciaország–Spanyolország, 11:30
Grúzia–Franciaország, 18:30
Magyarország–Spanyolország, 20:00

2018. február 18., vasárnap
Spanyolország–Románia, 10:00
Magyarország–Franciaország, 11:30

B-csoport, Split
2. játéknap
Hollandia–Málta 12–8
Szerbia–Görögország 12–10
Horvátország–Hollandia 16–4

C-csoport, Palemo
1. játéknap
Montenegró–Oroszország 9–8
Olaszország–Németország 16–4


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
Európa Kupa
volvo
románia