cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Európa Kupa-selejtező: rajt Grúzia ellen

2018. február 15. 10:12

A Märcz Tamás irányította férfiválogatott ma 20 órától ugrik medencébe a Volvo által támogatott eseményen - tv: M4 Sport.

Meccsnap. És így lesz ez vasárnapig.

Férfiválogatottunk Kecskeméten sorrendben Grúza, Románia, Spanyolország és Franciaország ellen játszik Európa Kupa-selejtezőt. A Volvo által támogatott eseményen három csapat is továbbjut a Nyolcas döntőbe, de mondani sem kell, a mieink célja egyértelműen a csoportgyőzelem.

„Jó érzéssel tölti el az embert, hogy válogatott közegben tud lenni egy pár napot – bárhova megyünk, mindig telt ház van – említette vb-ezüstérmes centerünk, Mezei Tamás, akinek szavaihoz hozzátesszük: jegyek még kaphatóak a tex.hu portálon és a helyszínen is. A Szolnok pólósa aztán így folytatta: – Mindig jól esik, hogy sokan szurkolnak a csapatnak, megpróbáljuk ezt a szeretetet, bíztatást jó játékkal, győzelmekkel meghálálni. Szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, Hódmezővásárhelyen legyőztük a spanyolokat, mindenképpen szeretnénk most ezt megismételni. Papíron ők jelentik a legnehezebb ellenfelet, és arra számítok, így is lesz. Fizikálisan úgy érzem, mind a négy nehéz lesz, de legalább ezzel is bele tudunk kóstolni a későbbiekre, az Európa-bajnokság sorozatterhelésébe. Nem tudom még megmondani, ennek a csapatnak mik az erősségei, és esetleg mik a gyengeségei, még azért úgy igazán nem láttuk magunkat. Azt biztosan tudom, hogy mind a három center azért a posztjához képest gyorsnak számít, nem is védekezésünk annyira rosszul, mint a centerekről általános kép kialakult. Támadásban a többiek fiatalos lendületét nem fogjuk megtörni azzal, hogy centerből fáradtan fogunk bemászkálni. Bízunk magunkban, mindkét társam nevében mondhatom, hogy biztosan meg fogunk küzdeni a pozíciónkért a meccseken is, és az egész évben.”

MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_Volvo_20180214_Madar_David_001.jpgVilágbajnok egri centertársa, Bedő Krisztián megerősítette szavait, majd kiegészítette ennyivel: „Olyan erőben vagyunk, és olyan a hangulat, amilyennek lennie kell egy ilyen héten – főleg hogy, egy fiatal csapatról van szó. Sokan azt mondják, hogy ez egy új csapat, friss csapat, de korosztályban itt nincs akkora kilengés, mint korábban, az elmúlt négy évben jellemző volt a válogatottra. Mindenki játszott a másikkal valamilyen szinten, ki hosszabb, ki rövidebb ideig egy csapatban, ezért ismerjük egymást. Úgy látom, mentálisan is mindenki oda tud koncentrálni, szeretnénk megmutatni, milyen jók is vagyunk.”

A csapat szerda délután óta Kecskeméten tartózkodik, Märcz Tamás 15 játékossal készült az első megméretésre – a szabályok szerint ennyit nevezhetett a tornára, ám meccsenként 13 játszhat. „Ez jó, mert kicsit lehet pihentetni is őket” – tette hozzá a kapitány.

„A hangulatra sohasem lehet panasz. A felkészülés a leghosszabb, ami a budapesti világbajnokság óta volt – azóta maximum egy-két, maximum három napot tudtunk együtt tölteni, ez már most több, mint eddig – fogalmazott a vb-ezüstérmes Manhercz Krisztián. – Haladunk szépen lassan, ez most egy nagyon jó erőfelmérő lesz, és nagyon jó gyakorlás lesz mindannyiunknak, mert élesben tudunk gyakorolni olyan csapatok ellen, akikkel szemben olyan taktikai elemeket is bevethetünk, amiket esetleg máshol nem. Az összes ellenfelünkkel játszottunk az elmúlt években, egyik sem lebecsülendő.”

Az európai középmezőnybe vágyó Grúziával kezdünk tehát (20 óra, Tv: M4 Sport) - ellen a 2016-os BENU-kupán játszott utoljára válogatottunk, az akkor Benedek Tibor irányította csapat az öt gólig jutó Erdélyi Balázs vezérletével 18–5-re nyert. Ellenfelünk számára a kecskeméti mérkőzések felkészülést jelentenek az Európa-bajnoki selejtezőre, amelyet február 24-én és március 3-án Izrael ellen vív.

Az Európa Kupa kecskeméti csoportjából az első három helyezett kerül az áprilisi nyolcas döntőbe. A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

MVLSZ_Ferfi_valogatott_edzes_Volvo_20180214_Madar_David_006.jpgA kecskeméti viadalra a helyszínen, illetve a tex.hu portálon lehet belépőt vásárolni – a csütörtöki és pénteki mérkőzésekre 1500, a szombati és vasárnapi mérkőzésekre 2000 forintos napijegyek válthatóak, illetve a szombat délelőtti program 1200 forintért megtekinthető.

Ugyanebben az időpontban, Splitben Horvátország, Szerbia, Görögország, Hollandia és Málta, Palermóban pedig Olaszország, Montenegró, Oroszország és Németország harcol a továbbjutásért. A Nyolcas döntőbe (április 5–8.) a két ötcsapatos tornáról három-három, a négycsapatos tornáról két együttes kvalifikálja magát.

Férfi Európa Kupa, selejtező, A-csoport – a Volvo támogatásával
Helyszín: Kecskemét
A program
2018. február 15., csütörtök

Románia–Franciaország, 18:30
Magyarország–Grúzia, 20:00

2018. február 16., péntek
Grúzia–Spanyolország, 18:30
Magyarország–Románia, 20:00

2018. február 17., szombat
Románia–Grúzia, 10:00
Franciaország–Spanyolország, 11:30
Grúzia–Franciaország, 18:30
Magyarország–Spanyolország, 20:00

2018. február 18., vasárnap
Spanyolország–Románia, 10:00
Magyarország–Franciaország, 11:30

Európa Kupa-keret
Kapusok: Nagy
Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
Európa Kupa
volvo