cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Oroszverés után már úton a csapat: irány Volosz!

2018. január 30. 10:49

Női válogatottunk a hétfői Világliga-győzelem (12–9 a vb-bronzérmes ellen) után az Európa Kupa selejtező görögországi helyszénére indultak, ahol sorrendben Olaszország, Németország, Görögország és Izrael ellen játszanak.

A tegnap (hétfő) esti, emlékezetes Oroszország ellen aratott Világliga-győzelem (12–9) után nincs megállás: női válogatottunk tagjai, 14-en reggel 9-kor a ferihegyi repülőtéren találkoztak, nem sokkal később pedig útnak indultak Athénba, hogy onnan majd busszal menjenek tovább Voloszba, ahol csütörtöktől vasárnapig az Európa Kupa selejtezőn vegyenek részt.

A VL-partihoz képest más csapat kap majd szerepet: nem lesz ott a két kapus, Gangl Edina és Kiss Alexandra, valamint Garda Krisztina, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella, illetve kisebb sérülése miatt végül Szilágyi Dorottya sem. Helyettük Kasó Orsolya, Lekrinszki Gina, Csabai Dóra, Farkas Tamara, Kuna Szonja, Kövesdi Vivien és Rybanska Natasa kap lehetőséget.

„Az Európa Kupában bátran kísérletezhetek, kíváncsi vagyok, hogy ez a tizenhárom játékos mire lesz képes leginkább az olaszok és a görögök ellen. Ezekből le tudom majd vonni azokat a konzekvenciákat, amelyek az előrelépéshez szükségesek. A másik két mérkőzést nyilvánvalóan bármilyen összeállításban kötelező megnyernünk, szóval a továbbjutásunk nem lehet, hogy kérdéses legyen” – indokolt Bíró Attila szövetségi kapitány.

A női válogatott Európa Kupa-kerete
Kapusok: Kasó
Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (FTC), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanksa Natasa (Szentes), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női Európa Kupa, selejtező
A-csoport, Oosterhout (Hollandia)

Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Franciaország, Horvátország

B-csoport, Volosz (Görögország)
Magyarország, Olaszország, Görögország, Németország, Izrael

A B-csoport programja
Február 1., csütörtök
Olaszország–Magyarország, 18:00

Görögország–Németország, 19:30
Február 2., péntek
Olaszország–Izrael, 8:30
Magyarország–Németország, 10:00
Izrael–Németország, 18:00
Görögország–Magyarország, 19:30
Február 3., szombat
Olaszország–Németország, 18:00
Görögország–Izrael, 19:30
Február 4., vasárnap
Izrael–Magyarország, 7:30
Görögország–Olaszország, 9:00
(A kezdési időpontok magyar idő szerint értendőek, Voloszban egy órával előbb járnak)
A lebonyolítás szerint két körmérkőzéses torna után a hatos döntőben a csoport második és harmadik helyezettjei játszanak keresztbe a négy közé jutásért, majd az elődöntőben csatlakoznak a csoportelsők.

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
Európa Kupa
Volosz