cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával: „Az alapjátékunk működött”

2018. február 15. 21:52

Märcz Tamás és játékosai kiemelték, hogy komolyan vették a csatát, ez vezetett Grúzia 16–5-ös legyőzéséhez – folytatás pénteken 20 órától Románia ellen. Jegyek a helyszínen és a tex.hu oldalon válthatóak

Mint beszámoltunk róla, a Volvo által támogatott kecskeméti Európa Kupa-selejtező 1. napján férfiválogatottunk nagyon bekezdett Grúza ellen, s a 6–0-s első negyeddel mintegy rögvest megadta a meccs alaphangját. A folytatásban is nagy volt a különbség a felek között, s ugyan a záró menetet megnyerte az ellenfél 3–1-ra, így is magabiztos, 16–5-ös győzelmet aratott Märcz Tamás csapata.

A szövetségi kapitány így értékelt a mérkőzést követően: „A mérkőzés hamar eldőlt, ennek örülök. Annak már nem, hogy miután ugyan szokatlan dolgot kértem a harmadik negyed végén, olyan taktikai elemet, amit nem gyakoroltunk, picit kaotikus helyzetet teremtett, és sok gólt kaptunk a negyedik negyedben. Ezen még dolgozni fogunk. Azt gondolom, hogy az első három negyed rendben volt, odafigyeltünk, hajtottunk, jó megoldásokat láttam, türelmesek voltunk a játékban. Az alapjátékunk működött, az alternatív játékon viszont dolgozni kell, látszik, ezt még egy nálunk gyengébb csapat ellen sem könnyű meghúzni, nincsenek a játékosok hozzászokva. De alakul, amit szeretnék látni. Kevés fórunk volt, amiben tudtuk volna gyakorolni, amit az edzéseken csináltunk – de lesz még erre lehetőségünk a következő napokban.”

Märcz Tamás aztán kitért a pénteki, Románia elleni mérkőzésre is: „Láttam őket a franciák ellen, ez alapján, és a szerbek elleni helytállásuk alapján is egy sokkal keményebb ütközetre számíthatunk. Legalább ilyen, vagy ennél picit jobb teljesítmény kell ellenük, nehéz mérkőzés vár ránk, de győzelmet várok.”

A grúzok elleni összecsapás legeredményesebb játékosa, a négy gólt szerző Manhercz Krisztián így fogalmazott: „Jól kezdtük a meccset, megadtuk a hangulatát. Onnantól végig tartottuk magunkat, s ugyan a harmadik negyed után kiengedtünk, lelazult a védelmünk, de összességében elégedett vagyok. A románok agresszívebb ellenelek lesznek, nekünk fognak esni, bízom benne, hogy ha nem is ehhez hasonló meccsen, de magabiztosan nyerünk.”

Az elől-hátul sokat dolgozó ferencvárosi klubtársa, a három gólt jegyző Jansik Szilárd is értékelte a mérkőzést: „Megbeszéltük, hogy nagyon komolyan vesszük, mégiscsak Európa Kupa-selejtező, itthon, meg akartuk mutatni – noha a továbbjutásunkat nem lehet megkérdőjelezni. A grúz csapat a másik három ellenfelünknél gyengébb, de nem volt rossz velük kezdeni, legalább tudtuk gyakorolni. A harmadik negyedig ott voltuk fejben, utána kicsit szétestünk, gyakoroltunk pár dolgot, ami nem sikerült – ezen javítani kell, mert ha itt nem jött össze, nehezebb csapatok ellen még inkább nem lesz könnyű. A lényeg, hogy fejlődjünk folyamatosan a négy meccs alatt, és szombat estére, a spanyolok ellen érjünk a csúcsra.”

A kecskeméti viadalra a helyszínen, illetve a tex.hu portálon lehet belépőt vásárolni - a pénteki mérkőzésekre 1500, a szombati és vasárnapi mérkőzésekre 2000 forintos napijegyek válthatóak, illetve a szombat délelőtti program 1200 forintért megtekinthető.

Férfi Európa Kupa-selejtező a Volvo támogatásával
A-csoport, Kecskemét, 1. játéknap

Magyarország-Grúzia 16-5 (6-0, 4-1, 5-1, 1-3)

Vezette: Haentschel (német), Dalli (máltai)

MAGYAROSZÁG: Nagy V. - Zalánki 2, Mezei 2, Jansik D., Erdélyi 2, Salamon 1, Bátori. Csere: Angyal 1, Manhercz K. 4, Jansik Sz. 3, Kovács Gergő 1, Bedő, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

GRÚZIA: Tsrepulia - Imnaishvili, Meskhi 1, Kavtaradze, Jelaca 1, Bitadze 1, Rurua 1. Csere: Shubladze, Baghaturia 1, Gegelashvili, Magrakvelidze, Chikvinidze, Razmadze (kapus). Szövetségi kapitány: Revaz Chomakidze

További eredmény:
Románia-Franciaország 7-4

További program
2018. február 16., péntek

Grúzia-Spanyolország, 18:30
Magyarország-Románia, 20:00

2018. február 17., szombat
Románia-Grúzia, 10:00
Franciaország-Spanyolország, 11:30
Grúzia-Franciaország, 18:30
Magyarország-Spanyolország, 20:00

2018. február 18., vasárnap
Spanyolország-Románia, 10:00
Magyarország-Franciaország, 11:30

B-csoport, Split
1. játéknap

Málta–Szerbia 3–17
Görögország–Horvátország 6–4

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
Európa Kupa
volvo