cover image
Egyéb

Magyar-olasz párharcok, fontos javaslatok a LEN-ülésen

2018. január 27. 13:53

Dr. Molnár Tamás tájékoztatása szerint az UVSE a Padovát, a Dunaújváros a Cataniát kapta ellenfeléül az Euroliga negyeddöntőjében. A következő szezonban a javaslat szerint az Európa Kupa kvalifikálja az európai csapatokat a Világliga Szuperdöntőjébe, és bevezetnék az U15-ös Európa-bajnokságot is.

Az ostiai LEN-megbeszélésen megtartották a női Euroliga negyeddöntőinek sorolását – dr. Molnár Tamás tájékoztatása szerint mindkét magyar csapat olasz riválist kapott. Az UVSE a 2. selejtezőkörből az Olympiakosz mögött továbbjutó Padovát, míg a Dunaújváros az otthon csoportját megnyerő, a Matarót megelőző Orizzontét kapta ellenfeléül. A párharcok győztesei kerülnek a Négyes Döntőbe, míg a vesztesek a LEN-kupa Négyes Döntőjében folytatják.

Háromszoros olimpiai bajnokunk, a FINA és a LEN technikai bizottságának magyar tagja emellett beszámolt még néhány érdekességről. Eszerint a következő szezonban átalakulhat az idén indított Európa Kupa, amelyet nem tornarendszerben bonyolítanának majd le, hanem a csoportok tagjai otthon és idegenben is megmérkőznének majd egymással, ami havi egy meccset jelentene. Ezek után alakulna ki az Nyolcas Döntő mezőnye. További fontos változás lenne, hogy az Európa Kupa Nyolcas Döntője kvalifikálná a legjobb négyet a Világliga Szuperdöntőjébe. Fontos javaslat, hogy 2019-től vagy 2020-tól az U15-ös korosztálynak is rendeznének Európa-bajnokságot minden évben – a részletek kidolgozása folyamatban. A tagok ma délután és holnap folytatják megbeszélésüket.

Női Euroliga, negyeddöntő
UVSE–Plebiscito Padova (olasz)
Astralpool Sabadell (spanyol)–La Sierena Mataro (spanyol)
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Ekipe Orizzonte (olasz)
Kinef Krisihi (orosz)–Olympiakosz Pireusz (görög)
Az 1. mérkőzéseket február 24-én, a 2. mérkőzéseket március 17-én rendezik.

Vízilabda hírek
len-ülés
molnár tamás
euroliga