cover image
Egyéb

Ismét az Eger volt a jobb a BL-ben

2018. február 7. 19:44

Az idegenbeli győzelem után hazai medencében is jobb volt Dabrowski Norbert csapata a címvédőnél (6–3), így megelőzte a táblázaton!

A 11–10-es idegenbeli győzelem után még harciasabb Szolnokra számított Dabrowski Norbert, az egriek vezetőedzője – nos, a második negyed első percében időt kérő Cseh Sándor tekintetét látva, csapatához szólt mondandóját hallva (olyan tüzesen kiabált, hogy a talán a Bitskey-uszoda lelátóján is értették…) erősen megkérdőjeleződött, valóban így volt-e. Nagy Viktor védései tartották egy ideig meccsben a BL-címvédőt, ám az első negyed végén és a második elején Angelos Vlachopoulos fórból, illetve akcióból is betalált.

No, ez utóbbi gól után igyekezett felrázni csapatát Cseh-mester, mint tette azt az emlékezetes BL-döntőben. A negyed végére egyenlítést „követelt”, aminek végrehajtásához neki is kezdtek játékosai (Kis Gábor harcolt ki ötöst, Andrija Prlainovics pedig belőtte), ám utána megint elaludtak védekezésben, s Decker Ádám üres helyre tudott bemozdulni, az „odavágón” is remek passzokat jegyző Kovács Gergő pedig odavarázsolt a kezére a labdát. A világbajnok bekk nem hibázott. Ezt követően Sztrahinja Rasovics villant, majd hátul Hosnyánszky Norbert blokkolt hátrányban, azaz egyértelműen az egriek szájíze szerint alakult a parti.

SER_1496.JPGNagyszünet után is felettébb dekoncentráltnak tűntek a vendégek, már hatodik parlagon hagyott emberelőnyénél tartottak, nem bírtak az egri kézerdővel és Braniszlav Mitroviccsal. Cseh Sándor igyekezett megtalálni a működő szerkezetet, klasszikus centerek nélkül is próbálgatta csapatát, de ez sem igazán gyorsította a Szolnokot. Eközben az egriek is bele-bele hibáztak az akciókba, sokszor inkább arra figyeltek, nehogy leforduljon a rivális, így jó időre eredménytelenül gyűrték egymást a felek. Mitrovics exrákat is fogott aztán (különösen Aaron Younger közelijét szedte le bravúrral), így szinte elképzelhetetlen részeredményt mutatott a tábla három negyed után: 4–1-re vezetett az Eger, egyetlen gólnál járt a Szolnok.

A záró menetben Bedő Krisztán center-akciógólja mélyítette tovább a szolnoki árkot, erre Zalánki Gergő szabaddobásból válaszolt. Az Eger kétszer egymásután emberelőnyben adogathatott, de Nagy kétszer is nagy bravúrral védte jó barátja, Decker közelijét, ám átellenben Milos Csuk lövésénél Hosnyánszky blokkja tartotta a különbséget. A vendégek 1:35-tel a vége előtt Zalánki pontos átlövésével szépítettek, ám az Eger volt annyira dörzsölt, védekezésben aktív, hogy a hátralévő időben megtartotta előnyét, sőt Zalánki végleges kiállítása után Uros Csucskovics zárt le mindent. A hátul remeklő Eger a mélyen tudása alatt játszó Szolnokot ismét legyőzte, ezúttal 6–3-ra, és megelőzte a táblázaton! A továbbjutást illetően persze nagy gond azért talán nincs, főleg azok után, hogy a Jadran Hercegnovi kikapott otthon a Sabadelltől.

ANA_2745.JPG Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: „Minden meccs más, ma a védekezésről szólt minden mindkét oldalon. Rettentően elkészült az erejével mindkét csapat, úgy érzem, higgadtabbak voltunk végig. Határ a csillagos ég, ha jól játszunk, ugyanakkor most kell szerénynek maradni. Négyben kell végezni a csoportban, ez a lényeg, mert azt látni kell, erős a mezőny a túloldalon is.”

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője: „Valahol normális az elmúlt időszakhoz képest, hogy lesz ilyen hullámvölgyünk, amikor azt sem tudjuk, hol vagyunk. Gratulálok az Egernek, sokat tett a győzelemért, de sokkal nagyobb a mi részünk eben az egészben. Mindent megpróbáltunk, a végére össze is kavarodott minden. A sport ilyen, sok csapattal megtörtént már ez, most velünk, nem volt véletlen a BVSC elleni meccs és a két Eger elleni sem. Szép feladat megint rendszert találni, más színvonalon játszani. Rosszul néz ki, de azért nagy probléma nincs, hosszú a szezon.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 8. forduló
B-csoport
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa 6–3 (1–0, 3–1, 0–0, 2–2)
Gólszerzők:
Vlachopoulos 2, Rasovics, Decker Á., Csucskovics, Bedő, ill. Zalánki 2, Prlainovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Jadran Hercegnovi (montenegrói)–CN Sabadell (spanyol) 7–8
Steaua Bucuresti (román)–AZC Alphen (holland) 9–8
Pro Recco (olasz)–Spandau 04 Berlin (német) 12–4

Az állás
1. Recco 21
2. Eger 16
3. Szolnok 15 (94–56)

4. Spandau 15 (72–69)
5. Jadran Hercegnovi 13
6. Steaua 9
7. Sabadell 6
8. Alphen 0
Vízilabda hírek
szolnok
bl
Bajnokok Ligája