cover image
Egyéb

Küzdött az OSC, pontot rabolt Moszkvából

2018. február 7. 18:31

A hazai ötgólos vereség után a Dinamo Moszkva otthonában - immáron Tóth László irányításával - 7–7-et ért el a csapat.

A BL-ezüstérmes Jug Dubrovnikot 12–11-re, a Hannovert 9–6-ra győzte le otthon a Dinamo, 9–9-es döntetlent játszott a Bresciával, avagy eddig bevehetetlen várt alkotott a moszkvaiak uszodája a Bajnokok Ligájában. Ezért, no és persze az első meccs ismeretében (10–5 oda a Nyéki-uszodában…) is nehéz, nagyon nehéz csata vár az OSC-re, amelynek az előző idényhez hasonlóan beugró edző, Tóth László kijelentette: „Amíg matematikai esélyünk van, kutya kötelességünk harcolni a továbbjutásért!”

Nos, harcolt az orosz fővárosba a meccsnapon kiutazó együttes (próbált kedden utazni, ám az időjárást, és egy műszaki probléma is közbeszólt), s miután Erdélyi Balázs emberelőnyből szerzett góljával megszerezte a vezetést, igyekezett azt nem kiadni a kezéből. A hazaiak legalábbis egyenlíteni tudtak, de a vezetést nem tudták átvenni – lévén Kovács Gábor, Hegedüs Gábor is gólt jegyzett. Így állt 2–3 a nagyszünetben a nagy táblán – mindez pontosan mutatja azt, amit a jelentések is kiemeltek: ezúttal nagyon odatette magát védekezésben az OSC (is), Bisztritsányi Dávid is jól védett, csapatként funkcionált a társaság,

Fordulás után aztán növelni is tudta előnyét! Nemanja Ubovics (fór), majd Szava Randjelovics (akció) révén két légiós találat következett, avagy hárommal lépett el a magyar csapat. A hazaiak persze rátettek egy lapáttal, Ivankov, majd Szubotics is betalált, így egy gólra olvadt a záró negyed előtt az előny.

Ez két OSC kiállítással kezdődött, a válogatott Kholod ki is használta a lehetőséget – ezzel fordított a Dinamo Moszkva. Radjen kiállítása után azonban Lukas Seman egyenlített, igyekezett tapadni Tóth László csapata. A második negyedben kipontozódó Hegedüs után aztán Randjelovicsot is elveszítette az OSC, az előnyt pedig Szubotics belőtte, de Seman 2:15-tel a vége előtt akciógóllal egyenlített! A hátralévő időben mindkét alakulat megnyerhette volna a mérkőzést, de maradt a 7–7, ami az OSC szempontjából feltétlen nagy javulás a hazai ötgólos vereség után, igaz az egy pont a továbbjutásért vívott csatában nem sokat segít.

Tóth László, az OSC vezetőedzője: „Viszontagságos utazáson vagyunk túl, három órával a meccs előtt érkeztünk meg a helyszínre. Annak örülök, hogy a meccsen ez nem látszódott, a játékosok nem foglalkoztak a történtekkel. A végére elfáradtunk, nem sikerült belőni a nyugalmat jelentő gólt, ugyanakkor annak is örülhetek, hogy fegyelmezetten játszottunk, és csak nüanszokon múlt a siker.”

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 8. forduló
A-csoport
Dinamo Moszkva (orosz)–A-Híd-OSC–Újbuda 7–7 (1–2, 1–1, 2–2, 3–2)
Gólszerzők:
Ivankov 2, Szubotics 2, Kholod 2, Pijetlovics, ill. Seman 2, Randjelovics, Kovács G., Hegedüs, Erdélyi, Ubovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Jug Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög) 10–8
Partizan Beograd (szerb)–AN Brescia (olasz) 3–8
Waspo Hannover (német)–CNA Barceloneta (spanyol) 7–13

Az állás
1. Olympiakosz 19
2. Brescia 16
3. Barceloneta 15 (81–59)
4. Dinamo Moszkva 15 (77–72)
5. Jug Dubrovnik 13
6. OSC 7
7. Hannover 6
8. Partizan Beograd 0
Vízilabda hírek
osc
bl