cover image
Egyéb

UVSE, BVSC, Dunaújváros: előre a nyolcért!

2018. január 18. 20:00

Benczur Márton és Petrovics Mátyás csapata Budapesten, Mihók Attila csapata Barcelonában igyekszik kiharcolni az Euroligában a negyeddöntőbe jutást.

Fokozódik a tempó, sorsdöntő mérkőzések várnak legjobb női csapatunkra. Sorsdöntő, hiszen ahhoz, hogy februárban is álljanak a nemzetközi porondon, a négyes csoportok első két helyén kell végezniük. Merthogy péntektől vasárnapig az Euroliga 2. selejtezőkörét rendezik.

A helyzetet nehezíti, hogy a magyar bajnok és az ezüstérmes, azaz az UVSE és a BVSC egy csoportba került, méghozzá a címvédő orosz Kirishi és a görög Vouliagmeni társaságában. Végignézve a mezőnyt, a szakértők erre használják a halálcsoport kifejezést.

„Úgy érzem, jó úton járunk, de majd vasárnap kiderül, hogy menyire. Ezen a hétvégén csak az számít, hogy az adott meccsen ki gyűjti be a három pontot. Ha a decemberi állapothoz kell hasonlítani, sokkal jobb állapotban van a csapat. De ezen a hétvégén semmi más nem számít, csak hogy ezt a három meccset megnyerje a csapat” – mondta Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője az M4 sportreggeli című műsorában. A szakvezető nem számíthat a gyermeket váró Czigány Dóra, Tóth Ildikó kettősre, de ott lesz a csapatban Antal Dóra, illetve az amerikai klasszisa, Maggie Steffens.

„Nem megbántva őket, de a Szentes nem az a kategória, mint akikkel hétvégén játszani fogunk. Igyekeztünk a legtöbbet kihozni a felkészülésünkből, de a fölényes győzelem ellenére is láttam olyan hibákat, amiket a hétvégén már megbüntetnek ellenfeleink” – utalt a hétvégi négyes torna erejére Petrovics Mátyás, a BVSC szakvezetője, aki szerint tisztában vannak azzal, hogy nem ők az esélyesek, hiszen az UVSE és a Kirisi is Európa két élcsapata.

A Dunaújváros eközben Barcelonában lép fel, ahol két spanyol, a Sabadell és a Sant Andreu, valamint a holland Utrecht vár rá.

dunaujvarosbcnben.jpg„Egy évvel ezelőtt inkább saját erőfelmérőként indultunk neki az Euroligának, majd be is jutottunk a legjobb nyolcba. Most eljött újra, amire mindenki vágyott és amiért mindennap vért izzadunk az uszodába. Eljött, hogy ismét a legjobb nyolcért vízbe szálljunk a barcelonai Euroliga csoportmérkőzésein. Eljött az újabb lehetőség, hogy megmutassuk Európának, mi is itt vagyunk a legjobbak között” – fogalmazott a csapat válogatott játékosa, Vályi Vanda. Mihók Attila vezetőedző az orosz Kirishi elleni edzőmeccsek jelentőségét emelte ki, amelyek hozzásegítették csapatát a kell ritmust felvételére. Erre nagy szükség van, hiszen pénteken rögvest a Sabadell lesz a rivális.

Női Euroliga, 2. selejtezőkör:
E-csoport (Athén)

Olympiakosz Pireusz (görög), Despar Messina, Dinamo Uralochka (orosz), Plebiscito Padova (olasz)

F-csoport (Catania)
La Sierena Mataro (spanyol), Ugra Khanty-Manstsysk (orosz), Ekipe Orizzonte Messina (olasz), Lille UC(francia)

G-csoport (Budapest, Hajós-uszoda)
Kinef Kirishi (orosz), UVSE, NC Vouliagmeni (görög), BVSC-Zugló-Diapolo
A program
Péntek

UVSE–Vouliagmeni, 18:00
Kirishi–BVSC, 19:45
Szombat
UVSE–Kirishi, 18:00
Vouliagmeni–BVSC, 19:45
Vasárnap
Vouliagmeni–Kirishi, 11:00
UVSE–BVSC, 12:45

H-csoport (Barcelona)
Astralpool Sabadell (spanyol), Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, CN St. Andreu (spanyol), UZSC Utrecht (holland)
A program
Péntek

Sabadell–Dunaújváros, 18:30
Sant Andreu–Utrecht, 20:30
Szombat
Sabadell–Utrecht, 18:30
Sant Andreu–Dunaújváros, 20:30
Vasárnap
Dunaújváros–Utrecht, 11:30
Sant Andreu–Sabadell, 13:30



Vízilabda hírek
női euroliga
euroliga
BVSC
uvse
dunaújváros